Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ρεσιτάλ ψεύδους από τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ, Τζήμα και Ρούσσο.

 Έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις ότι τα στελέχη του ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις με την αλήθεια. Κάποια παραδείγματα έχουν δοθεί εδώ, εδώ και εδώ, αλλά και σε άλλες αναρτήσεις του ιστολογίου.

 Τα αρχεία των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών που αφορούν την Ελλάδα είναι επίσης ενδεικτικά καθώς σε αυτά συμπεριλαμβάνονται αναφορές και τηλεγραφήματα στελεχών του ΚΚΕ που βρίθουν ψεμμάτων και παραποιήσεων της αλήθειας.

 Σε τηλεγράφημα που είχε σταλεί απ΄την Ελλάδα (προφανώς απ'το Γ.Σ του ΕΛΑΣ) ως απάντηση προς τον Ανδρέα Τζήμα ο οποίος τότε βρισκόταν σαν αντιπρόσωπος του ΕΛΑΣ στο αρχηγείο του Τίτο αναφέρονται τα εξής:
          ( "1931-1944 Φάκελλος ΕΛΛΑΣ - Τα αρχεία των μυστικών σοβιετικών υπηρεσιών", σελ.121)


Η παραπληροφόρηση είναι εξόφθαλμη. Του λένε ότι ο Ψαρρός σκοτώθηκε στην μάχη, ενώ η αναμφισβήτητη πραγματικότητα ήταν ότι εκτελέστηκε εν ψυχρώ όντας αιχμάλωτος. Το ίδιο συνέβη και με πολλούς αντάρτες και αξιωματικούς του 5/42. Φυσικά ο Ψαρρός όχι μόνο δεν επιτέθηκε απρόκλητος στον ΕΛΑΣ, αλλά δέχτηκε την τρίτη (και τελευταία) επίθεση απ΄τον ΕΛΑΣ μέσα σε έναν χρόνο.

 

 Για το ίδιο θέμα, του Ψαρρού, ο Τζήμας στην πολιτική του έκθεση προς τους σοβιετικούς τον Ιανουάριο του 1944 έγραφε:

                                           (στο ίδιο, σελ.130)

  Εδώ ο Τζήμας έγραφε συνειδητά ψέμματα προς τους σοβιετικούς λέγοντας ότι η οργάνωση του Ψαρρού διαλύθηκε δύο φορές απ'τους κατακτητές, ενώ η αλήθεια είναι ότι μες στο 1943 όντως το 5/42 είχε διαλυθεί δύο φορές, όχι όμως απ΄τους κατακτητες, αλλά απ'τον ΕΛΑΣ...


 Στην ίδια έκθεση του ο Τζήμας έγραφε σχετικά με τον ΕΔΕΣ:

                                              (στο ίδιο, σελ.126)

 Τυπική λασπολογία απ΄τον Τζήμα σε βάρος του ΕΔΕΣ. Ποτέ ο ΕΔΕΣ δεν διεξήγαγε κοινές επιχειρήσεις κατά του ΕΛΑΣ μαζί με Γερμανούς και Τάγματα Ασφαλείας. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει, διότι στην Ήπειρο όπου δρούσαν τα αντάρτικα τμήματα του ΕΔΕΣ, δεν υπήρχαν Τάγματα Ασφαλείας. Ο Τζήμας όμως το παραβλέπει αυτό, προκειμένου να κατηγορήσει τον ΕΔΕΣ.
            
                                  
  Πάλι για τον ΕΔΕΣ, έλεγε παρακάτω:

                                          (στο ίδιο, σελ.129)

  Εδώ ο Τζήμας πιάνεται αδιάβαστος, καθώς ήταν φύσει αδύνατον να "ήταν η πάλη κατά του ΕΑΜ μοναδικός σκοπός της δημιουργίας του ΕΔΕΣ", καθώς όπως είναι γνωστό ο ΕΔΕΣ ιδρύθηκε πριν το ΕΑΜ...


 Παρόμοια ψέματα με τον Τζήμα, έλεγε και ο Πέτρος Ρούσσος, έτερο σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ.
 Σε πληροφορίες που διαβίβασε προς τους Βούλγαρους κομμουνιστές και στην συνέχεια διοχετεύτηκαν προς τους σοβιετικούς, ο Ρούσσος έλεγε:

                                           (στο ίδιο, σελ.207)

 Καταρχήν προσπαθούσε να πείσει τους συντρόφους του ότι "ο ελληνικός λαός χάρη στον αγώνα κάτω από την σημαία του ΕΑΜ, έδιωξε με τις δικές του δυνάμεις τους Γερμανούς εισβολείς".
 Φυσικά αυτό είναι τεράστια ανακρίβεια. Η ιστορική αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί απεχώρησαν μόνοι τους όταν εκείνοι έκριναν λόγω της αρνητικής γι'αυτούς έκβασης του πολέμου. 
 Κανένα ΕΑΜ και κανένα ΚΚΕ δεν τους έδιωξε.


  Παρακάτω ο Ρούσσος έλεγε:
                                            (στο ίδιο, σελ.210)

  Χαρακτηρίζει ως "εθνικοσοσιαλιστές" την Ορεινή Ταξιαρχία. Πληροφοριακά, να τονίσουμε ότι η 3η Ορεινή Ταξιαρχία ήταν γνωστή και ως Ταξιαρχία του Ρίμινι λόγω της επιτυχίας της στην μάχη του Ρίμινι κατά των Γερμανών, δρούσε υπό τις διαταγές των Συμμάαχων και ήταν πιστή στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Γ.Παπανδρέου στην οποία για κάποιους μήνες συμμετείχε και το ΕΑΜ.
 Τώρα, από που και ως που οι της Ταξιαρχίας του Ρίμινι ήταν εθνικοσοσιαλιστές, δηλαδή ναζί, μόνο ο Ρούσσος το ήξερε...



  Επίσης ο Ρούσσος στρεφόταν και κατά του Ιερού Λόχου, ξεχνώντας ότι την ίδια εποχή οι Ιερολοχίτες απελευθέρωναν τα νησιά του Αιγαίου απ΄τους Γερμανούς..


 Πάντως, μετά από τόσα ψέματα, τους ξέφευγε και κάποια αλήθεια σαν την παρακάτω φράση του Τζήμα:
                                          (στο ίδιο, σελ.131)

  Όπου παραδεχεται την μη-ανάληψη επιθετικών επιχειρήσεων κατά των κατακτητών.



  Μετά από τέτοιους οχετούς ψευδολογίας και παραπληροφόρησης, τα περισσότερα σχόλια είναι μάλλον περιττά. 

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΆ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΜΕ ΤΟ ΓΈΝΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΙΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΆ ΚΌΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΉΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΨΈΜΑ! ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΊΑ! ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΌ! ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΌΤΗΤΑ! ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΌ!!! ΔΙΑΙΩΝΊΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ..... ΤΌΛΜΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΉ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!! ΕΎΓΕ ΣΤΑ ΖΏΑ ΠΟΥ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΟΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΦΩΝΙΑΔΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή