Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Συναγωνιστές δυστυχώς ηττηθήκαμεν. Γιατί όμως ηττηθήκαμεν;


 Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις που ήθελαν την Χρυσή Αυγή να μένει έστω και οριακά εκτός βουλής.
 Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα νούμερα του διαδικτύου που τις τελευταίες εβδομάδες είχαν επιδοθεί σε έναν λυσσαλέο αντιχρυσαυγίτικο (και κατ'επέκταση αντιεθνικιστικό και αντεθνικό) αγώνα προκειμένου να κόψουν ψήφους απ΄την Χρυσή Αυγή.
 Αυτά τα νούμερα θα είχαν κάθε λόγο να χαίρονται το βράδυ της Κυριακής, αλλά φαίνεται πως τους διέφυγε ότι η αποτυχία της Χρυσής Αυγής έδωσε μεγάλη χαρά και στους κ.κ. Δένδια, Χατζηνικολάου, Παπαδημούλη, Μπογδάνο, Γεωργιάδη, Φίλη και τα λοιπά σκουπίδια του δημοκρατικού τόξου. Αφού έφτασαν στο σημείο αυτοί οι δήθεν αδιάλλακτοι υπερεθνικιστές και υπερεθνικοσοσιαλιστές να ταυτιστούν με τους ανθέλληνες καθεστωτικούς τότε πλέον έπιασαν πάτο. Δεν έχει παρακάτω.
Το σταματάω εδώ για να μην γράψω τίποτα χειρότερο για τα χάλια τους.

 Ας ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό όμως.
 Το ουσιαστικό ερώτημα είναι:
 Πως τα κατάφερε η Χρυσή Αυγή να αποτύχει εκλογικά αφού κατα γενική ομολογία οι αντικειμενικές συνθήκες την ευνοούν;

 -Μήπως φταίνε οι άδικες μεροληπτικές διώξεις σε βάρος της με αφορμή τον θάνατο για οπαδικούς λόγους ενός άγνωστου ράπερ;

 Αυτές οι διώξεις ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013. Η Χρυσή Αυγή όμως άντεξε αφού στις αμέσως επόμενες ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014 πήρε 9,4% ενώ και στις βουλευτικές εκλογές του 2015 βγήκε άνετα τρίτη δύναμη έστω και χωρίς ποσοστιαία αύξηση συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2012.
 Σίγουρα, η πραγματικότητα είναι ότι η υπόθεση των διώξεων ανέκοψε την ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν φτάνει για να δικαιολογήσει την εκλογική της κατακρήμνιση 6 χρόνια μετά.

-Μήπως φταίει ο αποκλεισμός απ΄τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης;

 Σε καμμία περίπτωση.
Ο αποκλεισμός απ΄τα ΜΜΕ υφίσταται απ΄τον Μάιο του 2012 λόγω του επεισόδιου Κασιδιάρη-Κανέλλη κι ουδόλως επηρέασε την άνοδο της. Και την τελική, όταν είσαι ένα αντικαθεστωτικό κίνημα τότε είναι μάλλον παράλογο να περιμένεις να έχεις μία σωστή αντιμετώπιση απ΄τα καθεστωτικά ΜΜΕ που είναι βασικός πυλώνας του συστήματος που θες να ανατρέψεις.
 Όσον αφορά το οικονομικό θέμα, η Χρυσή Αυγή έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να πετυχαίνει σαφείς εκλογικές νίκες (δημοτικές 2010, βουλευτικές 2012) δίχως μισό ευρώ κρατική χρηματοδότηση.

 Άρα οι παραπάνω λόγοι που τακτικά επικαλείται η Χρυσή Αυγή για να δικαιολογήσει την εκλογική της αποτυχία δεν στέκουν.


 Όπως είχαμε τονίσει και παλαιότερα, τα πρώτα αρνητικά σημάδια της εκλογικής στασιμότητας της Χρυσής Αυγής είχαν ηδη φανεί απ΄τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
 Απ'ότι φαίνεται οι αρμόδιοι είτε δεν τα είχαν δει, είτε τα είδαν αλλά δεν έκαναν τίποτα.

 Και έτσι, εν μέσω επιεικώς συζητήσιμων κομματικών διεργασιών με τις οποίες δεν θα ασχοληθούμε, φτάσαμε στο κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που θα έπρεπε να λειτουργούσε ως καμπανάκι.
 Μπα.. ούτε αυτό δεν έγινε..

 Και μετά τις ευρωεκλογές προκηρύχθηκαν άμεσα βουλευτικές εκλογές.
 Για να δούμε λίγο κάποια πολιτικο-αριθμητικά δεδομένα:

 Παρά την προφανή πτώση της η Χρυσή Αυγή είχε κάποια πολύ σοβαρά πλεονεκτήματα τα οποία εκ πρώτης όψεως θα της αρκούσαν απλά για να εξασφαλίσει την είσοδο στην επόμενη βουλή ώστε να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να ανασυνταχτεί. Τα πλεονεκτήματα αυτά ήταν τα εξης:
 α) Είχε την αφετηρία των 275.734 ψήφων των ευρωεκλογών που έφταναν και περίσσευαν ώστε να πάρει το 3% στις βουλευτικές.
 β) Η ΝΔ που ήταν η μεγαλύτερη απειλή για άρπαγη ψήφων φαινόταν ότι θα κέρδιζε εύκολα και με την αυτοδυναμία να είναι σχεδόν σίγουρη (βάσει του πολύ πρόσφατου αποτελέσματος των ευρωεκλογών αλλά και των δημοσκοπήσεων), όπως και τελικά έγινε. Δεν είχαμε να κάνουμε δηλαδή με εκλογές-ντέρμπι οι οποίες συνήθως συμπιέζουν ή ακόμα και εξαφανίζουν τα μικρότερα κόμματα.
 γ) Συγκριτικά με τις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές δεν συμμετείχαν κόμματα/κομματίδια όπως ΛΑΟΣ, ΠΑΤΡΙΕ, ΑΝ.ΕΛ, Νέα Δεξιά, Ελεύθερη Πατρίδα, Εθνικό Μέτωπο τα οποία εν πολλοίς απευθύνονται σε ακροατήριο παραπλήσιο αυτού της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά τα κόμματα/κομματίδια στις ευρωεκλογές πήραν αθροιστικά 204,478 ψήφους ένα μέρος των οποίων σαφέστατα μπορούσε να διεκδικήσει η Χρυσή Αυγή ώστε να διασφαλίσει άνετα το 3%.

 Παρ'ολ'αυτά, κατάφερε να μείνει εκτός βουλής...
 Από μία δεξαμενή σχεδόν 500.000 (275.743+204.478) εν δυνάμει ψηφοφόρων του αυτοαποκαλούμενου πατριωτικού χώρου (όσο ασαφής και να είναι αυτός ο όρος) κατάφερε και πήρε μόλις το 1/3 αυτών.
 Μιλάμε για κατόρθωμα, όχι αστεία.

 Γιατί συνέβη αυτό;

 Έχουν γίνει πολλές αναλύσεις οι οποίες κατα κανόνα ρίχνουν την ευθύνη στον Νίκο Μιχαλολιάκο, κάτι απολύτως λογικό αφού ο αρχηγός πάντα είναι αυτός που πιστώνεται τα θετικά και χρεώνεται τα αρνητικά.
 Δεν θα αναφερθώ στα εσωτερικά του κόμματος, διότι ούτε τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, ούτε έχει νόημα να αναπαράγω φήμες, και στην τελική δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν και πολλούς.
 Θα σταθώ σε συγκεκριμένα έργα και λόγια του Μιχαλολιάκου τα οποία έγιναν δημοσίως και απευθύνονταν στο σύνολο των δυνητικών ψηφοφόρων του.


α) Το πρώτο πράγμα που έκανε μετά τις ευρωεκλογές ήταν να απευθύνει πρόταση συνεργασίας στον Φαήλο Κρανιδιώτη αρχηγού της Νέας Δεξιάς. Τι νόημα είχε αυτή η κίνηση;
Υπάρχει κάποια ιδεολογική σύγκλιση με τον δυτικόδουλο εβραιόφιλο αντιφασίστα αντιρατσιστή Κρανιδιώτη;
Που ακούστηκε η Χρυσή Αυγή να απευθύνει πρόταση συνεργασίας σε έναν δεδηλωμένο εχθρό της;
Δεν νομίζω να μην γνωρίζει ο Μιχαλολιάκος ότι ο Κρανιδιώτης είναι πολιτικό παιδί του Σαμαρά που τους έκλεισε φυλακή!!!! Με τι σκεπτικό προτείνεις συνεργασία σε έναν τέτοιο άνθρωπο; Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουν ότι είναι άλλο πράγμα η προσέλκυση των ψηφοφόρων του κάθε Κρανιδιώτη και άλλο πράγμα η συνεργασία με τον κάθε Κρανιδιώτη.
 Η ξεφτίλα έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο Κρανιδιώτης απέρριψε την πρόταση της Χ.Α...
 Από ιδεολογικής, πολιτικής, ηθικής και επικοινωνιακής άποψης αυτή η κίνηση της Χ.Α ήταν επιεικώς για τα πανηγύρια.

β) Σε μία συνέντευξή του ο Μιχαλολιάκος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "βλάκες ή κακοπροαίρετους" αυτούς τους οπαδούς του κόμματος που ζητούσαν την απόσυρσή του απ΄την ηγεσία μετά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ανεξάρτητα απ΄το ότι είναι τελείως εκτός πραγματικότητας αυτή η απαίτηση πολλών οπαδών, αυτό δεν έδινε το δικαίωμα στον Μιχαλολιάκο να τους βρίζει.
 Το μόνο που κατάφερε ήταν να τους εξοργίσει περισσότερο και να εξωθήσει πολλούς εξ'αυτών να μην τον ψηφίσουν. Και γαμώ τα αυτογκόλ...

γ) Είναι περιττό να μιλήσουμε για τις επαναλαμβανόμενες γραφικότητες με τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν υποψηφίους που να προηγουνται αλφαβητικά των "εκλεκτών" υποψηφίων...
 Δεν είναι όμως περιττό να εκφράσουμε την απορία μας για το σκεπτικό άλλων επιλογών γραφικότατων υποψηφίων όπως ο συμπαθέστατος Στηβ Γιατζόγλου που υπερηφανεύεται για την ημι-εβραϊκή καταγωγή του, και ο οποίος θεωρεί Έλληνα τον Αντετοκούνμπο (πηγή).
 Ή πολύ περισσότερο για την "αστέρα" του ίνσταγκραμ πρώην ηθοποιό Πέννυ Σταθάκη (δείτε εδώ και γελάστε/κλάψτε ελεύθερα) η οποία ήταν υποψήφια στην φύσει συντηρητική Λακωνία....
 Και ας θυμηθούμε ότι κάποτε κατηγορούσαμε -και δικαίως- τον Καρατζαφέρη για τον Ανατολάκη και την Έφη Σαρρή... Ρεζιλίκια...

δ) Ο προεκλογικός αγώνας της Χρυσής Αυγής εστίασε περισσότερο απ'όσο θα έπρεπε στην πολεμική της κατά του Βελόπουλου. Το μόνο που κατάφερε ήταν να δείχνει ότι τον φοβάται και του έδωσε το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι όλοι τον κυνηγάνε!! Στην πολιτική, όπως και γενικά στην ζωή, το επίπεδο και η δυναμική των εχθρών μας καταδεικνύει το δικό μας επίπεδο και την δικιά μας δυναμική. Από την στιγμή που η Χρυσή Αυγή καταδέχτηκε να υποτιμήσει η ίδια την εαυτό της αναγορεύοντας τον ... Βελόπουλο σε κύριο εχθρό της, τότε απλά πλήρωσε τις συνέπειες.
Όταν οικειοθελώς υποβιβάζεις τον εαυτό σου, τότε οι έχουσες θηλυκή ψυχή μάζες που απεχθάνονται τους αδύναμους θα σε υποβιβάσουν ακόμα περισσότερο.


 Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλα δεν έχει νόημα.
 Ανέφερα κάποια ενδεικτικά παραδείγματα. Ο μετεκλογικός επίλογος αυτής της τραγικής από επικοινωνιακής άποψης παρουσίας της Χρυσής Αυγής ήταν το παρακάτω βίντεο:


Δεν θα αναλύσουμε την σημειολογία της παρουσίας της Ουρανίας στα δεξιά του πατρός της. Όπως έχω ξαναγράψει, η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα του Μιχαλολιάκου και αν ο ίδιος έχει αποφασίσει να την κληροδοτήσει στην κόρη του τότε κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα. Αυτός αποφασίζει.
 Ούτε καταλαβαίνω το σκεπτικό της παρουσίας στα αριστερά του ενός αμήχανου τύπου με μπλούζα των Naer Mataron!!!! Eν πάσει περιπτώσει...


Σε αυτό το βίντεο ο Μιχαλολιάκος λέει ότι "θα ξαναγυρίσουμε εκεί που ξεκινήσαμε, στους δρόμους και στις πλατείες".
Πως θα γίνει αυτό; Πως θα επανακτήσει η Χρυσή Αυγή τα απωλεσθέντα (είτε λόγω διώξεων είτε αυτοβούλως) κινηματικά χαρακτηριστικά της;
 Μετά από τόσες αποχωρήσεις στελεχών, και τόση εσωτερική φθορά έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να τα καταφέρει;
 Όσοι περιμένουν ότι με ένα μαγικό ραβδάκι η Χρυσή Αυγή θα επανέλθει στην δυναμική κινηματική κατάσταση της περιόδου 2010-2013 τότε μάλλον βλέπουν άλλο έργο.
 Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.






3 σχόλια:

  1. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 5ο
    Λακωνία 2014: ΧΑ 15,45%, σύριζα 19.52%.
    Λακωνία 2019 (εὐρωεκλογές): ΧΑ 6,41% καὶ σύριζα 16,80%. Ὁ Σύριζα σοῦ πετᾶ λευκὴ πετσέτα κι ἐσὺ τὸ κάστρο σου ἀντὶ νὰ τὸ κάνῃς ἀνάκτορο τὸ γκρεμίζεις. Παραγκωνίζεις τὸν Δημακόγιαννη… Πόσο μποῦφος μπορεῖς νὰ εἶσαι; Ὅταν στὴν Λακωνία κατεβαίνει μία ἀπίστευτη τύπισσα ποὺ σοῦ δίνει τὴν ἐντύπωσιν ὅτι εἶναι τσατσὰ καὶ ἀποκλείῃς τὸν Δημακόγιαννη, πρέπει νὰ εἶσαι ἢ βλῆμα ἢ βαλτός. Φτάσαμε στὸ ντροπιαστικὸ 3,64% τῶν ἐθνικῶν ἐκλογῶν καὶ τὸ πατσὸκ μᾶς γλέντησε μὲ 14,39%!!!! Ποῦ, στὴν Λακωνία!
    ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΘΑΝΟΥ Λένε πολλοὶ ὅτι ἡ ΧΑ στήριξε τὴν ὑποψηφιότητα Θάνου μὲ ἀντάλλαγμα τὴν ἀθώωσιν της στὰ δικαστήρια. Ἂν ὄντως συνέβη αὐτὸ τὸ πρᾶγμα, τότε κὺρ-Νίκο εἶσαι καὶ βλάκας καὶ ἀναξιοπρεπής. Ἀναξιοπρεπὴς διότι στηρίζεις τοὺς διῶκτες σου (ὁ σύριζα τί εἶναι, φίλοι μας;) καὶ βλάκας, γιατὶ δίνεις χωρὶς νὰ πάρῃς.
    Μοναδική σου ἐλπίδα κὺρ-Νίκο γιὰ νὰ μὴν πειράξουν τὴν ΧΑ κι ἐσένα προσωπικῶς ἦταν νὰ τὴν κρατήσῃς ἐπαναστατική, μὲ κόσμο στὶς ἐπάλξεις. Ὅταν ἤσουν στὸν Κορυδαλλὸ ἡ ΧΑ ἔπαιρνε 9.39%. Ποιὸς θὰ τολμοῦσε ἀργότερα νὰ χώσῃ στὴν ψειροῦ τὸ 10% τῶν Ἑλλήνων; Οὔτε κατὰ διάνοια, θὰ πέφτανε τὰ τσιμέντα. Φρόντισες ὅμως νὰ πιαστῇς κορόϊδο-χοντρός.
    Ἂν σὲ ἀθώωναν πρῶτα, θὰ εἶχε λογικὴ (ἀλλὰ ὄχι ἠθικὴ) νὰ τὰ βρῇς μαζύ τους καὶ νὰ τοὺς κάνῃς κι ἐσὺ ἕνα «δωράκι». Τώρα, κρέμεσαι ἀπὸ τοὺς ὄρχεις των, διότι αὐτοὶ διαθέτουν καὶ τὸ μαχαίρι καὶ τὸ καρπούζι. Ἀπὸ τὸ ἀποτέλεσμα τῆς δίκης θὰ τὰ καταλάβουμε ὅλα. Ἂν ἀθωωθῇς μαζὺ μὲ 10-20 ἄτομα καὶ ἡ ὑπόλοιπος μάζα πάῃ μέσα, τότε κὺρ-Νικόλα εἶσαι στὸ κόλπο. Ἂν ἀθωωθῆτε ὅλοι (πλὴν Ρουπακιᾶ) ἢ καταδικαστῆτε ὅλοι, τότε εἶσαι ἐντάξει. Ἐγὼ προσωπικῶς θὰ στηρίξω τὴν ΧΑ μέχρι καὶ τὴν δίκη, ὅπως ἔκανα ἀδιάλειπτα καὶ στὶς ἐκλογές. Νὰ ξέρῃς ὅμως ὅτι ἀκόμη καὶ ἂν ἀθωωθῆτε ὅλοι (πλὴν Ρουπακιᾶ) οἱ δρόμοι μας χωρίζουν, γιατὶ ἁπλῶς παληκάρια… δὲν κάνετε, ἂν δὲν ἀλλάξετε βιολί.
    Τελειώνοντας τὴν κριτική μου στὴν ΧΑ θέλω νὰ πῷ ὅτι δὲν ξεχνῶ καὶ οὔτε σβήνω ὅ,τι καλὸ ἔκανε ὅλα αὐτὰ τὰ χρόνια στὸν ἑλληνικὸ λαό. Ἦταν ἡ μόνη ὑπολογίσιμη φωνὴ ἀντιστάσεως στὰ χρόνια τῶν μνημονίων καὶ τῆς μεταναστολαγνείας, ὁ μόνος ἀντίπαλος ποὺ ἔτρεμε τὸ σάπιο σύστημα.
    Μέσα ἀπὸ τὴν ΧΑ γνώρισα πολλοὺς ἀξιόλογους ἀνθρώπους ποὺ στὴν πλειοψηφία των ἀπεχώρησαν ἀπὸ τὶς δράσεις τῆς ΧΑ σὺν τῷ χρόνῳ. Ἀρκετοί, ὅπως ἐγώ, τὴν ὑποστηρίξαμε στὶς ἐκλογές, ἄλλοι τῆς γύρισαν τὴν πλάτη δίχως νὰ ψηφίσουν ἄλλο κόμμα.
    Προσωπικῶς, θὰ τὴν ὑποστηρίξω μέχρι τὴν τελικὴν ἀθώωσίν της. Μέχρι τότε, δὲν θὰ τὴν ἐγκαταλείψω, ἂν καὶ δὲν ἤμουν ποτὲ οὔτε μέλος οὔτε κομματικὸς στέλεχός της. Ὑπῆρξα ὑποστηρικτὴς καὶ ψηφοφόρος της σὲ καιροὺς ποὺ ἡ δήλωσις καὶ μόνον «ψηφίζω ΧΑ» σὲ δημόσιον χῶρον ἀρκοῦσε γιὰ νὰ στραγγαλιστῇς ἐπαγγελματικῶς καὶ νὰ στιγματιστῇς κοινωνικῶς.
    Καὶ φυσικὰ συμμετεῖχα σὲ πάμπολλες ἐκδηλώσεις διαμαρτυρίας καὶ συμπαραστάσεως σὲ φυλακὲς Κορυδαλλοῦ, ΓΑΔΑ καὶ Εὐελπίδων γιὰ τοὺς ἄδικους διωγμοὺς ποὺ ὑπέστη. Ἀκριβῶς ἐπειδὴ προσέφερα χρόνο, ἐνέργεια, χρῆμα (καὶ ἄλλοι συμπατριῶτες πολὺ περισσότερα ἀπ’ ὅ,τι πρόσφερα ἐγὼ στὴν ΧΑ), ἀκριβῶς ἐπειδὴ δὲν θέλω νὰ σβήσῃ τὸ ἐθνικιστικὸ κίνημα στὴν Ἑλλάδα, ἀκριβῶς ἐπειδὴ δὲν χρωστῶ τίποτε στὴν ΧΑ, κάνω αὐτὴν τὴν κριτικὴ ὑπὸ τὴν δική μου ὀπτικὴ γωνία καὶ ἀντιληπτικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευστοχα ολα. Κριμα. Μια ευκαιρια χαθηκε για το εθνικιστικο κινημα. Ας συνελθουμε να δημιουργησουμε αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειαζεται να δημιουργησουμε αλλη.
      Εμεις οι Ελληνες πατριωτες εχουμε τον κατεχοντα και πωλουντα τις (αυθεντικες χειρογραφες επιστολες του Ιησου Χριστου, του Θεου μας, βρε παιδια).

      Διαγραφή