Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ασύστολα ψεύδη απ'τον τύπο του ΚΚΕ και του ΕΑΜ


 Πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την τακτική του ΚΚΕ/ΕΑΜ μπορεί να βρει κανείς στον παράνομο αριστερό τύπο της Κατοχής.

Ας δούμε λίγο τι έλεγε π.χ. η εφημερίδα "ΟΔΗΓΗΤΗΣ" όργανο του γραφείου Στερεάς της Κ.Ε του ΚΚΕ  στις 5/11/1943:

 
  
"Παράνομος τύπος  της Κατοχής 1941-44" του Νικ.Αναγνωστόπουλου, σελ.105

 
  στο ίδιο, σελ.106

 Εδώ βλέπουμε ότι κατηγορούν τον ΕΔΕΣ ότι αυτός επιτέθηκε σε συνεργασία με τους Γερμανούς κατά του ΕΛΑΣ τον Οκτώβριο του 1943!
Φυσικά αυτό είναι πλήρης αντιστροφή της αλήθειας. Όπως έχουμε δει εδώ αυτοί που είχαν συνάψει εκεχειρία με τους Γερμανούς ήταν οι ελασίτες και όχι ο ΕΔΕΣ.

Πέραν των εδεσιτών, των Άγγλων και γενικότερα όλων των μη-εαμιτών, για την επίθεση του ΕΛΑΣ κατά του ΕΔΕΣ μιλάει ευθέως και ο ελασίτης ιστορικός Σόλων Γρηγοριάδης σε σχετικό του άρθρο στην "προοδευτική" Ελευθεροτυπία στις 05/10/1982, όπου γίνεται σαφή αναφορά στο ΕΣΗ (Εκστρατευτικό Σώμα Ηπείρου) του ΕΛΑΣ:
 


Ακόμα πιο αποκαλυπτικός ήταν ο Βελουχιώτης σε γράμμα του προς το Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ με ημερομηνία 22/09/1943, όπου -προαναγγέλοντας ουσιαστικά την γενικευμένη επίθεση κατά του ΕΔΕΣ- λέει:
 "Ε) επιβάλλεται δική μας αντίδραση σοβαρή (…) Διάλυση άμεση, έστω και αιματηρά, των οργανώσεων ΕΔΕΣ και ΕΚΚΑ"
 "Διπλή αποκατάσταση της εθνικής αντίστασης" του Δημήτρη Παρτσαλίδη (μέλος του Π.Γ  της Κ.Ε του ΚΚΕ και γ.γ της ΚΕ του ΕΑΜ απ’τον Ιούλιο του 1944), σελ. 80-81.


 Στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας ΟΔΗΓΗΤΗΣ, οι κομμουνιστές ανακάλυψαν συνεργασία ΕΔΕΣ-Γερμανών-Ταγμάτων Ασφαλείας κατά του ΕΛΑΣ στην Αράχωβα(!!):
 
"Παράνομος τύπος  της Κατοχής 1941-44" του Νικ.Αναγνωστόπουλου, σελ.106
 
 Μα, δεν τους είπε κανείς ότι:
 α) Ο ΕΔΕΣ στην ορεινή Παρνασσίδα δεν είχε ένοπλα τμήματα
 β) Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρχαν Τάγματα Ασφαλείας ή Ευζώνων. Το πρώτο ευζωνικό Τάγμα στην δυτική Στερεά συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο του 1944 στο Αγρίνιο, ενώ τα ευζωνικά τάγματα των Αθηνών το φθινόπωρο του ΄43 είχαν μόλις ξεκινήσει την επάνδρωσή τους και φυσικά δεν είχαν την παραμικρή δυνατότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων εκτός Αττικής.


Τις ίδιες φαντασιώσεις περί συνεργασίας κατακτητών και Τ.Α. στην Βοιωτία τον Οκτώβριο του 1943 αναπαράγει και η εφημερίδα "Λευτεριά", όργανο της Π.Ε του ΕΑΜ Ευβοίας στις 21/10/1943: