Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ: Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ



Τις τελευταίες ημέρες, ήλθε στο προσκήνιο ο περιβόητος Άρης Βελουχιώτης, μετά από σχετική αναφορά σε ρήση του, από καρνάβαλο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε, λοιπόν, να αναφέρουμε κάποια στοιχεία περί αυτού του ανθρωπομόρφου τέρατος, για να μάθει η νεολαία μας. Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Άρης Βελουχιώτης; Το πραγματικό του όνομα ήταν Αθανάσιος Κλάρας. Το κομματικό ψευδώνυμο που του κόλλησαν οι σύντροφοί του, ήταν «Μιζέριας». Γεννήθηκε το 1905 στην Λαμία και υπήρξε… αιώνιος φοιτητής της Γεωπονικής Σχολής, αλλά και κλέφτης, ψεύτης, λωποδύτης, πλαστογράφος και κοινός κατάδικος των φυλακών. Το 1923 έγινε και κομμουνιστής.

Κατ’ αρχάς, ιδού το ποινικό μητρώο του «πρωτοκαπετάνιου» της «εθνικής αντίστασης»:
1ον) Υπ’ αριθμόν 988/24.07.1925 Απόφαση Πλημ/κείου Θεσσαλονίκης: Δύο (2) ετών φυλάκιση για κλοπή.
2ον) Υπ’ αριθμόν 1254/20.09.1929 Απόφαση Πλημ/κείου Αθηνών: Εικοσαήμερη φυλάκιση για αυτοδικία.
3ον) Υπ’ αριθμόν 509/23.05.1930 Απόφαση Πλημ/κείου Αθηνών: Δύο (2) μήνες φυλάκιση για αντίσταση κατά της αρχής.
4ον) Υπ’ αριθμόν 108/25.06.1934 Απόφαση Πλημ/κείου Αθηνών: Τέσσερις (4) μήνες φυλάκιση για πλαστογραφία.
5ον) Υπ’ αριθμόν 849/05.09.1934 Απόφαση Πλημ/κείου Μυτιλήνης: ενός (1) μηνός φυλάκιση για πλαστογραφία.
6ον) Υπ’ αριθμόν 13030/20.09.1934 Απόφαση Πλημ/κείου Αθηνών: Δυόμιση μήνες φυλάκιση για ψευδορκία.
7ον) Υπ’ αριθμόν 1835/03.11.1937 Απόφαση Πλημ/κείου Αθηνών: Τριών (3) μηνών φυλάκιση για πλαστογραφία.
8ον) Υπ’ αριθμόν 1989/1939 Απόφαση Πλημ/κείου Αθηνών: Έξι (6) μηνών φυλάκιση για ψευδορκία. 

Τα πάντα, μέχρι και… καρέκλες σούφρωνε ο αρχικλέφταρος και αρχιαπατεώνας «πρωτοκαπετάνιος»! Διαβάστε την ακόλουθη ιστορία, δημοσιευμένη στο βιβλίο «Κουραδοκόφτης» του υπεραριστερού συγγραφέως Ηλία Πετροπούλου και θα καταλάβετε: «Το 1942-43 είχε αρχίσει ν’ ακούγεται ευρύτερα το όνομα του Βελουχιώτη. Μια μέρα, ενώ έγραφα τα μαθήματά μου, έστηνα αυτί για να παρακολουθήσω την κουβέντα του πατέρα μου με τον αδερφό του, οπότε τον άκουσα να λέει: Αλέξη, ξέρεις ποιος είναι αυτός ο Βελουχιώτης; Ο θείος μου δεν ήξερε. Και ο πατέρας μου του εξήγησε: είναι ο Κλάρας που μας έκλεψε τις καρέκλες! Όταν έφυγε ο θείος Αλέξης, ρώτησα τον πατέρα μου τι είχε συμβεί. Και τότε άκουσα τη σχετική αφήγησή του. Γύρω στα 1930, ο πατέρας μου και ο θείος Αλέξης είχανε, για λίγα χρόνια, ένα θερινό κινηματογράφο στο Θησείο, όπου χρησιμοποιούσαν καρέκλες ενοικιασμένες από μια αποθηκάρα. Ένα Φθινόπωρο, λοιπόν,  ήρθανε τα κάρα και φορτώσανε τις επιστρεφόμενες καρέκλες, που όμως δεν κατέληξαν ποτέ στον προορισμό τους. Την επομένη κατέφτασε ο ιδιοκτήτης της αποθηκάρας και ζήταγε τις καρέκλες του, προς μεγάλην απορία του πατέρα μου. Τελικώς και οι δύο κατέβηκαν στην πιάτσα των κάρων, στο Μοναστηράκι, για να λύσουν το μυστήριο. Οι καραγωγείς τους διαβεβαίωσαν ότι είχανε αφήσει τις καρέκλες στο τάδε οικόπεδο, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους είχε δώσει ένας νεαρός απεσταλμένος του πατέρα μου. Όμως ο πατέρας μου δεν είχε στείλει κανέναν απεσταλμένο. Έτσι, όλοι μαζί κατέληξαν στη Γενική Ασφάλεια, που εντόπισε στο τάκα-τάκα τον δράστη – ήταν ο Κλάρας, ο μετέπειτα Βελουχιώτης». 

Το 1938 συνελήφθη από την Αστυνομία για κομμουνιστική δράση και κλείστηκε αρχικώς στις φυλακές της Αιγίνης και εν συνεχεία της Κερκύρας. Συντόμως, υπογράφει «δήλωση μετανοίας», αποκηρύττει δηλαδή τον κομμουνισμό και αφήνεται ελεύθερος. Οι σύντροφοί του τον αποφεύγουν, καθότι είναι «δηλωσίας», προδότης του κομμουνισμού. Το 1942, όμως, καλείται από το ΚΚΕ –το οποίο προφανώς εκτίμησε το… μυρωδάτο ποινικό του μητρώο- να σχηματίσει την πρώτη συμμορία στον νομό Φθιώτιδος. Ο Άρης Βελουχιώτης (όπως ονομάστηκε), άφησε μακριά γενειάδα, φόρεσε κι ένα μαύρο σκούφο και σχημάτισε την ομάδα με άλλους 12 ληστοσυμμορίτες που είχε γνωρίσει στις φυλακές. Το έργο της κατατρομοκρατήσεως αρχίζει από την Ρούμελη. Τον Ιούλιο του 1943 προάγεται σε αρχηγό του ΕΛΑΣ. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση! Τον Απρίλιο του 1944 επιτίθεται κατά των ανταρτικών δυνάμεων του 5/42 Συντάγματος, του Δημητρίου Ψαρρού, και τους εξοντώνει όλους, μηδέ του Ψαρρού εξαιρουμένου. Τον Μάιο του 1944 περνάει στην Πελοπόννησο, με διαταγή του τότε αρχηγού του ΚΚΕ, Γ. Σιάντου «να στρώσει τους δρόμους με κορμιά γιατί ο Μοριάς δεν πρόκειται ποτέ να ’ρθει με το μέρος μας και πρέπει να εκλείψει». Και ο Άρης τον δικαιώνει! Απ’ όπου περνάει με τους μαυροσκούφηδες –έτσι λεγόταν η συμμορία του- σκορπάει τον τρόμο, τον θάνατο και την οδύνη. Μέχρι και στρατόπεδο συγκεντρώσεως-εξοντώσεως των εθνικιστών είχε στήσει στα Τρόπαια Γορτυνίας! Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις σφαγές, με πιο χαρακτηριστικό αυτήν στην Πηγάδα του Μελιγαλά.

Αρχή του –συμφώνως με τον υπαρχηγό του Σωτήρη Μπεγνή- ήταν: «Και 800.000 Έλληνες να μείνουν, φτάνει να είναι αυτοί που θα μείνουν έτσι όπως τους θέλουμε εμείς» (πηγή: «Ο τριακονταετής πόλεμος» του Πάνου Τσίνα). Να και το όνειρο του Άρη για την μελλοντική Ελλάδα: «Τα φυσικά σύνορα της Ελλάδος δεν είναι πέρα από τον Όλυμπο και μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλά χωρίς να’ χουμε υποδουλώσει άλλο λαό» (από ομιλία του στην Φωκίδα, τον Σεπτέμβριο του 1943, πηγή: «Παράνομος τύπος κατοχής» του Ν. Αναγνωστόπουλου).
Αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας (Φεβρουάριος 1945), με την οποία τερματίστηκε ο «2ος Γύρος» της κομμουνιστικής ανταρσίας, ο Άρης Βελουχιώτης διαφώνησε με την απόφαση του κόμματος και ανακοίνωσε την συνέχεια του «αγώνος». Τότε, το ΚΚΕ τον αποκήρυξε δημοσίως: «Ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας ή Μιζέριας) μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ, γιατί λύγισε μπροστά στον Μανιαδάκη, ξαναζήτησε τον καιρό του απελευθερωτικού αγώνα να ξαναγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη, που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ του ’δωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα, όμως, σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί και πάλι, ξαναπροδίνει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη στάση του, που μόνο τον εχθρό ωφελεί…» («Ριζοσπάστης» – 16 Ιουνίου 1945 – Απόφαση του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ). 
Ταυτοχρόνως, το κόμμα δίδει αυστηρή εντολή στα μέλη του: «Ούτε ψωμί ούτε νερό στον Μιζέρια»! Το πληγωμένο κτήνος και η συμμορία του τριγυρνούν στα βουνά, κυνηγημένοι από τα στρατιωτικά αποσπάσματα και αποκηρυγμένοι από το ίδιο τους το κόμμα. Το τέλος του ανθρωπόμορφου τέρατος έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκήρυξη, όταν μετά από μάχη με τα αποσπάσματα σκοτώνεται αυτός και τα πρωτοπαλίκαρά του και ακολούθως η κεφαλή αυτού και του υπαρχηγού του, Τζαβέλλα, «εκόσμησαν» έναν φανοστάτη της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων. Αυτό ήταν το τέλος που του άξιζε!

Αργότερα, ο αρχηγός του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδης, σε ομιλία του στην 3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, στις 14 Οκτωβρίου 1950, είπε τα εξής: «Ο Βελουχιώτης (Κλάρας), εκτός από τα άλλα ήταν και δηλωσίας. Ο Κλάρας, που’ χε στρατιωτικές ικανότητες κατσαπλιαδισμού, ίσως κάτι παραπάνω, ως κομματική φυσιογνωμία ήταν ένας άνθρωπος που μόνο να χαντακώσει το κόμμα μπορούσε. Καθόταν κι έτρεφε ψείρες, μεθούσε, έκανε όργια, δούλευε διαλυτικά και χαντάκωνε το κίνημα και τον ΕΛΑΣ. Ήταν ένας μικροαστός τυχοδιώκτης. Όταν σφίχτηκε λιγάκι στην Κέρκυρα, ούτε ένα μπάτσο δεν έφαγε και λύγισε. Κι έπειτα είχε αξιώσεις ηγέτη και καθοδηγητή. Ο Τίτο τον έβαλε κι έφαγε το κεφάλι του» (πηγή: «Νέος Κόσμος», έκδοσις Οκτωβρίου 1950). 

Είχε, όμως, κι άλλες ιδιότητες ο αρχισφαγέας του Μελιγαλά. «Έκανε όργια», αναφέρει κομψά ο Ζαχαριάδης. Άλλοι πολλοί, όμως, το λένε πιο χοντρά. Όπως ο τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Χονδροκούκης, που σημειώνει: «Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν ο υπερζηλωτής της υλοποίησης των σχεδίων του ΚΚΕ, λόγω ακριβώς της ιδιοσυγκρασίας του και του κομπλεξικού ανδρικού του “είναι”. Γιατί όπως έχει γίνει κοινά παραδεκτό, ο σκληροτράχηλος αυτός καπετάνιος του ΕΛΑΣ ήτο παθολογικός κίναιδος, πράγμα που έμμεσα το ομολογούν και στενοί του συνεργάτες στα διάφορα συγγράμματά τους» (πηγή: «Γκρεμίζω τον θρύλο του Άρη Βελουχιώτη»). Ο συντοπίτης του (από την Λαμία), ιατρός Λουκάς Τσαγκάρης, γράφει: «Η είσοδός του στη Λαμία υπήρξε θριαμβευτική. Συνοδεύετο –ως συνήθως- από σωματοφυλακήν εμπίστων μαυροσκούφηδων – και δια τους μη γνωρίζοντες – οι μαυροσκούφηδες ήσαν η προσωπική φρουρά του δια πάσαν χρήσιν , διότι όπως δημοσίως είχε καταγγελθεί, ο σύγχρονος «Θεός του Πολέμου» είχε και κάποιο «κουσούρι», έπασχε λέγεται από λειτουργική ανεπάρκεια» (πηγή: «Μια ζωή – ένας αγώνας»). Στην ένορκη κατάθεσή του στις αρχές, μετά την εξόντωση του Βελουχιώτη, ο «μαυροσκούφης» Ν. Δράκος, περιγράφει ως εξής τις τελευταίες στιγμές του αρχηγού του: «Επίσης, ως προς την ιδιαιτέρα ζωή του Άρη, καταθέτω ότι ούτος, κατά την στιγμή όπου ετραυματίσθη, παρέδωσε στον ψυχογιό του ονόματι Λέων, ένα ρωσικό παράσημο, τρεις χρυσές λίρες και το ωρολόγιόν του και τον οποίον ψυχογιόν είχε και εχρησιμοποιούσε ως επιβήτορα για να ικανοποιήσει τις παρά φύσιν σεξουαλικές του ορμές» (πηγή: «Το άκρως απόρρητο αρχείο της εξόντωσης του Άρη» του Μ. Γεωργούλα). Ο κομμουνιστής Μανούσακας γράφει για τον Άρη: «Ο Μανιαδάκης, ξέροντας το ρόλο του στο κόμμα, τον έστειλε μετά την Κέρκυρα στην Ακροναυπλία, όπου συνέχισε τις σεξουαλικές ανωμαλίες του» (πηγή: «Ακροναυπλία»). Ο Άγγλος συνταγματάρχης Κρις Γουντχάους, ο οποίος ήταν στην περίοδο της κατοχής αρχηγός της αγγλικής αποστολής και σύνδεσμος Άγγλων – ΕΛΑΣ, γράφει στα απομνημονεύματά του για τον Βελουχιώτη: «Ο Άρης Βελουχιώτης ελέγετο ότι ήτο σαδιστής και περιστασιακός ομοφυλόφιλος». Αλλά και ο αριστερότατος συγγραφέας Η. Πετρόπουλος, γράφει κριτικάροντας το βιβλίο του Δ. Χαριτόπουλου «Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων»: «Βεβαίως, ο Χαριτόπουλος δε γράφει πουθενά πως ο Βελουχιώτης ήτο π…..μαγκας».

Ο ίδιος συγγραφεύς, γράφει σχετικώς με την σαδιστική και εγκληματική προσωπικότητα του Βελουχιώτη: «Νομίζω πως η ήττα της αριστεράς οφείλεται σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν, στις εκτελέσεις που έκανε ο ΕΛΑΣ, η ΟΠΛΑ και η ΜΛΑ. Έχω μιλήσει για το θέμα των αδικαιολόγητων (και πολιτικώς επιζήμιων) εκτελέσεων στο βιβλιαράκι μου «Πτώματα, πτώματα, πτώματα». Περάσανε σχεδόν 60 χρόνια αφ’ ότου οι ελασίτες κατέσφαξαν χιλιάδες εθνοπροδότες και αντιδραστικούς και μοναρχοφασίστες, αλλά και αληθινούς κομμουνιστές. Οι παλιοί καπετάνιοι του ΕΛΑΣ, όσοι έγραψαν απομνημονεύματα, απέφυγαν συστηματικώς να ομολογήσουν κάτι γι’ αυτές τις άγριες σφαγές. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα των σφαγών; Και ποιος διέταξε να γίνουν αυτές οι σφαγές; Τώρα πια νομίζω ότι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την μακάβρια ιστορία των σφαγών είναι ο Άρης Βελουχιώτης. Ο Βελουχιώτης ήτανε φονιάς. Η μπαμπέσικη δολοφονία του Ψαρρού δεν είναι το μοναδικό του έγκλημα. Καθήκον των ιστορικών παραμένει η εξιχνίαση και η απαρίθμηση όλων των σφαγών του Άρη».

Κλείνω με μια ευχή: ποτέ να μην ξαναγεννήσει η Ελλάδα τέτοιον ειδεχθή εγκληματία σαν τον Άρη Βελουχιώτη!

10

Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός


 Πηγή: http://ethnikismos.net

19 σχόλια:

  1. Ένα απαράδεκτο κείμενο του συνταξιούχου κ.εκπαιδευτικού που κατά τ' άλλα στηρίζεται στις απόφάσεις δικαστηρίων, ποιων δικαστηρίων αλήθεια;Και βεβαίως ο Άρης και ο κάθε κομμουνιστής σε συνθήκες παρανομίας έκαναν πλαστογραφία.Όταν σε κηνυγάνε προσπαθείς να ξεφύγεις.
    Και μιας και μιλάμε για αλήθεια ο
    πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης είναι εκείνος που θυσίασε τη ζωή του για τις ιδέες του, ακόμη και κόντρα στο κόμμα του.
    Γνωρίζετε πολλούς "απατεώνες" που θα το καναν αυτό; Εγω αντίθετα γνωρίζω πολλούς που αλλαξοπίστησαν και έγιναν χειρότεροι κι από τους δασκάλους τους.(βλ.Τσιριμώκος)
    Αντίθετα λοιπον την ίδια εποχή που κάποιοι το σκαγαν για Αίγυπτο, άλλοι πολεμούσαν.
    κ. εκπαιδευτικέ, με όλο το σεβασμό.
    Η τύφλωση μπορεί να σας βολεύει, αλλά παραμένει τύφλωση που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν σας βοηθάει για την αλήθεια. Θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως φαινεται η κλασικη αριστερατζα, απο τα διαφορα τσιτατα τυπου "Αντίθετα λοιπον την ίδια εποχή που κάποιοι το σκαγαν για Αίγυπτο , άλλοι πολεμούσαν"!!
      Κατ'αρχας ποιος σου ειπε οτι οσοι πηγαιναν στην Αιγυπτο, δεν πολεμησαν? Επισης καλο θα ηταν να διαβαζες τον Σολωνα Γρηγοριαδη(μελος του ΕΑΜ τοτε), ο οποιος παραδεχεται οτι σε πολλες περιπτωσεις, ηταν πιο επικινδυνο για καποιον να προσπαθησει να διαφυγει για τη Μ.Ανατολη, παρα να ανεβει στο βουνο!
      Ετσι κι αλλιως, μιλαμε για παγκοσμιο πολεμο, συμμαχιες κλπ! το παιχνιδι εκει παιζοταν, εκτος αν εσυ νομιζεις οτι κερδισαν οι Συμμαχοι, επειδη ο ΕΛΑΣ λιανισε τους Γερμανους...
      Για να μην αδικω παντως τον σαδιστη, σφαγεα και ομοφυλοφιλο Βελουχιωτη, αναγνωριζω οτι ειχε οργανωτικες και διοικητικες/στρατηγικες ικανοτητες κι επισης απ'οτι φαινεται μεσα στο τρικυμιασμενο μυαλο του, πιστευε σε ενα ειδος καπως πιο εθνικου κομμουνισμου και λιγοτερο σοβιετικοδουλου...

      Διαγραφή

  2. Το κείμενο του κ.Δημητρακόπουλου που αναδημοσιεύω βασίζεται σε διάφορες πηγές τις οποίες αναφέρει, πολλές εκ των οποίων είναι αριστερές.
    Ο Βελουχιώτης δεν θυσίασε καμμία ζωή του για τις ιδέες του. Αν ήταν τόσο παλικάρι όπως λες δεν θα ήταν ΔΗΛΩΣΙΑΣ.
    Για τον λόγο αυτό (δήλωση μετάνοιας) και όχι μόνο, η κομματική ηγεσία ποτέ δεν τον εκτιμούσε, και καλά έκανε. Απλά τον χρησιμοποιούσε για να κάνει την "βρώμικη δουλειά", δηλαδή να σφάζει Έλληνες.
    Όταν πλέον μετά την Βάρκιζα ο ρόλος του τελείωσε, και αυτός ηλιθιωδώς επιχείρησε να σηκώσει δικό του μπαϊράκι, εκεί του τραβήξαν το χαλί κάτω απ΄τα πόδια διότι ως γνωστόν το ΚΚΕ δεν σηκώνει προσωπικά μπαϊράκια.
    Η μοίρα των εγκληματιών και των σφαγέων αυτή ήταν, είναι και θα είναι. Να καταλήγουν άκλαφτοι.
    Όπως οι σημερινοί οπαδοί τους είναι απλά αξιοθρήνητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διεγράφη ένα παραπάνω σχόλιο κάποιου "unknown" επειδή ήταν υβριστικό απέναντι στον συνομιλητή hellenicwarrior84.
    Όσοι δεν μπορούν να μιλήσουν με στοιχειώδη ευπρέπεια και κρύβονται πίσω απ΄την ανωνυμία του πληκτρολογίου για να βρίσουν, δεν έχουν θέση εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχόλιο κακώς διεγράφη. Που είδατε το υβριστικό; Επειδή ελεγε κατι στο τέλος; Όποιος το διάβασε θα κατάλαβε.Παρακαλώ να δημοσιευθεί. Είναι υβριστικό το σχόλιο που ρωτάω να μάθω ποιες πηγές αποδεικνύουν τα όσα υβριστικά αναφέρονται, ότι ό Αρης ήταν σφαγέας,ομοφυλόφικος κλπ; όταν ρωτάω πως και για ποιο λόγο ήταν πλαστογράφος σε μια κοινωνία που οικομμουνιστές κηνυγούνταν αγρίως;
    Μιλάς για υβρεις τη στιγμη που μιλάς για αξιοθρήνητους σημερινούς οπαδούς;
    Ηλιακέ. Μιλάς εσύ για ανωνυμία;ας μιλήσει κανείς άλλος.Δεν ήταν στις προθέσεις μου η ανωνυμία.
    για να το αποδείξω ορίστε:
    Θωμάς Σανιτόπουλος
    Εκπαιδευτικός-ιστορικός.

    ΥΓ: Περιμένω την ταυτότητά σου Ηλιακέ όπως και τη δημοσίευση του σχολίου για να δω αντέχετε ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To σχόλιο διεγράφη επειδή εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσες "ομοφυλόφιλο" έναν συνομιλητή. Δεν πρόκειται να επαναδημοσιευτεί. Παρόμοια υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

    Οι πηγές βάσει των οποίων ο ΔΗΛΩΣΙΑΣ Κλάρας χαρακτηρίζεται ομοφυλόφιλος αναφέρονται στο άρθρο του κ.Δημητρακόπουλου. Ανάγνωση ξέρεις.

    Αν το μόνο αδίκημα του ΔΗΛΩΣΙΑ Κλάρα ήταν η πλαστογραφία, κανείς δεν θα ησχολείτο μαζί του. Δυστυχώς όμως διέπραξε τόσα εγκλήματα μπροστά στα οποία η πλαστογραφία είναι πταίσμα.

    Δεν κατηγόρησα κανέναν για ανωνυμία. Σε ανέφερα ως "unknown" διότι έτσι υπογράφεις τα σχόλιά σου.

    Δεν με ενδιαφέρει το ονοματεπώνυμο και η ταυτότητά σου, και δεν βρίσκω κανέναν λόγο να σου δώσω αναφορά για τα δικά μου. Αν παρ'ολ'αυτά επιθυμείς να γνωριστούμε καλύτερα, υπάρχει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία. Δεν έχω κανέναν λόγο να κρύβομαι από κανέναν. Μην αγχώνεσαι.

    Αυτά το ολίγα, προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλαμε τωρα με εναν ανθρωπο ο οποιος εχει εικονα προφιλ στο facebook, τον Βελουχιωτη, τα λογια ειναι περιττα...Ειναι κι εκπαιδευτικος τρομαρα του...

      Διαγραφή
  6. Επανέρχομαι. Επομένως η πηγή, ότι ο Άρης υπήρξε σφαγέας ήταν ο Πετρόπουλος τον οποίον χαρακτηρίζετε και αριστερότατο. Θα με αφήσετε ν’ αμφιβάλλω για την πηγή. Αποδείξεις στην ιστορία δεν είναι μια πηγή που εκ των υστέρων γράφει όσα γράφει χωρίς ουσιαστικά να τ’ αποδεικνύει.Τουλάχιστον από τα’αποσπασμα που παρατίθεται δε βγάζει το ανάλογο συμπέρασμα Δικαίωμά του ο Πετρόπουλος να γράφει την άποψή του, αλλά δεν είναι θέσφατον. Θα ήταν πηγή αν ζούσε τα γεγονότα. Αλλά δεν είναι και απλά περνάει σε διαπιστώσεις.
    Ο Κρις Γουντχάουζ όντως θα μπορούσε να είναι μια πηγή, αφού έζησε τα γεγονότα. Όμως και εκεί κάνετε λάθος. Προσέξτε πόσο προσεκτικά γράφει: «Ο Άρης Βελουχιώτης ελέγετο ότι ήτο σαδιστής και περιστασιακός ομοφυλόφιλος» Τοποθετεί τη λέξη «ελέγετο» για να είναι κατοχυρωμένος. Με το ελέγετο δεν γράφεις ιστορία, αλλά μεταφέρεις μια άποψη που άκουσες. Ο Κρις Γουντχάουζ ήρθε με συγκεκριμένο λόγο και σκοπό στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Άγγλων και της υπηρεσίας του. Το «ελεγετο» τον βολευει να βγαλει την πολιτική των Άγγλων λάδι.
    Αυτές είναι οι πηγές που χρησιμοποιεί ο κ. Δημητρακόπουλος για τον Άρη. Εκεί στηρίζεται. Έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό;
    Όσο για το δηλωσίας που το γράφετε με κεφαλαία γράμματα, ναι σύμφωνα με όλες τις πηγές γνωρίζουμε ότι ήταν «δηλωσίας» Το γιατί και πως είναι προς διερεύνηση. Γιατί αν ήταν ένας απλός δηλωσίας θα μπορούσε να εξασφαλίσει την αμνηστία του ακόμη μια φορά, όπως ο Γούσιας για παράδειγμα που αποδεδειγμένα ήταν υπεύθυνος για το θάνατο ανθρώπων και πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο και όλα ξεχάστηκαν.
    Μπορώ να μιλήσω και για άλλες ανακρίβειες του κ. Δημητρακόπουλου. Μιλάει για «υπήρξε… αιώνιος φοιτητής της Γεωπονικής Σχολής, αλλά και κλέφτης, ψεύτης, λωποδύτης». Ιδού λοιπόν φωτογραφία το πτυχίο του Άρη http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1918.html
    Λέει κι άλλα πολλά που βρίθουν ανακριβειών. Μάλιστα θεωρεί ότι είχαν το τέλος που τους άξιζαν. Αυτό κι αν δεν είναι υποκειμενισμός. Ο υποκειμενισμός όμως δεν είναι ιστορία. Δεν είμαι από εκείνους που θα πουν ότι δεν υπήρξαν θύματα. Από τις δύο πλευρές όμως. Όχι από τη μια, όπως υποστηρίζετε εσείς. Δυστυχώς κάθε εμφύλια σύρραξη είναι και έντονη. Καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί. όμως εσείς βγάζετε λάδι τον Τσολάκογλου και άλλους χαφιέδες και τους υπόλοιπους σφαγείς. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί οι οποίοι καλοπέρασαν στην υπόλοιπη ζωή τους. Μια με τους Γερμανούς, μια με τους Άγγλους και αμερικάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου θες πηγες κυριε, σε παραπεμπω ξανα στον Σολωνα Γρηγοριαδη, οπου αναφερει(Ιστορια της Συγχρονου Ελλαδος, 1ος τομος) πως η πρωτη "αντιστασιακη" ενεργεια του Βελουχιωτη, ηταν η εκτελεση του 14χρονου γιου του(οντως δοσιλογου)Μαραθεα, η οποια σαν πραξη σοκαρε την τοπικη κοινωνια...Δες επισης την παραδοχη του Σιαντου σε συνομιλια του με τον Ελευθεριο Σταυριδη(τεως γ.γ και βουλευτη του ΚΚΕ), οτι εγιναν αδικες σφαγες κατα την Κατοχη(Ελ. Σταυριδης "Τα Παρασκηνια του ΚΚΕ"), ακομα και ο Ζαχαριαδης οταν ανεφερε οτι ο ΔΣΕ πρεπει να αποτιναξει την "κακη κληρονομια του ΕΛΑΣ", αυτα ακριβως εννοουσε! Ο Φλαισερ(γνωστος αριστερος και διαστρεβλωτης) επισης παραδεχεται αναλογα περιστατικα, στο "Στεμμα και Σβαστικα"
      Οπως και να'χει, δεν δεχομαστε μαθηματα πατριωτισμου απο τους πολιτικους απογονους αυτων που "οχι μονο χαρηκαν, αλλα επιδιωξαν την μικρασιατικη ηττα"(αρθρο του Ζαχαριαδη στον Ριζοσπαστη, το 1935), αγωνιστηκαν για "ενιαια και ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη"(βασικο συνθημα και πολιτικη του κκε απο το 1924-1935), διεκυρητταν το 1934 οτι η διεκδικηση της Βορειου Ηπειρου, των Δωδεκανησων και της Κυπρου, αποτελουν "ιμπεριαλιστικες βλεψεις της Ελλαδας" και οτι η Ελλας το 1940, εκανε "κατακτητικο, φασιστικο και ιμπεριαλιστικο πολεμο"

      Διαγραφή
  7. @ΗΛΙΑΚΕ
    Λες ακριβώς: «όσοι κρύβονται πίσω απ΄ την ανωνυμία του πληκτρολογίου για να βρίσουν, δεν έχουν θέση εδώ». Αυτό δεν είναι κατηγορία για ανωνυμία τη στιγμή μάλιστα που σε κατηγορεί ένας ανώνυμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @hellenicwarrior84
    Βλέπω αρχίσατε να ψάχνετε. Καλά κάνετε. Συνηθισμένοι άλλωστε είστε. Εγώ είμαι καθαρός στις απόψεις μου κύριοι και δεν κρύβομαι. Εσείς;
    Είμαι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ναι! Τιμή μου!

    Θ.Σανιτόπουλος
    (υπευθυνος και για τα τρια σχόλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κ.Δημητρακόπουλος αναφέρεται σε κάποιες πηγές απ'τις οποίες άντλησε στοιχεία για την ανωμαλία του Κλάρα. Είναι δεδομένο ότι οι οπαδοί και αγιογράφοι του δηλωσία Κλάρα δεν θα τις θεωρήσουν αξιόπιστες. Δικαίωμά τους.
    Αν παρατήρησες, κύριε Σανιτόπουλε, δεν έχω εκφράσει άποψη ακόμα σχετικά με το θέμα των σεξουαλικών προτιμήσεων του Κλάρα. Πάντως, πολλοί έχουν μιλήσει για το θέμα και πολύ πιθανόν να ισχύει το "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά".

    Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι θύματα είχε μόνο η μία πλευρά. Το θέμα είναι ποια πλευρά φέρει την κύρια και πρωταρχική ευθύνη για το αιματοκύλισμα. Και αυτή ήταν το ΚΚΕ και η προμετωπίδα του το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.

    Για τον Τσολάκογλου, που είναι απ΄τα πλέον αδικημένα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έχω αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία. Αν διαφωνείς μπορείς να πας και να σχολιάσεις στις σχετικές αναρτήσεις.
    Το ίδιο ισχύει και για τους "χαφιέδες και υπόλοιπους σφαγείς" που αναφέρεις, αποφεύγοντας βέβαια να τους κατονομάσεις.

    Είναι φανερό ότι εσείς οι αριστεροί ενοχλείστε όταν θίγονται τα ιστορικά σας "τοτέμ". Καλά θα κάνετε όμως να συνηθίσετε στην ιδέα, διότι τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν και άλλο. Η περίοδος της ασυλίας σας απ΄την γελοία δεξιά έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΗΛΙΑΚΟΣ
    Δεν απαντάτε επί του προκειμένου για τις ανακρίβειες...περί δήθεν ..."αίωνιου φοιτητή". Όπως σας είπα δύναμαι να δεχθώ οποιαδήποτε πηγή.Η έμμεση πηγή όμως αν είστε ιστορικός προκειται για μια δευτερογενή πηγή χωρίς την ίδια αξιοπιστία.Άλλωστε μ΄αυτό που λέτε:"όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά" δεν αποδεικνύεται απολύτως τίποτε.
    Για τον Τσολάκογλου επιφυλάσσομαι ν΄απαντήσω.
    Τους υπόλοιπους σφαγείς που αναφέρω είναι αναρίθμητοι: Σούρλας;σας λέει κάτι τ' όνομα; Γαλάνης; Μπορώ κι άλλους ν'αναφέρω. Όσο για τα εγκλήματα, οι φυλακίσεις,οι εξορίες, οι βασανισμοί, συνεχίστηκαν με προφάσεις περί κατασκοπίας έως το 1954.
    Τέλος εμείς είμαστε αριστεροί και το δηλώνουμε ευθαρσώς. Εσείς; Μιλάτε για "γελοία δεξιά" που μας παρείχε ασυλία. Δηλαδή τι ακριβώς είστε; Για τί αν έχω να κάνω με Χ.Α να μου το πείτε γιατί η κουβέντα μας δε χρειάζεται να συνεχιστεί.
    Σας ευχαριστώ
    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το άρθρο είναι του κ.Δημητρακόπουλου, και όχι δικό μου. Εγώ απλά το αναδημοσίευσα. Συνεπώς, δεν μπορώ να σου απαντήσω για τα "περί αιώνιου φοιτητή" και την φοίτηση του Κλάρα. Θα μπορούσα να σου απαντήσω αν είχα γράψει εγώ ο ίδιος το άρθρο, οπότε θα είχα και την αντίστοιχη ευθύνη.
    Αν πας στην ετικέτα "Βελουχιώτης" θα βρεις αρκετές σχετικές αναρτήσεις, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι δικές μου.

    Ρωτάς αν μου λέει κάτι το όνομα Σούρλας; Ναι. Πρώην ελασίτης (ή αυτό δεν το ξέρεις;) που μεταπήδησε στον ΕΔΕΣ και μετά την Βάρκιζα κυνηγούσε τους κομμουνιστές και καλά έκανε.

    Δηλώνω εθνικιστής και φυσικά υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.
    Αν αυτό σε ενοχλεί και δεν θες να συνεχίσεις την συζήτηση, όπως λες, τότε μην την συνεχίσεις. Κανένα πρόβλημα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν και εχουν περασει πολλοι μηνες απο την ενδιαφερουσα αντιπαραθεση, ερχομαι να προσθεσω την δικη μου αποψη, αν ενδιαφερει κανεναν.
    Για το μονο εγκλημα που υπαρχουν αποδειξεις εμπλοκης του Αρη ειναι η δολοφονια του γιου του Μαραθεα, ολα τα αλλα ειναι είτε δικαιολογημένα λογω των περιστασεων ή απλες συκοφαντιες... Οταν αποκαλουμε καποιον εγκληματια πρπει να παραθεσουμε ονοματα των θυματων ημερομηνιες διαπραξης των εγκληματων και αυτοπτες μαρτυρες που τα βεβαιώνουν. Για το Αρη δεν υπαρχει τπτ απο τα παραπανω. Η σφαγη του Μελιγαλα εγινε σε απουσια του Αρη και οχι απο ΕΛΑΣιτες αλλα απο αγανακτισμενους πατριωτες που ειχαν χασει καποιον δικο τους απο τους Ταγματασφαλιτες και οι φρουροι ΕΛΑΣιτες απλα εκαναν τα στραβα μάτια. Αν λαβει κανεις υποψη οτι με την ληξη του πολεμου δεν τιμωρηθηκε κανενας συνεργατης των Γρεμανων, αντιθετα μαλιστα τιμηθηκαν με θεσεις και τιτλους, τοτε καλα εκαναν οι ανθρωποι και τους εσφαξαν. Στην Γαλλια εκτελεσαν 6000 συνεργατες, εδω οι μονοι που τιμωρηθηκαν ειναι αυτοι του Μελιγαλα..
    Οσον αφορα την σεξουαλικοτητα του Βελυχιωτη, ειναι τουλαχιστον ντροπη να χρησιμοποιουμε σεξουαλικες πεποιθησεις για να χτυπησουμε πολιτικους αντιπαλους, ποσο μαλιστα που ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειχε μεινει ανίκανος λογω των πολυχρονων βασανισμων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. - Για την σφαγή του Μελιγαλά και γενικώς για τα αίσχη της Μεσσηνίας ο Βελουχιώτης φέρει απόλυτη ευθύνη. Δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος αλλά είναι εκ των κύριων υπευθύνων. Τα ψευδοεπιχειρήματα ότι "ο Άρης έλειπε" ή ότι "η σφαγή δεν έγινε από ελασίτες" δεν στέκουν με τίποτα.

    - Για το Βαλτέτσι, λίγους μήνες νωρίτερα, ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος.

    - Οι εκστρατείες του κατά του Ζέρβα και η αμεσότατη εμπλοκή του στην πρώτη και τρίτη διάλυση του 5/42 είναι επίσης επιβαρυντικά στοιχεία διότι ήταν απ΄τις τραγικότερες στγιμές του κατοχικού εμφυλίου.

    - Ο στενός συνεργάτης του Βελουχιώτη και μέγας θαυμαστής του, παπα-Ανυπόμονος του καταλογίζει και άλλα εγκλήματα. Θα αναφερθούν εν καιρώ.

    Αν πιστεύεις ότι καλά έκαναν και τους έσφαξαν τους ανθρώπους στον Μελιγαλά, όπως λες, τότε λυπάμαι αλλά το παραπάνω ήταν και το τελευταίο σου σχόλιο που δημοσιεύεται στο ιστολόγιό μου.
    Κανονικά δεν θα έπρεπε να δημοσιευτεί, αλλά το αφήνω για να φανεί το πόσο σάπιοι στην ψυχή είναι κάποιοι αριστεροί.

    Θα σου ζητούσα όχι απλά να μην ξανασχολιάσεις αλλά και να μην ξαναμπείς στο ιστολόγιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βλέπω ότι είστε δημοκρατικότατος ανθρωπος ,απαγορεύοντας σε κάποιον που διαφωνεί μαζί σας ,να ξαναμπεί στο ιστολόγιο σας.Τι να πω ,φαίνεται οτι τελικά σαν λαός δεν θέλουμε να βελτιωθούμε αλλά να μένουμε στις ηλιθιότητες του παρελθόντος που μας οδήγησαν και στα σημερινά χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Από την στιγμή που κάποιος βγαίνει και λέει ευθέως ότι "καλώς έγινε η σφαγή του Μελιγαλά", τότε δεν έχω τίποτα να συζητήσω μαζί του. Και διατηρώ το δικαίωμα να μην θέλω τέτοιους ανθρώπους ούτε καν σαν επισκέπτες στο ιστολόγιο.

    Η διαφωνία είναι σεβαστή, αρκεί να μην ξεπερνιώνται κάποια όρια.
    Ο συγκεκριμένος τα ξεπέρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θανάσης Κλάρας: Ο Παιδεραστής Ψυχοπαθής Δολοφόνος του ΚΚΕ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=418922&cid=122 … …

    ΑπάντησηΔιαγραφή