Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ανταπάντηση σε κείμενο αριστερού ιστολογίου σχετικά με την προδοτική στάση του ΕΛΑΣ


 Το αριστερό ιστολόγιο κόκκινος φάκελος ασχολήθηκε πρόσφατα με μία παλαιότερη ανάρτησή μας σχετικά με το ζήτημα της προδοτικής εκεχειρίας που υπέγραψαν οι ελασίτες με τους Γερμανούς προκειμένου να μπορέσουν να διαλύσουν τον αντάρτικο στρατό του Ναπολέοντα Ζέρβα.
 Αυτή είναι η (προ πενταετίας περίπου) ανάρτησή μας: 
http://istoriakatoxis.blogspot.gr/2011/12/blog-post.html
 Αυτή είναι η "απάντηση" του κόκκινου φάκελου:
 http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2016/09/m-blog.html

 Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, και η διαφωνία επίσης, ακόμα και αν προέρχεται από ορκισμένους πολιτικούς εχθρούς μας.


Αναφερόμενος σε ένα έγγραφο του ΕΛΑΣ που παρουσιάσαμε, αναφέρει:

"Πουθενά στο άρθρο ο συγγραφέας δεν αναφέρει την πηγή του εγγράφου ή το αρχείο στο οποίο αυτό βρίσκεται" !!!

Μα καλά, δεν είδε ότι στο τέλος της ανάρτησης γράφουμε:

Τα στοιχεία για την ανάρτηση πάρθηκαν κυρίως από το βιβλίο του Κώστα Ιωάννου "Φενάκη και Σβάστικα".

Και για να τον διευκολύνουμε, τον παραπέμπουμε στις σελίδες 28-33 της β' έκδοσης του εν λόγω βιβλίου, όπου εκτός απ΄το έγγραφο το οποίο σχολιάζει, υπάρχουν άλλα δύο παραπλήσια.
Το ένα το έχουμε ήδη παρουσιάσει στην αρχική ανάρτηση:

Αρ. 302
Προς τα 24 και 15 Συντάγματα

Σας γνωρίζομεν ότι η εκκαθάρισις τμημάτων ΕΔΕΣ εις την περιοχήν 85ου Συντάγματος ετερματίσθη μέχρι περιοχής Κράψης, συλληφθέντων Λυγεράκη και Κωνσταντινίδη. Εις την περιοχήν 3/40 Συντάγματος πληροφορίαι ιδιωτικαί φέρουν αφοπλισθείσαν ομάδα ΕΔΕΣ εις Φτέρη και ότι ο Τζουμερκιώτης ευρίσκετο την 10ην τρέχοντος εις Χώσεψην. Τμήματα ΕΛΑΣ Δυτικής Στερεάς εκινήθησαν προς Κέντρα Ζέρβα.

Τμήματα 9ης , 10ης και 1ης Μεραρχίας ενούμενα μετά του 15ου Συν/τος εξακολουθήσουν εκκαθάρισιν περιοχής Τζουμέρκων. Γνωρίσατε μας αμέσως πορείαν εκκαθαρίσεως σας.

Εζητήθη από Γερμανούς εκ μέρους μας παράτασις εκεχειρίας μέχρις 20ης τρέχοντος μέχρι της οποίας δεν θα προβήτε εις ουδεμίαν επιθετικήν ενέργειαν κατ' αυτών.

Ανεξακρίβωτοι πληροφορίαι φέρουν συλληφθέντα Στρατηγόν Νάσσην, ευρισκόμενον μόνον καθ' οδόν δι' υπηρεσίαν προ της ενάρξεως της εκκαθαρίσεως.

13.10.1943

Η VΙΙΙη Μεραρχία

Δια την ακρίβειαν Πίσπιρης

Το ΙΙον Γραφείον Κατσαντώνης



  Για το άλλο, είμαστε στην διάθεσή του να το σκανάρουμε, αν το επιθυμεί...


Παρακάτω γράφει:
"Στην ανάλογη περίπτωση συνεργασίας του ΕΔΕΣ με τους Γερμανούς, παραθέσαμε τα έγγραφα του Χάγκεν Φλάισερ που φέρουν αριθμό καταχώρησης στα κρατικά αρχεία της Γερμανίας Bundesarchiv."

Για τα περιβόητα γερμανικά αρχεία στα οποία στηρίχτηκε η δήθεν "έρευνα" του στρατευμένου "ιστορικού" Φλάισερ έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ:
http://istoriakatoxis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_28.html

 Όπως έχουμε παρουσιάσει και μία σχετική μαρτυρία πρώην εαμίτη:


Λέει επίσης:
"Όλες οι διαταγές που δεχόταν και έστελνε ο ΕΛΑΣ, δεν προέρχονταν σε επιτελικό επίπεδο απλώς και μόνο από τον "ΕΛΑΣ", αλλά από το "Γενικό Αρχηγείο ΕΛΑΣ". Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο παραπάνω έγγραφο. Υπάρχει μόνο η υπογραμμισμένη λέξη "ΕΛΑΣ". Μια τέτοια έλλειψη κανονικότητας σε ένα τόσο σημαντικό έγγραφο δημιουργεί σαφώς πολλές υποψίες. Δευτερευόντως, όλα τα αυθεντικά έγγραφα του Γενικού Αρχηγείου του ΕΛΑΣ είναι πολυγραφημένα ή γραμμένα με γραφομηχανή. Φέρουν επίσης σφραγίδα αναγνωριστική του Αρχηγείου. Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα χειρόγραφο κείμενο, χωρίς σφραγίδες και χωρίς τα βασικά αναγνωριστικά του Γενικού Αρχηγείου του ΕΛΑΣ."

Μα δεν μπήκε καν στον κόπο να δει ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είναι διαταγή του Γενικού Αρχηγείο του ΕΛΑΣ (οπότε και ίσως να είχαν κάποια βάση οι υποψίες του), αλλά είναι διαταγή της 8ης μεραρχίας του ΕΛΑΣ!!!

Προχειρότητας το ανάγνωσμα...


Τελειώνοντας, γράφει:
"Φανταζόμαστε δε, ότι ένα τέτοιο έγγραφο θα είχε εμφανιστεί έως σήμερα σε τουλάχιστον δεκάδες ερευνητικές εργασίες, διδακτορικές διατριβές και επιστημονικά βιβλία δεδομένου ότι ανατρέπει ότι είναι κυρίαρχα γνωστό για τη δράση και την ιστορία του ΕΛΑΣ. Πώς άραγε έως σήμερα υπέπεσε σε αφάνεια και αγνοήθηκε;"
 Το συγκεκριμένο έγγραφο όπως και άλλα σχετικά που έχουν δημοσιευτεί, ούτε σε αφάνεια έπεσε, ούτε αγνοήθηκε εώς σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το βιβλίο του Ιωάννου όπου και δημοσιεύτηκε, εκδόθηκε το 1997 .
 Ο λόγος για τον οποίο το "επιστημονικό" κατεστημένο επέλεξε να αγνοήσει αυτά τα στοιχεία και να συνεχίσει να ασχολείται με την αγιοποίηση των ελασιτών, έχει σίγουρα να κάνει με την διάχυτη αριστερολαγνεία που διέπει -πλην πρόσφατων εξαιρέσεων- το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας (και όχι μόνο) του ελλαδιστάν.


 Επίσης, όπως είχαμε γράψει και στην αρχική ανάρτηση (που προτίμησε να το προσπεράσει):

Στο συνέδριο του Λιβάνου, ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου κατέθεσε τα παραπάνω στοιχεία και κανείς από τους παριστάμενους εκπροσώπους του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δεν τα αντέκρουσε.

 Αν δεν του κάνει ούτε ο μετριοπαθής εδεσίτης και μετέπειτα βουλευτής της ΕΔΑ Κομνηνός Πυρομάγλου, ούτε οι 7 αντιπρόσωποι του ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΠΕΕΑ (Σβώλος, Αγγελόπουλος, Ασκούτσης, Σαράφης, Στρατής, Ρούσσος, Πορφυρογένης) που ήταν στο Λίβανο, ας διαβάσει και λίγο τον κομμουνιστή Φαράκο. 
Υπενθυμίζουμε τι γράψαμε στην αρχική ανάρτηση (και το οποίο επίσης προσπέρασε):

Επίσης, ο γνωστός κομμουνιστής Γρηγόρης Φαράκος στο έργο του "Ο ΕΛΑΣ και η εξουσία" αναφέρει επιγραμματικά και χωρίς λεπτομέρειες για την σύναψη ανακωχής του ΕΛΑΣ με τους κατακτητές στην Ήπειρο. 

Αυτά τα ολίγα.
Υπάρχει πλήθος ακόμα σχετικού υλικού, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μακρυγορήσουμε. 
Είμαστε πάντως στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου