Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Δεν είναι διόλου απευκταίο το πιθανότατο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές - μέρος Α'


 Ο υπεύθυνος του ιστολογίου ουδέποτε έκρυψε ότι είναι αντικομμουνιστής και ότι εχθρεύεται οτιδήποτε αριστερό. Σε όλα τα πράγματα όμως υπάρχουν και όρια. Ακόμα και στον αντικομμουνισμό και στα αντι-αριστερά αντανακλαστικά. Οι αντικομμουνιστικές/αντιαριστερές πεποιθήσεις μας δεν πρέπει να μας τυφλώνουν διότι τότε καταντάμε γραφικοί και αναποτελεσματικοί.

 Το έχουμε γράψει κατ'επανάληψη ότι σήμερα -και μέχρι νεωτέρας- ο κυριότερος εχθρός των Ελλήνων Εθνικιστών είναι το κόμμα της Συγγρού. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Όποιος διαφωνεί με αυτήν την προφανέστατη αλήθεια καλύτερα να σταματήσει να διαβάζει την παρούσα ανάρτηση, διότι δεν έχει νόημα να απευθυνόμαστε σε καθυστερημένους (είναι και πολλοί παναθεμά τους...).

 Βάσει αυτής της ακριβέστατης παραδοχής, καταλαβαίνουμε ότι το συμφέρον των Ελλήνων Εθνικιστών είναι ο καταποντισμός της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αυτό προφανώς θα συνεπάγεται την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα, αυτοδύναμο ή μη. Μία συντριπτική ήττα της ΝΔ θα την οδηγήσει νομοτελειακά στον δρόμο που χάραξε το πάλαιο ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.
 Δηλαδή στον δρόμο της συρρίκνωσης, της πολυδιάσπασης και της διάλυσης.
 Αυτό θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο για τους Εθνικιστές και τον κομματικό φορέα που τους εκφράζει, την Χρυση Αυγή.

 Το ερώτημα είναι: Πως μπορούμε οι Έλληνες Εθνικιστές να συνδράμουμε υπέρ του -ούτως ή άλλως πιθανότατου- ενδεχομένου ευρείας εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ;
 Τι πρέπει να κάνουμε; Να μην ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή και να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ;
 ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
 Δεν εννοούμε αυτό και είμαστε σίγουροι ότι κανείς απ΄τους αναγνώστες μας δεν θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο.

 Τι μπορεί να γίνει όμως;
 Είναι αλήθεια ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς, που κατα γενική ομολογία αποτελεί την κύρια δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πολυδιασπαστεί.
 ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κόμμα ΓΑΠ, Ποτάμι κατα πρώτο λόγο και ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι δευτερευόντως προσφέρουν πολλές επιλογές σε κεντροαριστερούς πρώην πασόκους που τα χουν πια χαμένα.

 Είναι στατιστικά βέβαιο ότι κάθε εθνικιστής θα έχει στον κοινωνικό/οικογενειακό του περίγυρο κάποιους φίλους/γνωστούς/συγγενείς που θα αμφιταλαντεύονται μεταξύ των παραπάνω κομμάτων και αποκομμάτων. 
 Με δεδομένο ότι αυτοί οι κεντροαριστεροί αναποφάσιστοι δεν υπάρχει πιθανότητα να ψηφίσουν Χ.Α. (για τώρα τουλάχιστον...), τότε το ιδανικότερο θα ήταν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, για τον λόγο που έχουμε ήδη αναφέρει.
 Δεν θα προτείνουμε τρόπους έμμεσης ή άμεσης προτροπής κάποιου να μην ψηφίσει π.χ. Ποτάμι και να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευφυείς αναγνώστες μας εύκολα αντιλαμβάνονται την πολλαπλότητα των επιχειρημάτων που υπάρχουν για να παρακινηθεί ο τάδε γνωστός/φίλος/γείτονας/συνάδελφος/ξάδελφος πρώην πασόκος να ψηφίσει Τσίπρα. 
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, έτσι δεν είναι;

 Όσο για τους απελπισμένους κακομοίρηδες νεοδημοκράτες που μπορεί να διαβάζουν τα παραπάνω και να βγάζουν αφρούς, τους αφήνουμε να φαντασιώνονται φαιοκόκκινες συμμαχίες, σύμφωνα Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, και λοιπές γραφικότητες...
 Ως εκεί άλλωστε έφτανε πάντα το μυαλό τους..
Αν έφτανε για παραπάνω δεν θα τους "γλεντάγανε" (το λέμε όσο πιο κομψά γίνεται...) οι πασόκοι για τριάντα χρόνια 1981-2011... Υ.Γ: Κάποιος καλοπροαίρετος μπορεί να μας ρωτήσει:
 Εντάξει, συμφωνούμε ως προς την αναγκαιότητα διάλυσης της ΝΔ, αλλά εμάς σαν εθνικιστές δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί το ενδεχόμενο επικράτησης του εθνομηδενιστικού, νεοταξίτικου, λαθρολάγνου, παρακμιακού ΣΥΡΙΖΑ;
 Γιατί λοιπόν να υποβοηθήσουμε καθ'οιονδήποτε τρόπο την άνοδό του στην εξουσία;

 Σε αυτό το απολύτως λογικό και πολιτικό ερώτημα θα απαντήσουμε στην επόμενη ανάρτηση εντός της εβδομάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου