Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο Γούδης και η Χρυσή Αυγή


 Είναι παραπάνω από σαφές ότι το παρόν ιστολόγιο υποστηρίζει την Χρυσή Αυγή. Ουδέποτε το κρύψαμε, ούτε προσπαθήσαμε να το παίξουμε αμερόληπτοι όσον αφορά την κομματική επιλογή, ούτε μασήσαμε τα λόγια μας.
 Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε άκριτα όλες τις επιλογές του κόμματος.

 Όπως είναι φυσιολογικό, κάποια πράγματα μπορεί να μην μας βρίσκουν 100% σύμφωνους. Οφείλουμε όμως να μην δίνουμε δυσανάλογα μεγάλη σημασία σε ήσσονος σημασίας καταστάσεις, ούτε να περιμένουμε στην γωνία για να "ξεσπαθώσουμε" με το παραμικρό μόλις αντιληφθούμε κάτι μη-αρεστό. Τα κόμματα αποτελούνται από ανθρώπους και κανείς άνθρωπος δεν είναι αλάνθαστος.
Ο μαξιμαλισμός και η ανέξοδη ιδεολογική "καθαρολογία" είναι παιδικές ασθένειες του ελληνικού Εθνικισμού που οδηγούν στην γραφικότητα και την αυτοπεριθωριοποίηση, προς μεγάλη χαρά των εχθρών μας.

Υπάρχουν όμως και καταστάσεις οι οποίες ούτε ήσσονος σημασίας είναι, ούτε μπορεί να περάσουν ασχολίαστες. Μία τέτοια κατάσταση δημιουργήθηκε με την ένταξη του Χρήστου Γούδη στο ψηφοδέλτιο της "Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα" του Ηλία Κασιδιάρη.
 Δεν θα αναλύσουμε τι εστί Χρήστος Γούδης. Ο άνθρωπος είναι γνωστός για την πορεία του, το έργο του και τις απόψεις του. Δεν είναι και ο πλέον αντισημίτης (για να το πούμε όσο πιο διακριτικά γίνεται...), ούτε ο μεγαλύτερος πολέμιος της μασωνίας (...), έχει διατελέσει Υπεύθυνος Ιδεολογίας και Πολιτικής στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και άλλα πολλά που ο καθένας εύκολα μπορεί να τα μάθει από μία ολιγόλεπτη περιήγηση στο διαδίκτυο (π.χ. εδώ).
Ο δε ιδεολογικός του αυτοπροσδιορισμός ως αναρχοδεξιός δεν χρήζει κριτικής, ούτε καν εύθυμου σχολιασμού...
 Από σεβασμό στην ιδιότητά του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Χρυσή Αυγή, δεν θα αναφερθούμε καν στο τι απίστευτα εκστόμισε σε πρόσφατη τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή του Στέφανου Χίου.

 Επίσης, ο συγκεκριμένος δεν είναι ένας απλός υποψήφιος, αλλά είναι εκ των προβεβλημμένων υποψηφίων, με ότι συνεπάγεται αυτό:

 
 


Δεν μπορούμε να ξέρουμε το σκεπτικό της επιλογής Γούδη εκ μέρους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Η ηγεσία κρίνει, αποφασίζει και ανακοινώνει και καλά κάνει γιατί αυτός είναι ο ρόλος της.
 Αυτό όμως που μπορούμε να ξέρουμε είναι ότι είναι τουλάχιστον οξύμωρο να βλέπουμε έναν άνθρωπο με τα πολιτικά χαρακτηριστικά του Γούδη να συνεργάζεται στενά με την Χρυσή Αυγή. 
 Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι οι εβραιόφιλοι και οι μασώνοι δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθείς στους πραγματικούς εθνικιστές. Για τον αχταρμά του ΛΑΟΣ ο Γούδης και ο κάθε Γούδης μπορεί και να ήταν αποδεκτός. Άλλο όμως ΛΑΟΣ και άλλο Χρυσή Αυγή, έτσι δεν είναι;
 
Μοιραία λοιπόν δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητα μίας τέτοιας κίνησης. 
 Όμως στην πολιτική τέτοιου είδους ερωτήματα δεν μένουν ποτέ αναπάντητα. 
 Η εξέλιξη των πραγμάτων πάντα δίνει τις απάντησεις, έστω και εκ των υστέρων.
 Εμείς, όντας καλοπροαίρετοι, ελπίζουμε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες ενός πολύ μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού.



 

8 σχόλια:

  1. Φίλε Ηλιακε
    Αυτή είναι η μοναδική ανάρτησή σου που δεν με βρίσκει 100% σύμφωνο. Ναι, ο Γούδης είναι (ή ήταν) δεξιός, πράγμα που προσωπικά τον κάνει αυτόματα αντιπαθέστατο. Έχει όμως λόγο, είναι πάρα πολύ μορφωμένος και εν πάσει περιπτώσει προτιμώ την ευφράδεια του Γούδη απο την θυμοσοφία του Γερμενή (σε ρόλους βιτρίνας, βέβαια). Πρίν απο 2 μήνες και με την εκκολαπτόμενη συνεργασία του Γούδη με την Χρυσή Αυγή, όλοι γκρίνιαζαν για τις δεξιές καταβολές του αλλά δεν είχαν πρόβλημα με τον Μπούκουρα ο οποίος ήταν ΠαΣοΚ. Ήρθε ο καιρός και φάνηκε ποιός ήταν άντρας και ποιός όχι, δεν έχει σβηστεί όμως πως η Χρυσή Αυγή είχε στα ψηφοδέλτιά της έναν πρών ΠαΣοΚο. Αυτό με πείραξε περισσότερο απο τον Γούδη.
    Δε γνωρίζω αν ο Γούδης είναι Μασόνος ή Εβραιόφιλος. Γνωρίζω όμως πως είναι αντικομμουνιστής και δηλώνει (και πράττει μέσα απο τα γραπτά του) πως αγαπά την Ελλάδα. Μου φτάνει, φίλε Ηλιακε. Ένας άνθρωπος με επιστημονικό κύρος, ευφράδεια, σεβαστής ηλικίας και Πανεπιστημιακός που γράφει πονήματα για την Ελλάδα, είναι αρκετός για να ξυπνήσει κάποιους κοιμώμενους ψηφοφόρους, αντίστοιχης ηλικίας με αυτόν. Κάποιες φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, Ηλιακέ: Ακόμα και ένας Εβραίος που δηλώνει πως αγαπά την Ελλάδα (και παίρνει με το μέρος του και άλλους) είναι προσωπικά καλοδεχούμενος. Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση (πιστεύω) να αναρριχηθεί σε οργανικούς ρόλους: ο Γούδης (και ο οποιοσδήποτε Γούδης) δεν είναι Συναγωνιστής ή Χρυσαυγίτης. Είναι ένας απλός συνεργάτης.

    Ο Ύψιστος Ρόλος της Χρυσής Αυγής είναι να ενώσει τους Έλληνες. Κομμουνιστές, Εθνικιστές, Δεξιούς και ό,τι άλλο. Μακάρι η αρχή να γίνει με τον Γούδη.

    Φιλικά
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χρήστος Γούδης για τους λαθρομετανάστες και την ιθαγένεια!

    http://biocosmology.blogspot.gr/2010/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με την επιλογη του Γουδη .καλα εκανε η Χρυση Αυγη.Στο κατω κατω προτιματε τους αλη###τες του αναρχοσυριζα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο θα υπάρχουν πρόβατα που θα υπερασπίζονται τυφλά και με πάθος ότι αποφασίσει ο "Αρχηγός",
    όσο το επιχείρημα είναι "αλλιώς ψηφίστε τους αλήτες του αναρχοσύριζα"..
    (με αυτό το επιχείρημα κρατούσαν δεκαετίες ολόκληρες μαντρωμένους τους ψηφοφόρους τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η έλλειψη ικανότητας να αντικαθιστάται από το επιχείρημα "ο άλλος είναι χειρότερος")
    τόσο η εμπάθεια θα γίνεται ανοησία
    και δεν θα υπάρχει κανένα μέλλον για τον τόπο αυτό.

    Δυστυχώς τα μόνα άτομα που έχουν μέλλον μέσα στη Χρ.Αυγή είναι οι πρώην κομμουνιστές- μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Όσοι αποφάσισαν να παραμερίσουν την ικανότητά τους να σκέφτονται και να κρίνουν. Αυτό είναι τραγικό. Ειλικρινά τραγικό.
    Και ακόμη πιο τραγικό είναι ότι δεν το συνειδητοποιούν.
    Όταν ο άλλος κρίνει κάτι, δεν το κάνει απαραίτητα για να σας κόψει ψήφους. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ τι γράφει.

    Συγχαρητήρια στον συντάκτη της ανάρτησης για την τοποθέτηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια έχω άκριβώς τίς ίδιες άπόψεις γιά τόν Γούδη καί ώς μεγάλος άνθρωπος τό πάω καί παραπέρα είναι πράκτορας σέ ρόλο καιροσκόπου άς πούμε αύτή τή στιγμή έτοιμάζω μιά άνάρτηση μου στό www.pointsoftimes.blogspot.gr καί τήν άνεβάζω, θά τά ξαναπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι είναι υπερβολικός και άστοχος ο χαρακτηρισμός "πράκτορας" που του αποδίδεις.
    Η γνώμη μου είναι πως οι ιδεολογικές του πεποιθήσεις είναι επιεικώς ασύμβατες με τον λαϊκό εθνικισμό που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράκτορας είναι όποιος έπώνυμος κι όχι άπλός ψηφοφόρος, πάει σέ ένα κόμμα, πού έχει άλλες ίδέες διαφορετικές άπό τίς δικές του. Τί πήγε νά προσφέρει σέ ένα κόμμα όταν έχει άσύμβατες όπως λές, άγαπητέ Κώστα, ίδέες μέ τό λαϊκό έθνικισμό; Δέν νομίζω πάντως ότι ή ΧΑ χρειάζεται κουλτουριάρηδες, σοφούς καί άπλούς άνθρώπους ναί χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγραφέας του "ΤΟΤΕΜ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ", το οποίο φαίνεται ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή