Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Το σημαντικό δεν είναι τι θα γίνει σε πιθανό πόλεμο, αλλά το τι θα γίνει μετά από αυτόν


 Αφού η συζήτηση περί πολέμου είναι εξαιρετικά επίκαιρη, ας πούμε και μεις κάποια πράγματα..

 Λοιπόν:
 Όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, θεωρούμε ότι ένας πόλεμος ή μία γενικότερη έκρυθμη βίαιη κατάσταση, θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμη για το έθνος διότι ενδέχεται να οδηγήσει στην κατάρρευση του παρόντος τρισάθλιου ανθελληνικού κατεστημένου.
 Υπογραμμίζουμε την λέξη "ενδέχεται", επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο.
 Μπορεί να γίνει πόλεμος και -ανεξαρτήτως της έκβασής του- το καθεστώς να παραμείνει αλώβητο. Ναι, υπάρχει και αυτό το απευκταίο ενδεχόμενο.
 Για να μιλήσουμε με μαθηματικούς όρους:
 Ένας πόλεμος είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ συνθήκη για την κατάρρευση του καθεστώτος, αλλά από μόνος του δεν αποτελεί ΙΚΑΝΗ συνθήκη.
 Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο η παρούσα κατάσταση διαιωνίζεται δια της "σταθερότητας" τόσο ο Ελληνισμός βαδίζει με μαθηματική βεβαιότητα προς τον βιολογικό και πολιτισμικό αφανισμό του.

 Άρα συμπεραίνουμε ότι ένας πόλεμος θα μπορούσε δυνητικά να τρακουνήσει τους αποχαυνωμένους Έλληνες και να προκαλέσει μία ιστορική ασυνέχεια με θετικό πρόσημο, χωρίς όμως αυτό να είναι σίγουρο. 
Υπάρχουν τόσοι πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που καθιστούν επισφαλή οποιαδήποτε πρόβλεψη, αλλά υπάρχουν παράλληλα και δύο δεδομένα που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όσον αφορά τον ελληνικό λαό:

- Αυτό που είναι 1000% σίγουρο είναι ότι ο σημερινός ελληνικός λαός είναι απόλεμος εδώ και πάνω από 2 γενιές. Δεν έχουμε ιδέα τι είναι πόλεμος στην πράξη και ποιες είναι οι άμεσες και έμμεσες συνέπειές του. Τα βιβλία που ασχολούνται με πολεμικά γεγονότα και οι πολεμικές ταινίες δεν μπορούν με τίποτα να μας δώσουν να καταλάβουμε τι σημαίνει πόλεμος. Κάποια πράγματα μαθαίνονται μόνο στην πράξη.
 - Το άλλο σίγουρο είναι ότι αφενός μεν εξαιτίας της μακράς περιόδου ειρήνης που βιώνουμε απ΄το 1949 και μετά, και αφ'ετέρου εξαιτίας του γενικότερου κλίματος μαλθακότητας, θηλυκοποίησης, υπερευαισθησίας, φιλειρηνισμού, διεθνισμού, υλισμού και αρρωστημένου ναρκισσισμού που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία απ΄το 1974, έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση διόλου ευνοϊκή όσον αφορά την ψυχολογική ετοιμότητα του λαού σε πιθανή πολεμική αναμέτρηση.

 Τα δύο παραπάνω στοιχεία δεν σημαίνουν υποχρεωτικά ότι η ελληνική κοινωνία θα καταρρεύσει ψυχολογικά, άρα και στρατιωτικά, σε περίπτωση σύρραξης.
 Σημαίνουν όμως ότι μία τέτοια κατάρρευση δεν είναι διόλου απίθανη.
 Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εξαιρετικά πιθανή. Δυστυχώς.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι Τούρκοι υπερτερούν συντριπτικά στους δύο παραπάνω τομείς.
Δηλαδή:
- Είναι εμπειροπόλεμοι, αφού έχουν βασικότατο ρόλο στο πολεμικό θέατρο της Συρίας
- Είναι πιο ανθεκτικοί ψυχολογικά από κάθε άποψη αφού, πέραν του εμπειροπόλεμου στοιχείου, δεν έχουν επηρεαστεί απ΄την εισαγόμενη δυτική φλωροποίηση, μερικά στοιχεία της οποίας αναφέραμε παραπάνω.

 Σίγουρα οι Τούρκοι μπορεί να μειονεκτούν σε διάφορους στρατιωτικούς τομείς έναντι ημών, αλλά στο κομμάτι της κοινωνικής ψυχολογίας είναι σε πολύ καλύτερη θέση.

 Αν σε αυτό προσθέσουμε τους παράγοντες:
 - ανθελληνικό παρακράτος (που δεν γνωρίζουμε πως θα κινηθεί εν καιρώ πολέμου) και 
 - λαθρομετανάστες (μία κυριολεκτικά ασύμμετρη απειλή που μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα μετώπισθεν), 
 - ελληνική ηγεσία (παντελώς ανυπόληπτη και με σαφώς εχθρικές προθέσεις για τον Ελληνισμό...)
 τότε αντιλαμβανόμαστε ότι αποτελεί φενάκη να είμαστε υπεραισιόδοξοι...

 Σε καμμία περίπτωση δεν προσπάθουμε να δημιουργήσουμε κλίμα μιζέριας και ηττοπάθειας.
 Επιβάλλεται όμως να έχουμε συναίσθηση της πραγματικότητας και να μην πετάμε στα σύννεφα.

 Το σίγουρο είναι ότι το ανθελληνικό καθεστώς ΔΕΝ επιθυμεί πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας όχι μόνο για λόγους ιδεολογικούς (βλ. φιλειρηνισμός, αντιμιλιταρισμός) αλλά και γιατί φοβάται το πιθανό ενδεχόμενο μεταπολεμικών μη-προβλέψιμων αλυσιδωτών αντικαθεστωτικών αντιδράσεων.
 Απ'ότι φαίνεται όμως δεν είναι στο χέρι του, διότι ο Σουλτάνος δείχνει ότι έχει πάρει φόρα για τα καλά..

 Αυτό όμως που πρέπει να μας ενδιαφέρει πρωτίστως δεν είναι η όποια εξέλιξη θα έχει μία πιθανή πολεμική αναμέτρηση με τους Τούρκους. 
 Δεν αντιλέγουμε.. καλή και άγια η προάσπιση του ημετέρων κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι ο κυριότερος εχθρός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ούτε κανείς άλλος αλλοεθνής.
 Ο κυριότερος εχθρός είναι το εγχώριο ανθελληνικό κατεστημένο, και η ανατροπή του πρέπει να είναι ο αδιαπραγμάτευτος στόχος του κάθε εθνικιστή.

 Σε αυτόν τον στόχο πρέπει να είναι άπαντες προσηλωμένοι και όχι στο πως να "πάρουμε την Πόλη" (μαζί με τα 17.000.000 Τούρκων κατοίκων της...).

 Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι τόσο τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου κατά του εξωτερικού εχθρού που απειλεί να πάρει κάποιες βραχονησίδες ή κάποια νησιά. Για να μην παρεξηγηθούμε, και αυτά πρέπει να προασπιστούν αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί.
 Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει μετά, διότι ο εσωτερικός εχθρός είναι πολύ πιο επικίνδυνος και πιο ύπουλος. Και αυτός δεν στοχεύει στην απώλεια νησιών, αλλά στην ανεπίστρεπτη καταστροφή του Ελληνισμού..
 Τι απ΄τα δύο είναι χειρότερο;


11 σχόλια:

  1. ΚΑΚΗΜΕΡΑ Κε ΗΛΙΑΚΕ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ . ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ . '' ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι ο παραλληλισμός που κάνεις είναι άκυρος και επιεικώς προσβλητικός.
      Το ΚΚΕ είχε προδοτικές θέσεις για την Μακεδονία απ΄την δεκατία του '20.
      Εγώ δεν είπα να δώσουμε 2-3 νησιά στους Τούρκους προκειμένου να καταρρεύσει το παρόν κατεστημένο.
      Απλά τόνισα ότι ο εσωτερικός εχθρός είναι πολύ πιο επικίνδυνος.
      Εκεί πρέπει να εστιάσουμε στν προσοχή μας.
      Δεν πρέπει με τίποτα να μας διαφεύγει ποιος είναι ο κυριότερος εχθρός.
      Και αυτός ο εχθρός είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Τα περισσοτερα απο οσα, πολυ σωστα, γραφεις, τα εχω αναφερει υπο μορφην σχολιων , σε διαφορα site, κατα καιρους.
    Ειχα την εξης αντιμετωπιση:
    Στο απολεμο και ανετοιμο του Ελληνικου λαου και κυριως της νεολαιας: "Εισαι ηττοπαθης, πρακτορας των Τουρκων, φιλοτουρκος και άλλα παρομοια".
    Στην επισημανση μου, της συντριπτικης υλικης υπεροχης (αλλά και υπεροχης σε ανθρωπινο δυναμικο) των Τουρκων: "Εχουμε καλύτερη εκπαιδευση απο τους Τουρκους, ειμαστε πιο εξυπνοι, μορφωμενοι κ.λ.π απο αυτους… Εισαι ηττοπαθης, φιλοτουρκος κ.λ.π. ως ανωτερω".
    Στην επισημανση μου, οτι εχουμε μια 5η φαλαγγα 4.000.000 ισλαμιστων, εντος της Χωρας και πως θα αντιμετωπιστουν αυτοι (και απο ποιούς), στην απευκταια περιπτωση μιας συρραξεως;;
    "Και οι Τουρκοι εχουν τους Κουρδους. Εχουν 30εκ. "κρυπτοχριστιανους", που θα εμφανιστουν. Θα διαλυθει η Τουρκια και άλλα αναλογα φαιδρα".
    Στην ερωτηση μου: "Αντε και πηραμε την Πολη. Τι θα κανουμε τα 17.000.000 των Τουρκων (και Κουρδων ) κατοικους της";;;
    Εδω γελα και το παρδαλο κατσικι: "1/3 θα διωχτει (στην Κοκκινη Μηλια, κατα τον ανοητο που απαντα), 1/3 θα γινουν Χριστιανοι και 1/3 .....θα σφαγουν". Τολμησα να ρωτησω: "Με τα σωστα σου θελεις να σφαχτουν 6 εκ ανθρωποι";;; (*)
    Απαντηση ηλιθιου: "Αν εσυ φοβασαι τα αιματα, ασε, θα τους σφαξω εγω". Ο κρετινος ισχυριζοταν οτι ηταν Καταδρομεας, αλεξιπτωτιστης και δεν θυμαμαι και τι άλλο μου ειχε αναφερει. Φυσικα δεν ηταν τιποτα λιγοτερο απο ενας ψυχοπαθης, αλλά φιλε Ηλιακε, φοβαμαι οτι οι περισσοτεροι που θα κληθουν να υπερασπιστουν τα παιδια, τις γυναικες, τους ηλικιωμενους (ενας τετοιος ειμαι, διανυω το 70 ετος μου), ειναι ομοιοι μ΄αυτον τον τρελο.

    (*) Υπαρχουν πολλοι που επεκτεινουν τα περι ενος τριτου κ.λ.π. στο συνολο των 80.000.000 Τουρκων και ακονιζουν μαχαιρια για .....να σφαξουν 30.000.000 ανθρωπους.
    Την εν λογω εγκληματικη βλακεια την αποδιδουν στον Αγιο Κοσμα τον Αιτωλο, λες κι΄ ο Αγιος ηταν κατι αντιστοιχο του Σταλιν, του Λενιν, του Μαο ή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, η διανοητική κατάσταση των σημερινών Ελλήνων στην πλειονότητά τους (δεν μιλάω για όλους φυσικά..) είναι όπως την περιγράφεις.
      Φαντασιώσεις επί φαντασιώσεων, πίστη σε αμφίβολες "προφητείες" (δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν και γνήσιες προφητείες, αλλά υπάρχει και πάρα πολλή σαβούρα), "τουρκοφάγοι" με Ι5 και άλλα τέτοια γραφικά..
      Αν σε αυτούς συνυπολογίσουμε και τους απρόθυμους -είτε λόγω δειλίας είτε λόγω ιδεοληψιών- να πολεμήσουν, καταλαβαίνουμε ότι μία πιθανή γενική επιστράτευση μπορεί να εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία..
      Θα χεις από δίπλα και τις βλαμμένες (μανάδες, συζύγους, γκόμενες, αδελφές κτλ) να ωρύονται ως μαινάδες και το παζλ ολοκληρώνεται.

      Εν πάσει περιπτώσει, ας ελπίσουμε ότι κάποιοι λίγοι, σοβαροί και αποφασισμένοι θα φανούν αρκετοί...

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς εδω είστε λάθος, το θέμα που θίξατε ειναι σωστό αλλα η χρονική προσέγγιση λάθος. Το κρίσιμο ειναι τι θα προηγηθεί του πολέμου , για να προχωρήσει ενα έθνος σε πόλεμο πρέπει κάποια θέματα να ειναι λυμένα οπως το θέμα της εθνικής ομοψυχίας ή το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας χωρις αυτα εχεις φαει τρια γκολ απο τα αποδυτήρια κιόλας.
    Πως να κάνεις οποιαδήποτε πολεμικη προετοιμασία με τα παιδιά της αριστεράς να προπαγανδίζουν ειρηνη με τους Τουρκους ταξικούς αδελφούς;
    Πως να εξασφαλισεις την τάξη στο εσωτερικό της χώρας οταν δεν ξερεις ποσοι πράκτορες εχεις στην χωρα μεταμφιεσμένους σε ανήμπορους μετανάστες;
    Και πως να διοικήσει το στράτευμα ο εκαστοτε αρχηγος οταν μεσα σε αυτο θα υπαρχουν δολιοφθορείς στρατιώτες αλβανικής καταγωγής & μουσουλμάνοι;
    Πολλοί χειρότερα θα ειναι τα αισθήματα των στρατιωτών οταν θα ξερουν οτι η προσπάθεια τους θα τυχει υπονόμευσης αππ το ιδιο το πολιτικό κατεστημένο και οτι την ωρα που θα ξεψυχουν για την πατρίδα καποιοι "καρανικες" θα βρουν ευκαιρια να πάρουν την ταξική τους εκδίκηση.
    Οχι κύριε Ηλιακέ το ξεκαθάρισμα πρεπει να γίνει πριν πολυ πριν γιατι αν περιμένουμε τον πόλεμο θα ειναι πολυ δύσκολο να πολεμήσουμε σε δυο μετωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που προτείνεις (δηλ: το ξεκαθάρισμα να γίνει προ του πολέμου) είναι το ιδανικό διότι έτσι σίγουρα θα έχουμε εξασφαλισμένα τα μετώπισθεν.
      Για να γίνει όμως αυτό που προτείνεις, θα πρέπει να υπάρχει και μία ανάλογη πολιτική ηγεσία που θα το κάνει πράξη.
      Απ΄την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, και δεν φαίνεται στον ορίζοντα ότι θα υπάρξει, το ενδεχόμενο του προπολεμικού ξεκαθαρίσματος δείχνει εξ'ορισμού πολύ μακρινό.

      Το σενάριο του να "φάμε γκολ απ΄τα αποδυτήρια" που περιγράφεις, δεν είναι διόλου απίθανο αλλά ακόμα και αν αυτό συμβεί με ότι θλιβερές συνέπειες και αν προκαλέσει, δεν θα πρέπει ούτε στιγμή να ξεχάσουμε ποιος είναι ο κυριότερος εχθρός.
      Στο ζήτημα της στόχευσης του κυριότερου εχθρού πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και απόλυτοι.
      Σε διαφορετική περίπτωση κάνουμε μία τρύπα στο νερό.

