Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΚΚΕ: Πατριώτες στα λόγια, φιλοβούλγαροι στις πράξεις.


Στις 1-2 Σεπτεμβρίου 1944 διεξήχθη πανελλαδική σύσκεψη του ΕΑΜ στην Ευρυτανία με αντιπροσώπους απ’όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.
 Με ειδικό ψήφισμα εγκρίθηκε σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΑΜ.
 Μεταξύ άλλων στην απόφαση συμπεριλαμβανόταν και το παρακάτω:


 "Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στον Πόλεμο και  στην Αντίσταση 1940-1945" του Αλέκου Παπαπαναγιώτου, σελ.121.
 
  Δεν πρόλαβαν όμως να περάσουν μερικές μέρες και η Βουλγαρία μετεστράφη υπέρ των Συμμάχων (ουσιαστικά υπέρ της ΕΣΣΔ μόνο, αφού σοβιετικά στρατεύματα ήταν σε βουλγαρικό έδαφος) και εναντίον του Άξονα.
 Οι Βούλγαροι όμως παρέμεναν με το έτσι θέλω στα κατεχόμενα απ’αυτούς ελληνικά εδάφη της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και όχι μόνο παρέμεναν, αλλά συνεργάζονταν θαυμάσια με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ επιτρέποντας στα τμήματά του να εισέρχονται στις πόλεις, τα εξόπλιζαν κατάλληλα, και πολεμούσαν από κοινού τους αντιστασιακούς του Τσαούς Αντών.
Οπότε οι ψευτο-αντιβουλγαρικές διακηρύξεις του ΕΑΜ μερικές μέρες πριν, διαψεύδονται πανηγυρικά εντός ολίγων ημερών.
  
 Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η απάτη αποδεικνύεται ακόμη μεγαλύτερη αν δούμε το παρακάτω απόσπασμα που δείχνει ότι οι μονάδες του ΕΛΑΣ στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη είχαν ήδη στις τάξεις τους Βούλγαρους πολύ πριν το ΕΑΜ βγάλει την παραπάνω αντιβουλγαρική κορώνα που προφανώς απευθυνόταν σε αφελείς.
 Ιδού:


απ΄το "Συμπόσιο για την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης" εκδ.Σύγχρονη εποχή, σελ. 138-9.

 Παρά την προφανέστατη εξαπάτηση των όποιων αφελών επέμεναν να υποστηρίζουν το ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, η κοροϊδία εκ μέρους των κομμουνιστών συνεχιζόταν.
 Στις 24 Οκτωβρίου 1944 δημοσιεύεται απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 1944 με τίτλο:  "Πάνω στην απελευθέρωση της Αθήνας"
 Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται το παρακάτω εκπληκτικό:


  


"Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στον Πόλεμο και  στην Αντίσταση 1940-1945" του Αλέκου Παπαπαναγιώτου, σελ.144.

  Συνοψίζοντας λοιπόν, έχουμε:
-          Βούλγαρους στρατιώτες να εντάσονται στον ΕΛΑΣ απ’το καλοκαίρι του 1944
-          Τον Σεπτέμβριο του 1944 το ΕΑΜ να δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει τα όπλα αν και ο τελευταίος Βούλγαρος δεν εγκαταλείψει την Ελλάδα. Χωρίς βέβαια να κάνει διάκριση μεταξύ των Βουλγάρων.
-          Μερικές μέρες μετά και ως το τέλος Οκτωβρίου, ο  –καθοδηγούμενος απ’τους κομμουνιστές πλέον- βουλγαρικός στρατός συμμαχεί ανοικτά με το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και από κοινού στρέφονται κατά Ελλήνων αντιστασιακών.
-          Κατά την διάρκεια αυτής της βουλγαροκομμουνιστικής συνεργασίας, βγαίνει το ΚΚΕ και λέει ότι θα αγωνιστεί για την εκδίωξη του τελευταίου Βούλγαρου στρατιώτη!!!!!


     Ορισμός της απόλυτης εξαπάτησης του ελληνικού λαού απ’το ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.
                     Πατριωτικές αντιβουλγαρικές κορώνες στα λόγια
                      Εθνοπροδοτικός φιλοβουλγαρισμός στην πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου