Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Στέφανε Χίο είσαι ΠΑΛΙΚΑΡΙ!


 Δεν ξέρω τι γνώμη έχει ο καθένας για τον Στέφανο Χίο και δεν με ενδιαφέρει.
 Δεν έχει επίσης καμμία απολύτως καμμία σημασία το αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει ο ιδιαίτερα οξύς (και πολλές φορές εκτός ορίων) τρόπος έκφρασής του, ή η αισθητική της εφημερίδας του και της ιστοσελίδας του.

Αυτό που δεν μπορεί ν' αρνηθεί κανείς είναι ότι ο Στέφανος Χίος είναι ένας μαχητικός αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος με πατριωτικές ανησυχίες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις (θυμίζω την βρωμερή υπόθεση Γεωργιάδη πρώην αντιπροέδρου της ΝΔ, που τεχνηέντως θάφτηκε απ΄το καθεστώς) παρά τα όσα λάθη έχει κάνει.
Ουδείς αλάνθαστος άλλωστε.

 Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για αυτήν ακριβώς την δράση του δέχτηκε παρακρατική δολοφονική επίθεση.
Αυτό που έχει ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σημασία είναι ότι δεν έκατσε παθητικά να υποστεί την επίθεση, αλλά βρήκε το σθένος και τα ΑΡΧΙΔΙΑ να αντιδράσει δυναμικά και αποτελεσματικά παρά το ότι είχε ήδη δεχθεί δύο σφαίρες σε ζωτικά σημεία.
 Αυτή η αντίδραση ήταν που του έσωσε την ζωή. Δεν ξέρω πόσοι από τους κατα φαντασίαν απογόνους του Λεωνίδα (...) θα έβρισκαν το σθένος να αντιδράσουν έτσι...

 Είναι περιττό να σχολιάσουμε την σιχαμερή στάση των καθεστωτικών ΜΜΕ απέναντι στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του. Μόνο ότι δεν αυτοπυροβολήθηκε δεν είπανε... οι αλήτες.


 Λοιπόν, μάγκες, ανεξάρτητα απ'τις όποιες ενστάσεις έχει ο καθένας για τον Χίο, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε όλα τα παραπάνω, χωρίς ναι-μεν-αλλά και αστερίσκους.

 Είναι ΠΑΛΙΚΑΡΙ με όλη την σημασία της λέξης.

 Αναμένουμε από αυτόν να χτυπήσει αλύπητα την καθεστωτική σαπίλα, όσο περνάει απ΄το χέρι του.

 

2 σχόλια:

  1. Ασε τον Στεφανο Χιο και κανε καμια αναρτηση περι Κατοχης, προτεινε βιβλιογραφια, κανε κριτικη σε βιβλια αριστερων κλπ. Υπαρχει πολυ υλικο που μπορεις να αξιοποιησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω κάνει σε πολλές περιπτώσεις.
      Σήμερα πλέον είναι άλλες οι προτεραιότητες.

      Διαγραφή