      Διαγραφή
  4. Με ενδοτική ηγεσία το παιχνίδι είναι χαμένο. Δεν πήρε κανείς ειδηση ότι τα αμερικανάκια αλωνιζουν στην χωρα ως άλλοτε; Αν ειμαστε τυχεροί και οι συσχετισμοί μας ευνοήσουν καλώς αλλιώς η χώρα θα γινει χιλια κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, είμαι συντηρητικός δεξιός (έτσι για να σε ερεθίσω) και θα προτιμήσω το πατριώτης από το εθνικιστής (σαν διαχρονικότερο όρο, καθότι ο εθνικισμός είναι σχετικά καινοφανής, και προϊόν της γαλλικής επαναστάσεως και του διαφωτισμού, ενώ την εποχή που εμφανίστηκε ήταν συνυφασμένος με τον φιλελευθερισμό και το αστικό κράτος, ριζοσπαστικός και καθαρά αντιπατριωτικός, μια και οι μέχρι τότε κρατικές οντότητες ήταν πολυφυλετικές και πολυπολιτισμικές αυτοκρατορίες - όπως η Ανατολική Ρωμαϊκή - Βυζάντιο ή τα κράτη των Ελληνιστικών χρόνων).
    Προφανώς θα συμφωνήσω στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα και το οποίο είναι πρόβλημα εθνικού διχασμού, καθώς υπάρχει μία μεγάλη μάζα ανθρώπων που λειτουργούν υπό την επιρροή της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη ο εθνικιστικός χώρος αποτελείται από σέχτες ανθρώπων με στενή σκόπευση, που η μόνη λύση που μπορούν να σκεφτούν είναι ο εμφύλιος σπαραγμός και τίποτα περισσότερο. Κάτι αναμενόμενο, καθώς είναι γνωστή η ποιότητα των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο στις εθνικιστικές οργανώσεις, πρόκειται κατά βάση για τυχοδιώκτες και αμόρφωτους, που δε διαφέρουν σε τίποτα από τους κατσαπλιάδες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τύπου Σιάντου. Αυτό είναι και το τραγικό της υπόθεσης και προφανώς με τέτοια μυαλά η Ελλάδα πηγαίνει με μαθηματική ακρίβεια στην σίγουρη καταστροφή - ενδεχομένως μη αναστρέψιμη αυτή τη φορά. Την αποστροφή σου, ότι μείζον θέμα είναι ο "εσωτερικός εχθρός" και όχι αν χάσουμε καμιά βραχονησίδα ή και νησί (!!), ομολογώ ότι δεν την περίμενα από εθνικιστή - αν και είναι αρκετός καιρός που έχω συνειδητοποιήσει ότι κάποιοι από εσάς στη φιλοσοφία σας είστε σκληροί Λενινιστές και τίποτα περισσότερο από αυτό. Η μάλλον καρικατούρες Λενινιστών, όπως ήταν και οι διάφοροι Σιάντοι, Ιωαννίδιδες και λοιποί καπνεργάτες που έλυναν και έδεναν στο ΕΑΜ - με συνέπεια τον εμφύλιο σπαραγμό του 43-44 και την ολοσχερή καταστροφή της χώρας, εκεί που άλλοι στη θέση μας θα είχαν διεκδικήσει τα μισά Βαλκάνια.

    Μόνη ελπίδα, οι άνθρωποι που έχουν φύγει στο εξωτερικό, μακριά από το βόθρο όπου συνωστίζονται ημιμαθείς κομπλεξικοί (αριστεροί και δεξιοί, διεθνιστές και εθνικιστές), και οι οποίοι (Έλληνες της διασποράς) θα αποτελέσουν τη μαγιά για την ανάκαμψη του ελληνικού έθνους μέσα σε ένα ανοικτό περιβάλλον προκοπής - αυτό που πάντα ευνοούσε τους Έλληνες, από αρχαιοτάτων χρόνων.

    Όσοι μείνουν σε αυτόν τον τόπο, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν την τύχη του Παλαιού Ισραήλ την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Τίτο. Θα υποστούν την πλήρη καταστροφή. Σας παραπέμπω στην εξιστόρηση της άλωσης της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, από τον Εβραίο ιστορικό Ιώσηπο Φλάβιο, για να δείτε σε τι κατάσταση ζούσαν οι Εβραίοι την εποχή της πολιορκίας και τι καθεστώς απάνθρωπης τρομοκρατίας είχαν επιβάλλει οι Ζηλωτές που κυβερνούσαν την πόλη - το οποίο είχε τη γνωστή κατάληξη για το εβραϊκό έθνος. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν το μήνυμά σου δεν έπρεπε να δημοσιευτεί λόγω αγένειας και υβριστικών χαρακτηρισμών (βλ: "ημιμαθείς κομπλεξικοί", "καρικατούρες λενινιστών", "αμόρφωτοι τυχοδιώκτες που δεν διαφέρουν απ΄τους κατσαπλιάδες του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ").
      Το δημοσίευσα όμως σε ένδειξη καλής θέλησης.
      Σε περίπτωση επανάληψης τέτοιου υβρεολογίου, θα πέσει ψαλίδι.

      Διαφωνείς με αυτά που γράφω, αλλά δεν προτείνεις τίποτα.
      Απλά εύχεσαι οι Έλληνες της διασποράς να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του ελληνικού έθνους.
      Χαίρω πολύ. Ένα ακόμα ασαφές ευχολόγιο που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

      Είναι προφανές επίσης ότι δεν κατάλαβες αυτό που είπα για τον προσδιορισμό του κυριότερου εχθρού.

      Επαναλαμβάνω λοιπόν μπας και καταλάβεις:
      "Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι τόσο τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου κατά του εξωτερικού εχθρού που απειλεί να πάρει κάποιες βραχονησίδες ή κάποια νησιά. Για να μην παρεξηγηθούμε, και αυτά πρέπει να προασπιστούν αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί.
      Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει μετά, διότι ο εσωτερικός εχθρός είναι πολύ πιο επικίνδυνος και πιο ύπουλος. Και αυτός δεν στοχεύει στην απώλεια νησιών, αλλά στην ανεπίστρεπτη καταστροφή του Ελληνισμού..
      Τι απ΄τα δύο είναι χειρότερο;"

      Κατανοητό;
      Με δύο λόγια:
      Σε καμμία περίπτωση δεν υποτιμώ το καθήκον υπεράσπισης της εδαφικής μας ακεραιότητας.
      Απλά τονίζω ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.

      Αν αυτό σε τρομάζει διότι θεωρείς ότι παραπέμπει σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, τότε πρόβλημά σου.
      Προφανώς εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να ζήσεις αρμονικά στην ίδια χώρα με τα αναρχοαριστερά, διεθνιστικά και φιλελεύθερα αποβράσματα, και να ευελπιστείς σε κάποια "εθνική ομοψυχία" μαζί τους!!!
      Δικαίωμά σου να το πιστεύεις.
      Εδώ άλλοι πιστεύουν ότι ο Έλβις ζει...

      Και όχι, για να σε προλάβω, δεν είμαι υπέρ της αλόγιστης αιματοχυσίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι (όχι μονοδιάστατοι) για να κυριαρχήσεις, όταν και εφόσον παρουσιαστεί η ευκαιρία και οι κατάλληλες συνθήκες.


      Δεν ήταν ανάγκη να τονίσεις ότι είσαι συντηρητικός δεξιός. Κάνει μπαμ από χιλιόμετρα.
      Η δε αναλυσούλα που έκανες περί εθνικισμού αφορά μόνο τον 19ο αιώνα και αγνοεί την μετέπειτα εξέλιξή του με την συνακόλουθη ανάδυση ριζοσπαστικών εθνικιστικών κινημάτων.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ λοιπόν που δέχτηκες να δημοσιεύσεις το σχόλιό μου. Οι χαρακτηρισμοί στους οποίους επιδόθηκα δεν απευθύνονται σε σένα. Γνωρίζεις όμως καλύτερα από μένα την κατάσταση που επικρατεί στο λεγόμενο εθνικιστικό χώρο, τη διάσπαση μεταξύ των διαφόρων ομάδων-οργανώσεων, την έλλειψη συνεννόησης και τα πισώπλατα αλληλομαχαιρώματα - οι ίδιοι τα έχετε ομολογήσει κατά καιρούς. Αν οι έχοντες και κατέχοντες σε αυτή τη χώρα είχαν υψηλότερο επίπεδο, δε θα είχαμε αυτά τα χάλια συνολικά. Ο εθνικιστικός χώρος δεν έχει μείνει αμόλυντος από την ελληνική ασθένεια

      Αν εγώ δεν προτείνω τίποτα, εσύ τι προτείνεις ακριβώς. Ποτέ δεν είπα ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς - όμως αυτοί οι τύποι έχουν διηθήσει όλες τις καίριες θέσεις, από τις ακαδημαϊκές μέχρι τις δημοσιογραφικές. Ένας διωγμός λοιπόν όλων αυτών, ποια κατάληξη νομίζεις ότι θα έχει;

      Παρόλα αυτά νομίζω ότι ερμηνεύω σωστά την κατάσταση στη χώρα και συνεκτιμώντας την ποιότητα ων διάφορων πολιτικών χώρων (της δεξιάς συμπεριλαμβανομένης) θεωρώ ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Εάν υπάρχει κάποιο περιθώριο άμεσης αλλαγής (αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο) αυτό θα γίνει μόνο μέσω βίαιης εκτρωπής και εμφυλίου - το οποίο όμως μάλλον προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο θα μας φέρει. Άλλωστε ένας εμφύλιος ανά μισό αιώνα είναι μία άριστη ευκαιρία για να παραμένει η χώρα σε εξάρτηση από ξένα κέντρα εξουσίας για τον επόμενο μισό. Και ξανά μανά τα ίδια. Φυσικά αυτό μία χώρα δεν μπορεί να το αντέχει επ άπειρον. Οπότε δεν αποκλείω και την ολοκληρωτική μας καταστροφή σαν κρατική οντότητα αυτήν τη φορά. Λυπάμαι που δε συμμερίζομαι το όραμά σου για επαναστατική αλλαγή και εκμηδένιση του κομμουνισμού στο νέο ακμάζον μεταεπαναστατικό κράτος. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα.

      Παρόλα αυτά λύση έδωσα και δεν είναι ευχολόγιο. Η Ελλάδα θα επιζήσει στη διασπορά. Όπως ακριβώς συνέβη και με τους Εβραίους παλαιότερα. Και θα ακολουθήσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις μακριά από τα ελλαδικά αλληλομαχαιρώματα. Απλά δε θα είμαστε εμείς εδώ για να το δούμε αυτό. (ΥΓ: βεβαιώθηκα τελείως για την έσχατη κατάντια μας, ημών των ελλαδιτών, όταν άκουγα της κατηγορίες περί ... "προδοσίας" προς τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό. Μιλάμε για πάτο. Τι καλό άραγε μπορεί να βγάλει πλέον αυτός ο απόπατος που λέγεται Ελλάδα).

      Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και συνέχισε τη γενικότερη καλή δουλειά που κάνεις

      Διαγραφή
    3. Με ρωτάς "τι προτείνω ακριβώς".
      Το'χω γράψει κατ'επανάληψη ότι ΑΝ υπάρχει κάποια διέξοδο σωτηρίας για τον Ελληνισμό αυτή είναι δύσκολη και βίαιη.
      Δεν είπα ούτε ότι είναι εύκολη, ούτε ευχάριστη, ούτε ότι έχει εγγυημένο αποτέλεσμα.
      Είναι όμως ο μοναδικός δρόμος που ενδέχεται να αποβεί εθνικώς ωφέλιμος.

      Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μετά από μία βίαιη εκτροπή τα πράγματα θα είναι χειρότερα, όπως λες.
      Μπορεί να είναι καλύτερα, μπορεί να είναι και χειρότερα. Αυτό κανείς δεν το ξέρει εκτός αν είναι προφήτης/μάντης/χρονοταξιδιώτης.
      Δικαιούμαστε όμως να ελπίζουμε για το καλύτερο, και φυσικά να επιθυμούμε την εκμηδένιση των πάσης φύσεως αντεθνικών ιδεολογημάτων τα οποία σε μία υγιή Ελλάδα δεν θα έχουν απολύτως κανένα λόγο ύπαρξης.
      Όσον αφορά την αντίδραση των οπαδών αυτών των αντεθνικών ιδεολογημάτων... ε ας αντιδράσουνε (αν και πολύ αμφιβάλω για το ψυχικό τους σθένος όταν έρθει εκείνη η ώρα)..
      Στην Φύση επικρατεί ο ισχυρός.
      Τόσο απλά.

      Τέλος, η σύγκριση που κάνεις του απόδημου Ελληνισμού με την εβραϊκή διασπορά, είναι λάθος διότι πρόκειται για δύο λαούς με σημαντικότατες διαφορές όσον αφορά τα ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά, που είναι καίριας σημασίας όσον αφορά την επιβίωση ενός διακριτού εθνοφυλετικού συνόλου σε χώρες αλλοεθνών.
      Το ότι κάποτε επιβίωσαν εθνολογικώς οι Εβραίοι στην διασπορά, σε καμμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους Έλληνες.

      Διαγραφή