Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Παππούς πατριώτης οπλαρχηγός και εγγονός μνημονιακός..


 Υπάρχουν κάποιες συμπτώσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
  Χθες ανεβάσαμε μία ανάρτηση που είχε να κάνει με το πρώτο μέρος της δράσης του οπλαρχηγού Στάθη Κωνσταντινίδη, γνωστότερου ως Χασιλά, απ΄το χωριό Κλείτος της Κοζάνης.

  Χθες συνέβη το γνωστό περιστατικό με την γνωστή πατριώτισσα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που ξεφτίλισε τον μνημονιακό βουλευτή της ΝΔ Στάθη Κωνσταντινίδη.

 Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι πρόκειται περί απλής συνωνυμίας αφού το επώνυμο Κωνσταντινίδης δεν είναι και το πλέον σπάνιο.

Δεν είναι όμως...

 Αντιγράφουμε από εδώ:
   Στάθης Κωνσταντινίδης
   Γεννήθηκε το 1969 και κατάγεται από τον Κλείτο Κοζάνης.
- Είναι γιος του Κώστα Κωνσταντινίδη, τ. βουλευτή της Ν.Δ. στο Ν. Κοζάνης (γνωστού από τη θέση του εισαγγελέα στη "Δίκη του Αιώνα" για το "Σκάνδαλο Κοσκωτά"), εισαγγελέα και καθηγητή Πανεπιστημίου. 

 Ο πατέρας του νυν βουλευτή, Κώστας Κωνσταντινίδης είναι ένας εκ των γιων του Στάθη Κωνσταντινίδη Χασιλά, και συγγραφέας του βιβλίου που χρησιμοποιούμε σαν πηγή για τον Χασιλά και το οποίο έχουμε παρουσιάσει εδώ.
 Είναι προφανές ότι ο νυν βουλευτής φέρει τιμητικώς το όνομα του παππού του, του Χασιλά.

  Η περίπτωση αυτή είναι ένα ακόμα παράδειγμα που καταδεικνύει τον εγκλωβισμό μιας ολόκληρης γενιάς αγωνιστών (την δεκαετία του '50, ο Χασιλάς ασχολήθηκε με την πολιτική και απέτυχε να εκλεγεί για μόλις 43 ψήφους) στο μαντρί της "μεγάλης δεξιάς φιλελεύθερης παράταξης" μπροστά στον -υπαρκτό μεν αλλά τεχνητά υπερδιογκωμένο από ένα σημείο και μετά- μπαμπούλα του κομμουνισμού. Η πολιτική πορεία του γιου και του εγγονού του, είναι προφανώς αποτέλεσμα της δικιάς του πολιτικής επιλογής, σε συνδυασμό με τον δημοκρατικό "θεσμό" της οικογενειοκρατίας...

Πάντως, είναι κρίμα από έναν παππού πατριώτη και αγωνιστή να βγαίνει συνώνυμος εγγονός μνημονιακός...

2 σχόλια:

  1. Κάνεις λάθος, ο βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντινίδης δεν είναι εγγονός του Στάθη Κωνσταντινίδη ("Χασιλά"). Ο Στάθης Κωνσταντινίδης, γενν. 1969, το βιογραφικό του οποίου αντιγράφεις πιο πάνω, ήταν υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης, όχι Φλώρινας, στις διπλές εκλογές του 2012 και δεν εξελέγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο.
    Πρόκειταί περί συνωνυμίας που με παρέσυρε.
    Όντως, ο νυν βουλευτής Φλωρίνης που τα άκουσε απ΄την Χαρά Νικοπούλου ΔΕΝ είναι ο εγγονός του Χασιλά.
    Ο εγγονός του Χασιλά είναι ο συνωνόματός του Στάθης Κωνσταντινίδης που πολιτεύτηκε αλλά δεν εξελέγη στο νομό Κοζάνης.

    Σε ευχαριστώ για την διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή