Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η ουσία του συμφώνου του Λειβαδίου μεταξύ Γερμανών-ελασιτών, επιβεβαιώνεται από κομμουνιστικές πηγές


 Ένα από τα πολυσυζητημένα σύμφωνα μεταξύ Γερμανών-ελασιτών ήταν το σύμφωνο του Λειβαδίου. Όπως είναι φυσικό, οι αριστεροί αμφισβητούν την εγκυρότητά του και το χαρακτηρίζουν πλαστό όπως κάνουν για όλα συλλήβδην τα παρόμοια σύμφωνα που έχουν έρθει στο φως.
 Όμως, κάθε τέτοιο σύμφωνο αποτελεί και ξεχωριστή περίπτωση και δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι.

 Για όσους δεν γνωρίζουν, το σύμφωνο του Λειβαδίου, που έχει δημοσιευτεί σε πολλά ιστορικά βιβλία, είναι το εξής:

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
Ε.Λ.Α.Σ. (Ο.Μ.Μ.) και Γερμανικής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Μακεδονίας-Αιγαίου. 


Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι 1) Καπετάν Κίτσος, Διοικητής 2ου Τάγματος 31ου Συντάγματος Ε.Λ.Α.Σ. ενεργώντας ως αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. με εξουσιοδότηση του Μεράρχου XI Μεραρχίας Λασάνη και 2) Ταγματάρχης Έρριχ Φένσκε Διοικητής της μονάδος 31756 Βασιλικών, ως εκπρόσωπος των ενόπλων γερμανικών δυνάμεων της στρατιάς του Αιγαίου, συνελθόντες σήμερα την 1η Σεπτεμβρίου 1944 στο χωριό Λειβάδι περιφερείας Θεσσαλονίκης, συμφωνήσαμε τα εξής:

1- Ό Ε.ΛΑ.Σ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη εμπόδιση την υποχώρηση του γερμανικού στρατού στην περιοχή της Ο.Μ.Μ., εισερχόμενος σε κάθε εκκενούμενο τμήμα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτου.
2- Παράλληλα η Γερμανική Α.Σ.Δ.Μ.Α. υποχρεούται να διάταξη την αποχώρηση των Ταγμάτων Ασφαλείας από την πόλη της Θεσ/νίκης, την οποία και θα παραδώσει στον Εφεδρικό Ε.ΛΑ.Σ. και στην Πολιτική Οργάνωση του Ε.Α.Μ. σύμφωνα με λεπτομερειακό σχέδιο πού τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (Ο.Μ.Μ.-Ε.Α.Μ. και Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.) θα καθορίσουν.
3- Ό Ε.ΛΑ.Σ. εγγυάται για τη ζωή των Γερμανών στρατιωτών, πού προσχώρησαν ή θα προσχωρήσουν στις τάξεις του, φτάνει να υποσχεθούν πώς θα πολεμήσουν στο πλευρό του ενάντια σε οποιοδήποτε εχθρό του Λαϊκού Στρατού.
4- Ό Ε.ΛΑ.Σ. δεν φέρει καμιά ευθύνη αν αντιλαϊκές προδοτικές ομάδες επιτεθούν κατά γερμανικών δυνάμεων.
5- Ή Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. θα παραχώρηση στον Ε.ΛΑ.Σ. βαρύ οπλισμό και ανάλογο πολεμικό υλικό για την εξουδετέρωση των ως άνω ομάδων.
6- Ό Ε.ΛΑ.Σ. με όρους αυτούς και με συνεργασία των βουλγαρικών και αλβανικών παρτιζάνικων τμημάτων αναλαμβάνει την καταπολέμηση των αντιλαϊκών ανταρτικών ομάδων.
 

Το σύμφωνο αυτό γράφτηκε σε δύο, το ένα στην ελληνική γλώσσα και το παρέλαβε ο Ταγ/ρχης Έρριχ Φένσκε και το δεύτερο στη γερμανική και το παρέλαβε ο καπετάν Κίτσος.
 
  Λειβάδι 1-9-1944
  Ο αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. 
  Για την Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.



 Στο βιβλίο "Μέρες της ΟΠΛΑ στην Θεσσαλονίκη" της Σοφίας Ηλιάδου-Τάχου, και ειδικά στις σελίδες 80-81, η συγγραφέας αναφέρει τα παρακάτω, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ιστορική έρευνα:






 Χαρακτηριστικό είναι ότι η συγγραφέας παραπέμπει σε αριστερές πηγές, όπως είναι τα ΑΣΚΙ και το αρχείο του ΚΚΕ, και όχι σε αντικομμουνιστικές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αμφίβολης αμεροληψίας. Ο Βασβανάς που αναφέρεται, ήταν τότε ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, και όχι κάποιος τυχαίος.

  Το παραπάνω απόσπασμα επιβεβαιώνει ουσιαστικά αυτά που αναφέρονται στο σύμφωνο του Λειβαδίου, έστω και χωρίς να γίνεται απευθείας αναφορά σε αυτό. 
 Απ'ότι φαίνεται, είναι σαφέστατο ότι έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ Γερμανών-ΕΛΑΣ. 
 Αυτές οι διαπραγματεύσεις προφανέστατα κατέληξαν σε συμφωνία αφού οι Γερμανοί απεχώρησαν απ΄την Θεσσαλονίκη χωρίς την παραμικρή ενόχληση απ΄τον ΕΛΑΣ.

 Ένα ακόμη στοιχείο ενισχυτικό της εγκυρότητας του συμφώνου του Λειβαδίου είναι η ακατανόητη αποχώρηση των τμημάτων του Εθνικού Ελληνικού Στρατού απ΄την Θεσσαλονίκη. Γι'αυτό το γεγονός αξίζει να γίνει ξεχωριστή ανάρτηση για να διαλευκανθεί περισσότερο.
 Αυτό που είναι σίγουρο είναι στον δεύτερο όρο του συμφώνου αναφέρεται ότι οι Γερμανοί έχουν την υποχρέωση να διατάξουν την αποχώρηση των Ταγμάτων Ασφαλείας (ο ΕΕΣ δεν ήταν Τάγματα Ασφαλείας με την ακριβή έννοια του όρου, αλλά έτσι αποκαλούνταν καταχρηστικά όλοι οι αντικομμουνιστές που είχαν εξοπλιστεί με την ανοχή ή την στήριξη των Γερμανών) απ΄την Θεσσαλονίκη, όπως και έγινε, κάτι που ευνόησε μόνο το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και από πολιτική και από στρατιωτική άποψη.
 

9 σχόλια:

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Η ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Η ΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ..
    ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ?? ΦΙΣΕΡ,ΡΙΧΤΕΡ,ΦΛΑΙΣΕΡ,ΜΑΓΙΕΡ ΚΤΛΠ...??
    ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ» ΓΕΡΜΑΝΩΝ - ΕΛΑΣ
    Το «Σύμφωνο» αυτό (που επίσης «ανακάλυψε» η ΠΑΟ) φέρεται να «συνάφθηκε» την 1 Σεπτέμβρη 1944 στο Λιβάδι Χαλκιδικής μεταξύ του Καπετάν Κίτσου (συνταγματάρχη του ΕΛΑΣ) και του Εριχ Φένσκε (ταγματάρχη, διοικητή της μονάδας 31756 και εκπροσώπου των ενόπλων γερμανικών δυνάμεων της στρατιάς Αιγαίου). «Προέβλεπε» την ανενόχλητη υποχώρηση του γερμανικού στρατού από τη Μακεδονία, με αντάλλαγμα την παραχώρηση στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ της Θεσσαλονίκης, καθώς και βαρέος οπλισμού, πολεμικού υλικού κ.λπ. Η «συμφωνία» περί «μη επιθέσεως μεταξύ του ΕΛΑΣ και των γερμανικών στρατευμάτων» κατεδείκνυε, κατά τον Χ. Νάλτσα, το «γεγονός» ότι ο ΕΛΑΣ δεν «διεξήγε αγώνα κατά του κατακτητού». Επετεύχθη δε - σύμφωνα πάντα με τον ίδιο - έπειτα από «μυστικήν επικοινωνίαν» των Σοβιετικών και του ΕΑΜ Θεσσαλονίκης με το 2ο Γραφείο του Γενικού Στρατηγείου του Γερμανικού Στρατού στην πόλη21.
    Ελα όμως που «όπως εξάγεται από τους γερμανικούς καταλόγους των αξιωματικών», μας πληροφορεί ο H. Richter, «δεν υπήρχε στη Βέρμαχτ κανένας ταγματάρχης μ' αυτό το όνομα (σ.σ. Εριχ Φένσκε)», ενώ ακόμα και «η μονάδα με τον αριθμό 31756 είναι ανύπαρκτη και γέννημα φαντασίας (...) Τι προπαγανδιστική αξία έχει ακόμα και σήμερα (σ.σ. το 1975) αυτό το έγγραφο φάνηκε καθαρά το Δεκέμβριο του 1968. Η χούντα της 21.4.67 κυκλοφόρησε ένα λεύκωμα με τίτλο "Δεκέμβριος 1944 - Δεκέμβριος 1967", στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα "φωτοαντίγραφο" αυτού του ντοκουμέντου»22.
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟ (ΕΝΓΡΑΦΟ ) ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΓΡΑΦΑ.
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7588328

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο που έγραψα βασίζεται σε συγκεκριμένο βιβλίο ("Μέρες της ΟΠΛΑ στην Θεσσαλονίκη", σε καμμία περίπτωση δεν είναι αντικομμουνιστικό) που χρησιμοποιεί σαν πηγή τα ΑΣΚΙ και τα αρχεία του ΚΚΕ.
      Όπως προκύπτει, αυτές οι δύο αριστερές πηγές πιστοποιούν ότι στα πλαίσια της μυστικής διπλωματίας ΥΠΗΡΧΑΝ επαφές μεταξύ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και Γερμανών για την διαδικασία εκκένωσης της Θεσσαλονίκης απ΄την Βέρμαχτ.

      Επίσης, η απολύτως ανεμπόδιστη αποχώρηση των Γερμανών απ΄την Θεσσαλονίκη και η ακατανόητη αποχώρηση των ισχυρών δυνάμεων του ΕΕΣ απ΄την πόλη (όρος που προβλεπόταν ρητώς στο σύμφωνο του Λιβαδίου) είναι πολύ κραυγαλέα γεγονότα για να θεωρηθούν "συμπτωματικά".

      Οι κομμουνιστές αρέσκονται στο να αμφισβητούν όλα σωρηδόν τα σχετικά έγγραφα που τους εκθέτουν. Αυτό δεν λέει όμως κάτι.Κάποια από αυτά ήταν προφανώς πλαστά (όπως πλαστά ήταν και τα περισσότερα αντίστοιχα έγγραφα που πλαστογραφούσαν τότε οι κομμουνιστές για να συκοφαντούν τους αντιπάλους τους). Δεν ήταν όλα όμως.

      Ούτε στέκει το παρανοϊκό επιχείρημα ότι "το συγκεκριμένο έγγραφο το παρουσίασε και η χούντα, άρα είναι πλαστό".
      Από που και ως που δηλαδή τα κομμούνια είναι πιο αξιόπιστα απ΄το καθεστώς της 21ης Απριλίου;

      Διαγραφή
  2. Α και κάτι ακόμα.
    Ο Έριχ Φένσκε αναφέρεται ως φρούραρχος Βασιλικών. Τα Βασιλικά είναι κωμόπολη του νομού Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή οι ίδιοι οι Γερμανοί ιστορικοί ερευνητες που βρήκαν και διάβασαν όλα τα αρχεία ομολογούν ότι είναι πλαστό και ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΟ ότι δεν υπάρχει καν σαν όνομα αξιωματικός των ναζί σε κανένα γερμανικό κατάλογο ούτε τέτοια στρατιωτική ομάδα! Και σεις επιμένετε!!ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΣΜΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ...ΕΠΙΣΗς ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΣΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς δεν κατέχει το αλάθητο, ούτε φυσικά ο Ρίχτερ.

    Δυστυχώς για εσένα ακόμα και οι κομμουνιστές παραδέχονται την ύπαρξη αυτού του συμφώνου.

    Τα Βασιλικά της Εύβοιας δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση με το θέμα.
    Τα Βασιλικά της Θεσ/κης όμως έχουν και παραέχουν, αφού στο γερμανικό φρουραρχείο που έδρευε εκεί ήταν διοικητής ο Φένσκε.

    Αλλά μην το πολυκουράζουμε.
    Βάσει των ΑΣΚΙ και των αρχείων του ΚΚΕ, όπως αναφέρω στην ανάρτηση, υπήρξαν επαφές μεταξύ Γερμανών-ΕΛΑΣ που εκ του αποτελέσματος μπορούμε να συμπεράνουμε ότι κατέληξαν σε συμφωνία.
    Αυτή είναι η ουσία του θέματος, την οποία αποφεύγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΘΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ....
    ΔΙΞΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ .! ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΣΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ.??ΟΧΙ ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ Η ΤΙ ΥΠΟΝΟΤΕΙΣ ΕΣΥ....
    ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ....
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΛΑΘΗΤΟΥ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΟΥΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Η ΠΑΟ..Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΔΟΣΙΛΟΓΗ...ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 40-44...ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ) ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ? ΑΠΛΩΣ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΥΕ ΤΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΗΣ..
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.....ΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΡΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΡΑΙΧ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ..ΠΟΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,,??
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΟΜΕΤΡΟ.....ΕΣΥ ΟΚ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙΣ,,,,,ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙΣ,,,,,
    ΘΕΜΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ....
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΧΑΜΕ 100 ΕΜΦΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ Η ΜΟΝΑΡΧΙΚΗ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ,,,,ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ Ο ΞΕΡΞΗΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,,,,ΑΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ...
    ΤΟΥΣ 300 ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ....ΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ? Η ΗΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ..ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΠΧ ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ....ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ,ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,,,,ΗΘΕΛΑΝ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ...ΤΟ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ..ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΤΙΜΑΤΕ..
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΒΑΡΒΑΤΟΥΣ,,,,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ,,,,ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΛΑ ..ΕΣΥ ΑΠΛΩΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ,..ΤΟΥΣ...
    KAI EΠΕΙΔΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΗ ΒΙΑ ΣΑΝ ΥΓΙΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ...ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θίγεις πολλά θέματα.

      Πάμε λοιπόν:
      α) Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά ότι στην ανάρτησή μου αναφέρω στοιχεία από κομμουνιστικές πηγές για επαφές μεταξύ Γερμανών-ΕΛΑΣ όσον αφορά την εκκένωση της Θεσ/κης απ΄τους πρώτους. Ειδικότερα για το σύμφωνο του Λειβαδίου, υπάρχει και η παραδοχή εκ μέρους του κομμουνιστικού περιοδικού "Νέος Κόσμος" την δεκαετία του '50.

      β) Το "Στέμμα και σβαστικα" το έχω διαβάσει, αλλά ο Φλάισερ δεν είναι αξιόπιστος διότι είναι στρατευμένος ιστορικός. Παρ'ολ'αυτά ακόμα και αυτός αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τα περί "δοσιλογισμού" της ΠΑΟ ή του ΕΔΕΣ, επειδή ήταν κραυγαλέες ανακρίβειες που καταρρίφθησαν.

      γ) Ο παραλληλισμός της κατοχικής περιόδου με την Τουρκοκρατία ή με τους Περσικούς πολέμους είναι εκτός θέματος και δείχνει ότι είσαι άσχετος. Πρόκειται για τελείως διφορετικές περιόδους με τελείως διαφορετικές συνθήκες.

      δ) Μιας και αναφέρθηκες στον Χορτιάτη, θα έπρεπε να ξέρεις ότι για εκείνο το έγκλημα οι φυσικοί αυτουργοί εκείνου του εγκλήματος ήταν οι Γερμανοί και οι Πουλικοί (τους οποίους έχω καταδικάσει διότι ήταν πλιατσικολόγοι, κοινοί εγκληματίες και αντικομμουνιστές του γλυκού νερού) και όχι ο ΕΕΣ, τον οποίο τιμώ. Οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εγκλήματος ήταν οι ελασίτες που σκότωσαν άνευ λόγου και αιτίας έναν Γερμανό και έναν Έλληνα υπάλληλο της τότε Εταιρίας Υδάτων.

      ε) Ακόμα και ο δικός σας ο Μαρξ κατέφασκε την βία. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι υπέρ του να σκοτώνουμε στα καλά καθούμενα. Αυτά τα κάνουν τα αναρχοκομμούνια που πιστεύουν ότι μέσω της "τρομοκρατίας" θα πετύχουν κάτι. Απλά, είτε μας αρέσει είτε όχι, οι ριζικές ουσιαστικές αλλαγές δύσκολα είναι αναίμακτες... Προφανώς, σε μία έκρυθμη κατάσταση όλες οι πλευρές θα έχουν απώλειες, εκτός αν κάποιοι είναι τόσο ηλίθιοι που πάνε σαν τα πρόβατα στην σφαγή.

      Θα μπορούσα να σου γράψω και άλλα, αλλά θα πήγαινε μακριά η βαλίτσα...


      ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΧΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ

      Διαγραφή
  6. Αυτή είναι η τιμή;οι σημερινοί απόγονοι των ταγματων να φοράνε γερμανικές στολές,να αποτίουν φόρο τιμης στη τάφο του Μουσολίνι και των ναζί στο Διόνυσο,να κρατάνε με τιμή τη σημαία του Ράιχ και να λένε την ελληνική σημαία ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΟ ,ή να ομολογούν δημόσια ότι είναι η ηττημένη σπορά των ναζί;αυτό δεν είναι τιμή είναι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ...το να τιμας τους ναζί Γερμανούς τους Ιταλούς φασίστες και τους Βούλγαρους φασίστες που εισέβαλαν στην πατρίδα αφάνισαν το 10%του ελληνικού πληθυσμού άρπαξαν τα χρήματα και το χρυσό της πατρίδας και κατέστρωσαν τις υποδομές διαβίωσης;..ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΉΣ ....ΠΑραΦΡΟΣΥΝΗΣ....η τοποθέτηση ότι ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ....ΧΡΗΖΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΉ ΒΟΗΘΕΙΑ...
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ..ΑΜΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΩΣΕΙΣ. ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΗΦΘΟΥΝ..ΘΑ ΜΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ..
    Το μόνο θετικό από την (διένεξη)μας είναι ότι εφαρμόζετε η διαλεκτική, η φιλοσοφική μέθοδος των αρχαίων φιλοσόφων ,(,μέσα από την πάλη των αντιθέτων ιδεών γεννιέται το καινούργιο)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις την γνώμη σου και καλά κάνεις. Δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω, ούτε με ενοχλεί η προσπάθειά σου να μου επιτεθείς επί προσωπικού.

      Απλά, κοίταξε σε παρακάλω την επόμενη φορά να μην επαναλάβεις ορθογραφικά λάθη διότι αποτελούν οπτική ρύπανση.

      Κάτι τελευταίο, μιας και έθιξες ένα ενδιαφέρον φιλοσοφικό ζήτημα.
      Απ΄την σύγκρουση θέσης-αντίθεσης δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνει σύνθεση απ΄την οποία θα προκύψει μία νέα θέση (που αργότερα θα συγκρουστεί με μία άλλη αντίθεση κ.ο.κ.).
      Για να πραγματοποιηθεί η σύνθεση, απαραίτητος όρος είναι η θέση και η αντίθεση να είναι συνθέσιμες, διότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να τόσο ξένες μεταξύ τους ώστε η σύνθεση να είναι πρακτικά αδύνατη.

      Εν πάσει περιπτώσει, σ'ευχαριστώ για την συζήτηση, να είσαι καλά και όπως είπαμε.. προσοχή στα ορθογραφικά λάθη!

      Διαγραφή