Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Συναγωνιστές δυστυχώς ηττηθήκαμεν. Γιατί όμως ηττηθήκαμεν;


 Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις που ήθελαν την Χρυσή Αυγή να μένει έστω και οριακά εκτός βουλής.
 Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα νούμερα του διαδικτύου που τις τελευταίες εβδομάδες είχαν επιδοθεί σε έναν λυσσαλέο αντιχρυσαυγίτικο (και κατ'επέκταση αντιεθνικιστικό και αντεθνικό) αγώνα προκειμένου να κόψουν ψήφους απ΄την Χρυσή Αυγή.
 Αυτά τα νούμερα θα είχαν κάθε λόγο να χαίρονται το βράδυ της Κυριακής, αλλά φαίνεται πως τους διέφυγε ότι η αποτυχία της Χρυσής Αυγής έδωσε μεγάλη χαρά και στους κ.κ. Δένδια, Χατζηνικολάου, Παπαδημούλη, Μπογδάνο, Γεωργιάδη, Φίλη και τα λοιπά σκουπίδια του δημοκρατικού τόξου. Αφού έφτασαν στο σημείο αυτοί οι δήθεν αδιάλλακτοι υπερεθνικιστές και υπερεθνικοσοσιαλιστές να ταυτιστούν με τους ανθέλληνες καθεστωτικούς τότε πλέον έπιασαν πάτο. Δεν έχει παρακάτω.
Το σταματάω εδώ για να μην γράψω τίποτα χειρότερο για τα χάλια τους.

 Ας ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό όμως.
 Το ουσιαστικό ερώτημα είναι:
 Πως τα κατάφερε η Χρυσή Αυγή να αποτύχει εκλογικά αφού κατα γενική ομολογία οι αντικειμενικές συνθήκες την ευνοούν;

 -Μήπως φταίνε οι άδικες μεροληπτικές διώξεις σε βάρος της με αφορμή τον θάνατο για οπαδικούς λόγους ενός άγνωστου ράπερ;

 Αυτές οι διώξεις ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2013. Η Χρυσή Αυγή όμως άντεξε αφού στις αμέσως επόμενες ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014 πήρε 9,4% ενώ και στις βουλευτικές εκλογές του 2015 βγήκε άνετα τρίτη δύναμη έστω και χωρίς ποσοστιαία αύξηση συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2012.
 Σίγουρα, η πραγματικότητα είναι ότι η υπόθεση των διώξεων ανέκοψε την ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν φτάνει για να δικαιολογήσει την εκλογική της κατακρήμνιση 6 χρόνια μετά.

-Μήπως φταίει ο αποκλεισμός απ΄τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης;

 Σε καμμία περίπτωση.
Ο αποκλεισμός απ΄τα ΜΜΕ υφίσταται απ΄τον Μάιο του 2012 λόγω του επεισόδιου Κασιδιάρη-Κανέλλη κι ουδόλως επηρέασε την άνοδο της. Και την τελική, όταν είσαι ένα αντικαθεστωτικό κίνημα τότε είναι μάλλον παράλογο να περιμένεις να έχεις μία σωστή αντιμετώπιση απ΄τα καθεστωτικά ΜΜΕ που είναι βασικός πυλώνας του συστήματος που θες να ανατρέψεις.
 Όσον αφορά το οικονομικό θέμα, η Χρυσή Αυγή έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να πετυχαίνει σαφείς εκλογικές νίκες (δημοτικές 2010, βουλευτικές 2012) δίχως μισό ευρώ κρατική χρηματοδότηση.

 Άρα οι παραπάνω λόγοι που τακτικά επικαλείται η Χρυσή Αυγή για να δικαιολογήσει την εκλογική της αποτυχία δεν στέκουν.


 Όπως είχαμε τονίσει και παλαιότερα, τα πρώτα αρνητικά σημάδια της εκλογικής στασιμότητας της Χρυσής Αυγής είχαν ηδη φανεί απ΄τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
 Απ'ότι φαίνεται οι αρμόδιοι είτε δεν τα είχαν δει, είτε τα είδαν αλλά δεν έκαναν τίποτα.

 Και έτσι, εν μέσω επιεικώς συζητήσιμων κομματικών διεργασιών με τις οποίες δεν θα ασχοληθούμε, φτάσαμε στο κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που θα έπρεπε να λειτουργούσε ως καμπανάκι.
 Μπα.. ούτε αυτό δεν έγινε..

 Και μετά τις ευρωεκλογές προκηρύχθηκαν άμεσα βουλευτικές εκλογές.
 Για να δούμε λίγο κάποια πολιτικο-αριθμητικά δεδομένα:

 Παρά την προφανή πτώση της η Χρυσή Αυγή είχε κάποια πολύ σοβαρά πλεονεκτήματα τα οποία εκ πρώτης όψεως θα της αρκούσαν απλά για να εξασφαλίσει την είσοδο στην επόμενη βουλή ώστε να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να ανασυνταχτεί. Τα πλεονεκτήματα αυτά ήταν τα εξης:
 α) Είχε την αφετηρία των 275.734 ψήφων των ευρωεκλογών που έφταναν και περίσσευαν ώστε να πάρει το 3% στις βουλευτικές.
 β) Η ΝΔ που ήταν η μεγαλύτερη απειλή για άρπαγη ψήφων φαινόταν ότι θα κέρδιζε εύκολα και με την αυτοδυναμία να είναι σχεδόν σίγουρη (βάσει του πολύ πρόσφατου αποτελέσματος των ευρωεκλογών αλλά και των δημοσκοπήσεων), όπως και τελικά έγινε. Δεν είχαμε να κάνουμε δηλαδή με εκλογές-ντέρμπι οι οποίες συνήθως συμπιέζουν ή ακόμα και εξαφανίζουν τα μικρότερα κόμματα.
 γ) Συγκριτικά με τις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές δεν συμμετείχαν κόμματα/κομματίδια όπως ΛΑΟΣ, ΠΑΤΡΙΕ, ΑΝ.ΕΛ, Νέα Δεξιά, Ελεύθερη Πατρίδα, Εθνικό Μέτωπο τα οποία εν πολλοίς απευθύνονται σε ακροατήριο παραπλήσιο αυτού της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά τα κόμματα/κομματίδια στις ευρωεκλογές πήραν αθροιστικά 204,478 ψήφους ένα μέρος των οποίων σαφέστατα μπορούσε να διεκδικήσει η Χρυσή Αυγή ώστε να διασφαλίσει άνετα το 3%.

 Παρ'ολ'αυτά, κατάφερε να μείνει εκτός βουλής...
 Από μία δεξαμενή σχεδόν 500.000 (275.743+204.478) εν δυνάμει ψηφοφόρων του αυτοαποκαλούμενου πατριωτικού χώρου (όσο ασαφής και να είναι αυτός ο όρος) κατάφερε και πήρε μόλις το 1/3 αυτών.
 Μιλάμε για κατόρθωμα, όχι αστεία.

 Γιατί συνέβη αυτό;

 Έχουν γίνει πολλές αναλύσεις οι οποίες κατα κανόνα ρίχνουν την ευθύνη στον Νίκο Μιχαλολιάκο, κάτι απολύτως λογικό αφού ο αρχηγός πάντα είναι αυτός που πιστώνεται τα θετικά και χρεώνεται τα αρνητικά.
 Δεν θα αναφερθώ στα εσωτερικά του κόμματος, διότι ούτε τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, ούτε έχει νόημα να αναπαράγω φήμες, και στην τελική δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν και πολλούς.
 Θα σταθώ σε συγκεκριμένα έργα και λόγια του Μιχαλολιάκου τα οποία έγιναν δημοσίως και απευθύνονταν στο σύνολο των δυνητικών ψηφοφόρων του.


α) Το πρώτο πράγμα που έκανε μετά τις ευρωεκλογές ήταν να απευθύνει πρόταση συνεργασίας στον Φαήλο Κρανιδιώτη αρχηγού της Νέας Δεξιάς. Τι νόημα είχε αυτή η κίνηση;
Υπάρχει κάποια ιδεολογική σύγκλιση με τον δυτικόδουλο εβραιόφιλο αντιφασίστα αντιρατσιστή Κρανιδιώτη;
Που ακούστηκε η Χρυσή Αυγή να απευθύνει πρόταση συνεργασίας σε έναν δεδηλωμένο εχθρό της;
Δεν νομίζω να μην γνωρίζει ο Μιχαλολιάκος ότι ο Κρανιδιώτης είναι πολιτικό παιδί του Σαμαρά που τους έκλεισε φυλακή!!!! Με τι σκεπτικό προτείνεις συνεργασία σε έναν τέτοιο άνθρωπο; Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουν ότι είναι άλλο πράγμα η προσέλκυση των ψηφοφόρων του κάθε Κρανιδιώτη και άλλο πράγμα η συνεργασία με τον κάθε Κρανιδιώτη.
 Η ξεφτίλα έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο Κρανιδιώτης απέρριψε την πρόταση της Χ.Α...
 Από ιδεολογικής, πολιτικής, ηθικής και επικοινωνιακής άποψης αυτή η κίνηση της Χ.Α ήταν επιεικώς για τα πανηγύρια.

β) Σε μία συνέντευξή του ο Μιχαλολιάκος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "βλάκες ή κακοπροαίρετους" αυτούς τους οπαδούς του κόμματος που ζητούσαν την απόσυρσή του απ΄την ηγεσία μετά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ανεξάρτητα απ΄το ότι είναι τελείως εκτός πραγματικότητας αυτή η απαίτηση πολλών οπαδών, αυτό δεν έδινε το δικαίωμα στον Μιχαλολιάκο να τους βρίζει.
 Το μόνο που κατάφερε ήταν να τους εξοργίσει περισσότερο και να εξωθήσει πολλούς εξ'αυτών να μην τον ψηφίσουν. Και γαμώ τα αυτογκόλ...

γ) Είναι περιττό να μιλήσουμε για τις επαναλαμβανόμενες γραφικότητες με τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν υποψηφίους που να προηγουνται αλφαβητικά των "εκλεκτών" υποψηφίων...
 Δεν είναι όμως περιττό να εκφράσουμε την απορία μας για το σκεπτικό άλλων επιλογών γραφικότατων υποψηφίων όπως ο συμπαθέστατος Στηβ Γιατζόγλου που υπερηφανεύεται για την ημι-εβραϊκή καταγωγή του, και ο οποίος θεωρεί Έλληνα τον Αντετοκούνμπο (πηγή).
 Ή πολύ περισσότερο για την "αστέρα" του ίνσταγκραμ πρώην ηθοποιό Πέννυ Σταθάκη (δείτε εδώ και γελάστε/κλάψτε ελεύθερα) η οποία ήταν υποψήφια στην φύσει συντηρητική Λακωνία....
 Και ας θυμηθούμε ότι κάποτε κατηγορούσαμε -και δικαίως- τον Καρατζαφέρη για τον Ανατολάκη και την Έφη Σαρρή... Ρεζιλίκια...

δ) Ο προεκλογικός αγώνας της Χρυσής Αυγής εστίασε περισσότερο απ'όσο θα έπρεπε στην πολεμική της κατά του Βελόπουλου. Το μόνο που κατάφερε ήταν να δείχνει ότι τον φοβάται και του έδωσε το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι όλοι τον κυνηγάνε!! Στην πολιτική, όπως και γενικά στην ζωή, το επίπεδο και η δυναμική των εχθρών μας καταδεικνύει το δικό μας επίπεδο και την δικιά μας δυναμική. Από την στιγμή που η Χρυσή Αυγή καταδέχτηκε να υποτιμήσει η ίδια την εαυτό της αναγορεύοντας τον ... Βελόπουλο σε κύριο εχθρό της, τότε απλά πλήρωσε τις συνέπειες.
Όταν οικειοθελώς υποβιβάζεις τον εαυτό σου, τότε οι έχουσες θηλυκή ψυχή μάζες που απεχθάνονται τους αδύναμους θα σε υποβιβάσουν ακόμα περισσότερο.


 Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλα δεν έχει νόημα.
 Ανέφερα κάποια ενδεικτικά παραδείγματα. Ο μετεκλογικός επίλογος αυτής της τραγικής από επικοινωνιακής άποψης παρουσίας της Χρυσής Αυγής ήταν το παρακάτω βίντεο:


Δεν θα αναλύσουμε την σημειολογία της παρουσίας της Ουρανίας στα δεξιά του πατρός της. Όπως έχω ξαναγράψει, η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα του Μιχαλολιάκου και αν ο ίδιος έχει αποφασίσει να την κληροδοτήσει στην κόρη του τότε κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα. Αυτός αποφασίζει.
 Ούτε καταλαβαίνω το σκεπτικό της παρουσίας στα αριστερά του ενός αμήχανου τύπου με μπλούζα των Naer Mataron!!!! Eν πάσει περιπτώσει...


Σε αυτό το βίντεο ο Μιχαλολιάκος λέει ότι "θα ξαναγυρίσουμε εκεί που ξεκινήσαμε, στους δρόμους και στις πλατείες".
Πως θα γίνει αυτό; Πως θα επανακτήσει η Χρυσή Αυγή τα απωλεσθέντα (είτε λόγω διώξεων είτε αυτοβούλως) κινηματικά χαρακτηριστικά της;
 Μετά από τόσες αποχωρήσεις στελεχών, και τόση εσωτερική φθορά έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να τα καταφέρει;
 Όσοι περιμένουν ότι με ένα μαγικό ραβδάκι η Χρυσή Αυγή θα επανέλθει στην δυναμική κινηματική κατάσταση της περιόδου 2010-2013 τότε μάλλον βλέπουν άλλο έργο.
 Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.


7 σχόλια:

 1. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 1ο
  2012 Μάιος & Ιούνιος H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και για την χρυσή αυγή έτσι άρχισε αλλά και έτσι συνεχίστηκε. Ο Νικήτας Σιώης είχε εκλεγεί 1ος βουλευτής Ν. Σερρών αλλά ο Μιχαλολιάκος τον είχε υποχρεώσει να παραιτηθεί για να πάρει τη θέση του ο αγαπητικός της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Όταν όμως ένα κόμμα υποτιμά και προσβάλει τις επιλογές των ψηφοφόρων του και νοιάζεται μόνο για τους συγγενείς και τη κλειστή του ομάδα έχει υπογράψει την πορεία προς την αυτοκαταστροφή του.
  2013 Σεπτέμβριος Ο Αστέριος Χάμος είναι πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Λάρισας που ξυλοκοπήθηκε στις 15/09/2013 στον Μελιγαλά από τον Γερμενή και τον Λαγό. Πολλά μέλη, υποψήφια μέλη, υποστηρικτές, απλοί ψηφοφόροι σκέφτηκαν αν θα έχουν την ίδια τύχη αν θα τολμούσαν να εκφέρουν έστω και καλοπροαίρετη κριτική για το καλό του κόμματος. Το επεισόδιο αυτό δεν ήταν και το τελευταίο-στο μέλλον ακολούθησαν αρκετά ακόμα δυστυχώς σε τοπικές οργανώσεις- και έτσι από τότε είτε πολλοί αξιόλογοι ψηφοφόροι της Χ.Α. αποχωρούσαν και αποδυνάμωναν τις τοπικές ανά την Ελλάδα ή δεν έμπαιναν σε αυτές.
  2014-07-03 Τότε κατατέθηκαν στις εφέτες ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου από τον βουλευτή Αττικής, Ηλία Κασιδιάρη πάνω από 1000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών (Υποψήφιοι, στελέχη, επιστημονικοί συνεργάτες, υποστηρικτές κ.α.) όπου τους είχε ζητηθεί από την Χ.Α. να υπογράψουν το παρακάτω παρανοϊκό: Γνωστοποιούμε τα στοιχεία μας και ζητούμε, κατ’ εφαρμογή της ερμηνείας που έχουν κάνει οι ανακρίτριες σχετικά προς το άρθρο 187 ΠΚ, να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε εμάς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθότι είμαστε υποψήφιοι, επιστημονικοί συνεργάτες ή μετακλητοί υπάλληλοι του κόμματος.
  Με δεδομένο ότι τότε τα στελέχη και μέλη της Χ.Α. ξεπερνούσαν κατά πολύ τις αρκετές χιλιάδες ανά την Ελλάδα ένα μικρό ποσοστό μόνο είχε υπογράφει αυτήν την κατάπτυστη και αυτοκαταστροφική για τους ίδιους και για την Χ.Α. δήλωση. Ένας ακόμη λόγος να θεωρούνται μιάσματα όσοι δεν την είχαν υπογράψει και σταδιακά να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο.
  http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chilioi-ellhnes-polites-katadikasan-epwnuma-kai-enupografa-thn-paranomh-pol

  Τον Αύγουστο του 2014, διεγράφη από τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Δημήτρης Κολτσίδας, ιστορικό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης Λάρισας και ιδιαίτερα αγαπητός στους Θεσσαλούς χρυσαυγίτες. Τίποτε όμως από όσα καταλόγιζε δεν διορθώθηκε. http://panusis.blogspot.com/2014/09/blog-post_16.html (Να μην τους χαρίσουμε τη Χρυσή Αυγή [η υπόθεση Κολτσίδα]
  2014 Σεπτέμβριος Το ίδιο λίγο αργότερα και ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, (π. μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Τ.Ο. Αγρινίου της Χρυσής Αυγής) www.elkosmos.gr/leonidas-stathopoulos-giati-paretithika/
  2015-01-25 Στις Βουλευτικες Εκλογές η χειραγώγηση, η έλλειψη σεβασμού και ο χλευασμός προς τους ψηφοφόρους συνεχίστηκε. Αξιότατοι συναγωνιστές, αγνοί Έλληνες πατριώτες-εθνικιστές δεν έμπαιναν στα ψηφοδέλτια. Έμπαιναν οι συγγενείς και η κλειστή ομάδα. Και πρώτοι στις λίστες και με προσταυρωμένα τα ονόματα τους αν έπαιρνες το ψηφοδέλτιο από την τοπική. Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ξεκινούσαν από «Μ» βλέπε Ματθαιόπουλος. – Στην Α’ Πειραιά από «Κ» βλέπε Κούζηλος.– Στη Β’ Πειραιά από «Λ» βλέπε Λαγός.– Στη Μαγνησία, από «Η» βλέπε Ηλιόπουλος.– Στην Ημαθία από «Τ» βλέπε Τσακίρης– Στη Βοιωτία, από «Κ» βλέπε Καρακώστας, - Στο Ηράκλειο από «Κ» βλέπε Καρεφυλλάκης. Έτσι οι 38.000 λιγότεροι ψήφοι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ήταν κάτι αναμενόμενο.http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katatithentai-ta-plhrh-pshfodeltia-tou-laikou-sundesmou-chrush-augh-ola-ta

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 2ο
  2015-03-04 Την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή δημοσιοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος - μέχρι πρότινος της Ελληνικής Αυγής - Σπάτων - Αρτέμιδος Γρηγόρης Γερακόπουλος Όμως αυτό που έγειρε τη ζυγαριά στην απόφασή του να αποχωρήσει από τη ΧΑ ήταν «το τελευταίο συμβάν της μη εκλεγείσης κ. Ελένης Ζαρούλια εις την Β Περιφέρεια Αθηνών και την εν τούτοις είσοδόν της εις το Κοινοβούλιον» προσθέτοντας ότι αυτό οριστικοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει «λόγω οικογενειοκρατίας». Πολύ απλά ο Μιχαλολιάκος είχε επιλέξει να είναι υποψήφιος στην Α’ και τη Β’ Αθηνών επιλέγοντας στη συνέχεια την έδρα στην Α’ Αθηνών: με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζε την εκλογή τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του. http://www.cinarfm.gr/haber-oku.php?haberid=4778
  2015-03-14 Ακολουθεί η παραίτηση Σάββα Ηλιάδη από τη Χρυσή Αυγή Σερρών https://serraikanea.gr/politiki/item/20849-paraitisi-savva-iliadi-apo-ti-xrysi-avgi-serron.html
  2015-05-23 Και αυτή του Χρήστου Ρήγα: "Δεν με εκφράζει η Χρυσή Αυγή, έχει καταντήσει ένα μόρφωμα" https://tempo24.news/eidisi/23572/hristos-rigas-den-me-ekfrazei-i-hrysi-aygi-ehei-katantisei-ena-morfoma

  2015-09-13 Όπως και η διάλυση τοπικών και η φυγή πολλών αξιόλογων στελεχών και μελών της όπου ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό αλλά όχι και το τελευταίο: Πιερική Αλήθεια, Επιστολή του πρώην πυρηνάρχη και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Πιερία Γιώργου Παπαδημητρίου για την κατάσταση διάλυσης της τοπικής οργάνωσης και τα αλληλομαχαιρώματα των στελεχών της σε μια “μάχη για τις καρέκλες”. http://deltio11.blogspot.com/2015/09/blog-post_42.html
  2015-09-08 Η κοροϊδία στα μούτρα των ψηφοφόρων φυσικά και θα συνεχιζόταν. Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 θα έβγαζε ανακοίνωση που θα έλεγε ότι οι λίστες θα διαμορφώνονταν σύμφωνα με τις ψήφους που είχαν πάρει οι υποψήφιοι βουλευτές τον Ιανουάριο 2015. Ακουγόταν ωραίο μόνο που και αυτές στη Βοιωτία ξεκινούσαν από «Κ» βλέπε Καρακώστας , στις Σέρρες οι υποψήφιοι ξεκινούσαν από «Μ» βλέπε Ματθαιόπουλος κ.ο.κ. Τέτοια συνεχιζόμενη κοροϊδία , χειραγώγηση στα μούτρα των ψηφοφόρων του. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-plhrh-pshfodeltia-tou-laikou-sundesmou-chrush-augh-se-olh-thn-epikrateia
  2015-09-17 Οι αυτοκαταστροφικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8. «Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη... δεν υπάρχει». Μα όταν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη συνεπάγεται και την αποδοχή της ποινικής ευθύνης. Η ποινική ευθύνη ήταν του Ρουπακιά και μόνο. Άντε και αν υπήρχαν συνεργοί(αν υπήρχαν) Πολύς κόσμος δεν την χαρακτήρισε τη δήλωση ούτε τυχαία ούτε άτυχη. http://panusis.blogspot.com/2015/09/blog-post_10.html
  2015-09-20 Βουλευτικές εκλογές. Με τα μέχρι στιγμής τραγικά της λάθη(και αυτοκαταστροφικά ή μήπως και ηθελημένα;) η χρυσή αυγή μετρά 60.000 λιγότερες ψήφους από αυτές του μαϊου 2012. Και τα λάθη της θα συνεχιστούν.
  2016 Είναι η χρονιά που αρκετές τοπικές κλείνουν ή άλλες υπολειτουργούν(φαίνεται άλλωστε αυτό από την διαδικτυακή τους ανυπαρξία όπως και το σταμάτημα των διαδικτυακών τηλεοπτικών εκπομπών. Έτσι χάνει ολότελα σχεδόν την επαφή που είχε με τους ψηφοφόρους της. Οικονομικό δεν μπορεί να ήταν το πρόβλημα γιατί όταν δίνεις 8.000€ μισθό στον οικονομικό σου διευθυντή-σύμφωνα με την καταγγελία του Λάμπρου Φουντούλη- και δεν δίνεις λίγες εκατοντάδες € για μια έστω εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.
  2017-03-04 θα ακολουθήσει η ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση https://www.eleftheriaonline.gr/local/politiki/vouleftes/item/118257-aneksartitopoiithike-apo-ti-xrysi-avgi-o-dim-koukoytsis
  2017 Σεπτέμβριος Αλλά και του Νίκου Μίχου: Κάποιοι έλειπαν 15 χρόνια που εμείς αφήναμε τα κοκκαλάκια μας στους δρόμους! https://www.elora.gr/portal/arxeio/140-nikos-mixos-kapoioi-eleipan-15-xronia-pou-emeis-afiname-ta-kokkalakia-mas-stous-dromous

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 3ο
  2018-04-21 Έχουμε την αποχώρηση Συναδινού και την Ελένη Ζαρούλια να τον στολίζει με διάφορα κοσμητικά επίθετα-κάποια δικαιολογημένα- αλλά ένα είναι ανεπίτρεπτο: επαρχιώτης στρατηγός. Το να είναι κάποιος επαρχιώτης είναι και κάτι το μειωτικό. Και δεν είναι η μόνη μέσα στη χρυσή αυγή που το κάνει αυτό. https://koinonikosethnikismos.wordpress.com/2018/04/21/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%BA/
  2018-Ιούνιος και άλλες παραιτήσεις και άλλες διαλύσεις τοπικών: Δήλωση παραίτησης του Γιώργου Κυριακίδη από τη θέση του Γραμματέα της Τ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Ν.Πέλλας.
  https://pellain-gr.blogspot.com/2018/06/blog-post_540.html
  2019-Μάιος-25 Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και αλλοδαπούς υποψηφίους στα ψηφοδέλτια της για τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές.Ο κόσμος της παγώνει: ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ... (Όπως και στην Μακεδονία) ΟΥΚΡΑΝΗ που ελληνοποιήθηκε το 2017 με την υπογραφή του ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ...!! https://www.stoxos.gr/2019/05/2017_25.html
  Και παγώνει ακόμα περισσότερο όταν ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο δεν έλαβε το «ok» από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αφού διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Ένα λάθος ακούσιο ή εκούσιο; Στὴν πρωτεύουσα τῆς Μακεδονίας, ὅπου θὰ ἔπρεπε νὰ ξεκινοῦμε μὲ 15% ΔΕΝ ὑποβάλαμε κἂν ὑποψηφιότητα!!! Κατὰ τὴν γνώμην μου, αὐτὸ τὸ σφάλμα δὲν μπορεῖ νὰ ἔγινε τυχαίως. Καὶ ἐξηγοῦμαι: ἂν εἶναι τόσο βλάκας ὁ Ματθαιόπουλος ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ καταρτίσῃ σωστὰ μιὰ αἴτησιν ὑποψηφιότητος στὴν πρωτεύουσα τῆς Μακεδονίας, τότε τὸ παληκάρι δὲν κάνει. Ἂν δὲν κάνει, πρέπει νὰ ἀντικατασταθεί. Ἀντικατεστάθει; Ὄχι. Ὁ Ματθαιόπουλος μιὰ χαρὰ καταρτοῦσε τὰ ψηφοδέλτια τῆς ΧΑ σὲ ὅλες τὶς προηγούμενες ἀναμετρήσεις στὸν Δῆμο καὶ τὸν νομὸν Θεσσαλονίκης. Ἂν τὸ λάθος ἦταν τοῦ Ματθαιόπουλου, μία σοβαρὰ ἠγεσία θὰ τοῦ ἔλεγε «ἀγόρι μου, δὲν κάνεις». Ἀντ’ αὐτοῦ ὁ Ματθαιόπουλος κατέβηκε κανονικῶς καὶ μὲ τὸν νόμο στὸ ψηφοδέλτιο τῆς ΧΑ στὶς ἀκόλουθες ἐθνικὲς ἐκλογὲς καὶ ζῆσαν ὅλοι καλὰ κι ἐμεῖς χειρότερα. Αὐτογκὸλ ὁλκῆς.
  Εκούσιο σίγουρα ήταν το λάθος στις ευρωεκλογές 2019 όπου ο Μιχαλολιάκος έκοψε τους υποψήφιους από Α μέχρι Κ για να είναι στην κορυφή ο Κωνσταντίνου και ο Λαγός. Η για τρίτη φορά έλλειψη έστω και του στοιχειώδους σεβασμού προς τους ψηφοφόρους ήταν γεγονός. Και φυσικά και πάλι τα ψηφοδέλτια από τις τοπικές ήταν ήδη σταυρωμένα με Κωνσταντίνου και Λαγό.
  2019-05-25 Παραιτήθηκε ένα ακόμα ιστορικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, ο Σταύρος Καρεφυλλάκης παραιτήθηκε από την Κ.Ε της Χρυσής Αυγής, αποφεύγοντας όμως να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Προσέξτε ότι στις εκλογές του 2015 ήταν το πρώτο αλφαβητικά επίθετο. Με την αποχώρηση του, στις εκλογές του 2019 και στις λίστες του Ηρακλείου υπάρχουν πλέον επίθετα όπως ΑΛΕΞΑΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ, ΒΛΑΧΑΒΑΣ. Σύμπτωση; Όχι βέβαια αφού και στις Σέρρες που πλέον δεν υπάρχει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμιος(κατεβαίνει στην Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) βλέπουμε ότι υπάρχουν υποψήφιοι όπως ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ , ΙΩΑΝΝΟΥ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΔΗ.
  2019-05-26 Ευρωεκλογές – Περιφερειακές – Δημοτικές. Έτσι η συντριβή έρχεται φυσιολογικά. Και στις ευρωεκλογές αλλά και στις δημοτικές-περιφεριακές.
  2019-05-27 Μετά τις ευρωεκλογές η ηγεσία της Χ.Α. μίλησε για λάθη που έγιναν και ότι θα υπάρξουν διορθώσεις: Από κει και πέρα, σίγουρα έγιναν και λάθη –μόνο ο Θεός δεν κάνει λάθη!- και να είστε σίγουροι πως θα υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις. Όμως τα λάθη συνεχίστηκαν. https://ethnikismos.net/2019/05/27/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 4ο
  2019-Μάιος-30 Δηλώσεις αποχώρησης από την Χρυσή Αυγή Πιερίας. https://pierikialithia.blogspot.com/2019/05/goaway19.html
  2019-05-31 Ο Μιχαλολιάκος αποκάλεσε “βλάκες” όσους ζητάνε αλλαγή ηγεσίας στη Χρυσή Αυγή ή της ασκούν κριτική. Ακούστε από το 6:35 και μετά. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunenteujh-n.-g.-michaloliakou-sthn-ethnikistikh-fwnh1
  2019-06-20 Χρυσή Αυγή Σερρών : Νικήτας Σιώης κατά γαμπρών , νονών , συζύγων και βολεμένων http://infoserres.com/?p=61425
  2019-06-06 Άλιμος - Χάρης Μέξας: "Δεν ανήκω πλέον στην Χρυσή Αυγή" https://www.vimaonline.gr/20/article/36869/alimos-haris-mexas-den-aniko-pleon-stin-hrusi-augi

  2019-07-07 Βουλευτικές εκλογές. Μία ακόμη εκλογική συντριβή. Απολύτως αναμενόμενη από όλους μας. Φυσικά και σε αυτές όπως ας πούμε στον Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών τα επώνυμα των υποψηφίων ξεκινούσαν από «Ζ» βλέπε Ζαρούλια. Όταν οι ψηφοφόροι έχουν κουραστεί απίστευτα να ακούν τον Μιχαλολιάκο να λέει ότι τους χρυσαυγίτες δεν τους ενδιαφέρουν οι βουλευτικές έδρες αλλά όχι μόνο να ξαναβλέπουν την Ζαρούλια υποψήφια αλλά και κόψιμο ικανών υποψηφίων έως το γράμμα «Ζ», οι ψηφοφόροι αυτοί θα φύγουν-περισσότεροι από την προηγούμενη φορά. Αηδιασμένοι. Ὄχι κύριοι. Ἦρθα στὴν τοπικὴ νὰ πάρῳ τὰ ψηφοδέλτια ἀσταύρωτα γιὰ νὰ κρίνῳ ἐγὼ ποιὸς θὰ μὲ ἐκπροσωπήσῃ στὰ κυνοβούλια καλλίτερα. Κανείς μας δὲν χρειάζεται ὑποβολέα. Κάνατε ὅ,τι κάνουν τὰ κόμματα ποὺ ὅλοι μας ἔχουμε σιχαθεῖ. Γιατὶ νὰ βγῇ ὁ Λαγὸς καὶ ὁ Κωνσταντίνου στὶς εὐρωεκλογές; Γιατὶ στὰ ψηφοδέλτια στὴν Β1 Ἀθηνῶν τὰ ὀνόματα τῶν ὑποψηφίων ξεκινοῦσαν ἀπὸ «Ζ»; Γιατὶ αὐτὸ τὸ ἀπαράδεκτο φαινόμενο συνέβη σὲ τόσες ἄλλες περιφέρειες καὶ στὸ παρελθόν;
  2019-07-10 Δημήτρης Μακρής: "Αποχωρώ από την Χρυσή Αυγή" σε “οικογενειακή εταιρία περιορισμένης ευθύνης”, “μια ολιγάριθμη, κλειστή παρεούλα συγγενών και φίλων, που κατόρθωσε για καιρό να κρατήσει κρυφή τη λειτουργία της αποκλειστικά και μόνο με όρους συμφέροντος”. https://edolio5.blogspot.com/2019/07/edolio5_10.html#more

  Δεν έδωσε εξηγήσεις ούτε έκανε την παραμικρή αυτοκριτική για τα λάθη της η Χ.Α. μέχρι τις ευρωεκλογές και μετά από αυτές έχασε 105.000 ψήφους. Δεν έδωσε εξηγήσεις ούτε μετά και έχασε άλλες 110.000 ψήφους. Αν δεν δώσει εξηγήσεις και μετά τις βουλευτικές εκλογές θα επιστρέψει στις 30.000 ψήφους το πολύ.
  Τοπικά γραφεία χρυσής αυγής Όταν έχεις γραμματέα που αποδεδειγμένα έβαζε χέρι στο ταμείο και ενημέρωναν τον Γενικό Γραμματέα, και η απάντηση ήταν "τι να κάνουμε αυτός είναι κολλητός του Γερμενή..." είναι φυσιολογικό και τα μέλη της να φύγουν αηδιασμένα και οι τοπικές αυτές να κλείσουν και τα πρώην μέλη της να μην την ξαναψηφίσουν. Μιλάμε για την τοπική Βορείων προαστείων όπως καταγγέλει ο Λάμπρος Φουντούλης http://panusis.blogspot.com/2019/07/blog-post_94.html
  Τοπικά γραφεία χρυσής αυγής Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός όμως ότι οι Έλληνες πατριώτες-εθνικιστές ούτε χειραγωγούνται, ούτε γίνονται στρατιωτάκια χωρίς σκέψη και κρίση. Και σκέψη έχουν και κρίση έχουν και για αυτό έφευγαν από τις τοπικές και το κόμμα.
  Η «τεχνογνωσία» που απόκτησαν στη διοίκηση ενός πολιτικού γραφείου, στις ακτιβιστικές ενέργειες, στη διαδικτυακή ενημέρωση και σε πολλά ακόμα είναι ανεκτίμητη. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πλέον ότι τόσα χρόνια έχουν φύγει τα πιο κορυφαία στελέχη, όλοι τους να καταγγέλλουν τον Μιχαλολιάκο ότι δεν έχει κόμμα αλλά οικογενειακό μαγαζί που πουλάει εθνικισμό και εσύ να πιστεύεις ότι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ήταν προδότες. Δεν μπορεί αυτός που μάτωσε 100 φορές στο πεζοδρόμιο, που στοχοποιήθηκε από αναρχικούς, που κάηκε ως ονοματεπώνυμο για μια ζωή, ξαφνικά έγινε προδότης γιατί έτσι αποφάσισε το κόμμα (=αρχηγός).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 5ο
  Λακωνία 2014: ΧΑ 15,45%, σύριζα 19.52%.
  Λακωνία 2019 (εὐρωεκλογές): ΧΑ 6,41% καὶ σύριζα 16,80%. Ὁ Σύριζα σοῦ πετᾶ λευκὴ πετσέτα κι ἐσὺ τὸ κάστρο σου ἀντὶ νὰ τὸ κάνῃς ἀνάκτορο τὸ γκρεμίζεις. Παραγκωνίζεις τὸν Δημακόγιαννη… Πόσο μποῦφος μπορεῖς νὰ εἶσαι; Ὅταν στὴν Λακωνία κατεβαίνει μία ἀπίστευτη τύπισσα ποὺ σοῦ δίνει τὴν ἐντύπωσιν ὅτι εἶναι τσατσὰ καὶ ἀποκλείῃς τὸν Δημακόγιαννη, πρέπει νὰ εἶσαι ἢ βλῆμα ἢ βαλτός. Φτάσαμε στὸ ντροπιαστικὸ 3,64% τῶν ἐθνικῶν ἐκλογῶν καὶ τὸ πατσὸκ μᾶς γλέντησε μὲ 14,39%!!!! Ποῦ, στὴν Λακωνία!
  ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΘΑΝΟΥ Λένε πολλοὶ ὅτι ἡ ΧΑ στήριξε τὴν ὑποψηφιότητα Θάνου μὲ ἀντάλλαγμα τὴν ἀθώωσιν της στὰ δικαστήρια. Ἂν ὄντως συνέβη αὐτὸ τὸ πρᾶγμα, τότε κὺρ-Νίκο εἶσαι καὶ βλάκας καὶ ἀναξιοπρεπής. Ἀναξιοπρεπὴς διότι στηρίζεις τοὺς διῶκτες σου (ὁ σύριζα τί εἶναι, φίλοι μας;) καὶ βλάκας, γιατὶ δίνεις χωρὶς νὰ πάρῃς.
  Μοναδική σου ἐλπίδα κὺρ-Νίκο γιὰ νὰ μὴν πειράξουν τὴν ΧΑ κι ἐσένα προσωπικῶς ἦταν νὰ τὴν κρατήσῃς ἐπαναστατική, μὲ κόσμο στὶς ἐπάλξεις. Ὅταν ἤσουν στὸν Κορυδαλλὸ ἡ ΧΑ ἔπαιρνε 9.39%. Ποιὸς θὰ τολμοῦσε ἀργότερα νὰ χώσῃ στὴν ψειροῦ τὸ 10% τῶν Ἑλλήνων; Οὔτε κατὰ διάνοια, θὰ πέφτανε τὰ τσιμέντα. Φρόντισες ὅμως νὰ πιαστῇς κορόϊδο-χοντρός.
  Ἂν σὲ ἀθώωναν πρῶτα, θὰ εἶχε λογικὴ (ἀλλὰ ὄχι ἠθικὴ) νὰ τὰ βρῇς μαζύ τους καὶ νὰ τοὺς κάνῃς κι ἐσὺ ἕνα «δωράκι». Τώρα, κρέμεσαι ἀπὸ τοὺς ὄρχεις των, διότι αὐτοὶ διαθέτουν καὶ τὸ μαχαίρι καὶ τὸ καρπούζι. Ἀπὸ τὸ ἀποτέλεσμα τῆς δίκης θὰ τὰ καταλάβουμε ὅλα. Ἂν ἀθωωθῇς μαζὺ μὲ 10-20 ἄτομα καὶ ἡ ὑπόλοιπος μάζα πάῃ μέσα, τότε κὺρ-Νικόλα εἶσαι στὸ κόλπο. Ἂν ἀθωωθῆτε ὅλοι (πλὴν Ρουπακιᾶ) ἢ καταδικαστῆτε ὅλοι, τότε εἶσαι ἐντάξει. Ἐγὼ προσωπικῶς θὰ στηρίξω τὴν ΧΑ μέχρι καὶ τὴν δίκη, ὅπως ἔκανα ἀδιάλειπτα καὶ στὶς ἐκλογές. Νὰ ξέρῃς ὅμως ὅτι ἀκόμη καὶ ἂν ἀθωωθῆτε ὅλοι (πλὴν Ρουπακιᾶ) οἱ δρόμοι μας χωρίζουν, γιατὶ ἁπλῶς παληκάρια… δὲν κάνετε, ἂν δὲν ἀλλάξετε βιολί.
  Τελειώνοντας τὴν κριτική μου στὴν ΧΑ θέλω νὰ πῷ ὅτι δὲν ξεχνῶ καὶ οὔτε σβήνω ὅ,τι καλὸ ἔκανε ὅλα αὐτὰ τὰ χρόνια στὸν ἑλληνικὸ λαό. Ἦταν ἡ μόνη ὑπολογίσιμη φωνὴ ἀντιστάσεως στὰ χρόνια τῶν μνημονίων καὶ τῆς μεταναστολαγνείας, ὁ μόνος ἀντίπαλος ποὺ ἔτρεμε τὸ σάπιο σύστημα.
  Μέσα ἀπὸ τὴν ΧΑ γνώρισα πολλοὺς ἀξιόλογους ἀνθρώπους ποὺ στὴν πλειοψηφία των ἀπεχώρησαν ἀπὸ τὶς δράσεις τῆς ΧΑ σὺν τῷ χρόνῳ. Ἀρκετοί, ὅπως ἐγώ, τὴν ὑποστηρίξαμε στὶς ἐκλογές, ἄλλοι τῆς γύρισαν τὴν πλάτη δίχως νὰ ψηφίσουν ἄλλο κόμμα.
  Προσωπικῶς, θὰ τὴν ὑποστηρίξω μέχρι τὴν τελικὴν ἀθώωσίν της. Μέχρι τότε, δὲν θὰ τὴν ἐγκαταλείψω, ἂν καὶ δὲν ἤμουν ποτὲ οὔτε μέλος οὔτε κομματικὸς στέλεχός της. Ὑπῆρξα ὑποστηρικτὴς καὶ ψηφοφόρος της σὲ καιροὺς ποὺ ἡ δήλωσις καὶ μόνον «ψηφίζω ΧΑ» σὲ δημόσιον χῶρον ἀρκοῦσε γιὰ νὰ στραγγαλιστῇς ἐπαγγελματικῶς καὶ νὰ στιγματιστῇς κοινωνικῶς.
  Καὶ φυσικὰ συμμετεῖχα σὲ πάμπολλες ἐκδηλώσεις διαμαρτυρίας καὶ συμπαραστάσεως σὲ φυλακὲς Κορυδαλλοῦ, ΓΑΔΑ καὶ Εὐελπίδων γιὰ τοὺς ἄδικους διωγμοὺς ποὺ ὑπέστη. Ἀκριβῶς ἐπειδὴ προσέφερα χρόνο, ἐνέργεια, χρῆμα (καὶ ἄλλοι συμπατριῶτες πολὺ περισσότερα ἀπ’ ὅ,τι πρόσφερα ἐγὼ στὴν ΧΑ), ἀκριβῶς ἐπειδὴ δὲν θέλω νὰ σβήσῃ τὸ ἐθνικιστικὸ κίνημα στὴν Ἑλλάδα, ἀκριβῶς ἐπειδὴ δὲν χρωστῶ τίποτε στὴν ΧΑ, κάνω αὐτὴν τὴν κριτικὴ ὑπὸ τὴν δική μου ὀπτικὴ γωνία καὶ ἀντιληπτικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ευστοχα ολα. Κριμα. Μια ευκαιρια χαθηκε για το εθνικιστικο κινημα. Ας συνελθουμε να δημιουργησουμε αλλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν χρειαζεται να δημιουργησουμε αλλη.
   Εμεις οι Ελληνες πατριωτες εχουμε τον κατεχοντα και πωλουντα τις (αυθεντικες χειρογραφες επιστολες του Ιησου Χριστου, του Θεου μας, βρε παιδια).

   Διαγραφή