Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τι θα κάνουν οι εθνικιστές ψηφοφόροι στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής;


 Το ερώτημα που τίθεται στον τίτλο της ανάρτησης είναι προφανώς ρητορικό.
 Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με βεβαιότητα διότι οι εθνικιστές ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και η ψήφος είναι μυστική.

Είναι προφανές ότι η κουβέντα γίνεται μόνο για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικων εκλογών και όχι για τις ευρωεκλογές όπου η επιλογή είναι μία και ξεκάθαρη: Ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή, ανεξάρτητα απ΄τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει κάποιος.

Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα φώτα είναι μοιραία στραμμένα στην Αθήνα και την Αττική. Όχι μόνο γιατί είναι ο μεγαλύτερος δήμος και η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αλλά και επειδή και στις περιπτώσεις αναμετρώνται ένας υποψήφιος που εκφράζει (έστω και ανεπίσημα) την κυβέρνηση και ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.
 Φαινομενικά, η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τους εθνικιστές, οπότε το λευκό/άκυρο φαντάζει η λογική επιλογή.
 Σε καμμία περίπτωση λοιπόν, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ένας εθνικιστής που θα επιλέξει λευκό/άκυρο στην Αθήνα και την Αττική.

Αυτή όμως είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη. Όπως πάντα άλλωστε...

Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι το συμφέρον των εθνικιστών είναι να καταρρεύσει το συντομότερο δυνατό και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο η παρούσα κυβέρνηση. Δεν θα αναλύσουμε το γιατί μας συμφέρει αυτό. Τα προφανή πράγματα δεν χρειάζονται ανάλυση. 
 Κυρίως βέβαια αναφερόμαστε στην αναγκαιότητα κατάρρευσης της ΝΔ διότι το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, απλά δεν έχει ενταφιαστεί.

 Βάσει αυτού, πολλοί εθνικιστές κρίνουν θεμιτό να ψηφίσουν τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αθήνα-Αττική, προκειμένου αυτές να μην παραμείνουν στα χέρια κυβερνητικών. Η απώλεια του δήμου Αθηναίων και της περιφέρειας Αττικής για την κυβέρνηση σε συνδυασμό με ένα απογοητευτικό, για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα λειτουργήσουν καταλυτικά και θα επισπεύσουν τις εξελίξεις που σίγουρα θα είναι δυσάρεστες για τον κυβερνητικό συνασπισμό.
 Αυτό σίγουρα θα είναι προς όφελος των εθνικιστών, όπως θα είναι βέβαια και προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον...
 Αλλά όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν, ο κυριότερος εχθρός των εθνικιστών ΣΗΜΕΡΑ δεν είναι η αριστερά. Ο κυριότερος εχθρός είναι η ΝΔ και το κουφάρι του ΠΑΣΟΚ και εκεί πρέπει να συγκεντρώσουμε τα πολιτικά πυρά μας. Απ΄την στιγμή που θα ξεμπερδέψουμε με τους βρυκόλακες της Συγγρού και μείνουμε εμείς και η αριστερά, τότε το πράγμα αλλάζει...
 Και αυτό θα γίνει. Είναι νομοτελειακό. Με την ιστορική νομοτέλεια δεν τα βάζει κανείς.

 Μα -θα αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετος- θα ψηφίσουμε τους απάτριδες εθνομηδενιστές υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα/Αττική που πουλάνε "αντιφασιστιλίκι", μεταναστολαγνεία και όλα τα σχετικά;
 Δυστυχώς, στην τραγική κατάσταση που έχει φτάσει ο λαός μας (για την οποία φέρει και ο ίδιος πολύ μεγάλη ευθύνη), μία τέτοια επιλογή δεν είναι απορριπτέα απ΄την στιγμή που θα πλήξει καίρια το κόμμα της Συγγρού.

 Δεν έχουμε απολύτως κανένα συμφέρον να πάρει παράταση ζωής το κυβερνητικό μόρφωμα. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει απ΄το χέρι μας για να καταρρεύσει μία ώρα αρχύτερα. 
Ακόμα και αν αυτό σημαίνει μία πρόσκαιρη άνοδο της εθνομηδενιστικής αριστεράς. 
 Τόσα πικρά ποτήρια έχουμε πιει τις τελευταίες δεκαετίες, ε ας πιούμε και ένα ακόμα, αν είναι να επιταχυνθούν υπέρ ημών οι εξελίξεις.
 Στην τελική, ας προσέχαμε για να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου