Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Δυστυχώς για το καθεστώς, η προβοκατόρικη δολοφονία της βρετανίδας πολιτικού δεν θα αποτρέψει το BREXIT


 Μετά την προχθεσινή δολοφονία της Κοξ πολλά καθεστωτικά παπαγαλάκια έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι θα αναστραφεί το κλίμα και οι Βρετανοί θα ψηφίσουν κατά του BREXIT.

 Ευσεβείς πόθοι...

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αμερικανοκομμουνιστής μεγαλοδημοσιογράφος  Βερύκιος που σε ένα χθεσινό πρωινάδικο έλεγε -αναφερόμενος στην προβοκατόρικη δολοφονία- ότι "το κατεστημένο ξέρει πολύ καλά πως να προστατεύει τον εαυτό του", και ήταν πολύ χαρούμενος γι'αυτό!
Βέβαια απ΄την μεριά του καλά έκανε και ήταν χαρούμενος γιατί χάρη σε αυτό το κατεστημένο βρίσκει και τρώει...

 Ας έρθουμε στο θέμα όμως.

 Η υλοποίηση μιας τόσο κακοστημένης προβοκάτσιας καταδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει το σάπιο κατεστημένο.
 Αφού είδαν ότι η τρομολαγνεία περί BREXIT έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα αφού το κίνημα υπέρ της εξόδου της Βρετανίας διογκώνεται, έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί με μία χοντροκομμένη προβοκάτσια την οποία προσπαθούν με εξίσου χοντροκομμένο τρόπο να την χρεώσουν στο σύνολο των σκεπτόμενων και αντιστεκόμενων Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα στους "τρισκατάρατους" "ναζιστές" (λείπει ο Μάρτης απ΄την Σαρακοστή;)

 Δεν θα τα καταφέρουν.
 Και δεν θα τα καταφέρουν διότι τέτοιες κινήσεις εκ μέρους τους μαρτυρούν πανικό και απελπισία που δεν είναι ποτέ καλοί σύμβουλοι.

 Το ιδανικό για αυτούς θα ήταν να στήσουν αυτήν την άθλια προβοκάτσια 1-2 μέρες πριν το δημοψήφισμα ώστε να είναι η τελευταία εικόνα που θα είχαν οι ψηφοφόροι πριν την κάλπη, και να μην υπήρχε ικανός χρόνος αντίδρασης. Είναι αυτό που λέμε γκολ στο 90'.

 Όμως η ραγδαία άνοδος του BREXIT δεν τους άφησε τέτοια περιθώρια. Υπήρχε το πιθανότατο ενδεχόμενο η διαφορά υπέρ του BREXIT να έφτανε σε μη-αναστρέψιμα επίπεδα, οπότε και η όποια προβοκάτσια της τελευταίας στιγμής να μην ήταν αρκετή.
 Οπότε αναγκάστηκαν να παίξουν τα ρέστα τους και να την στήσουν νωρίτερα, μία εβδομάδα προ του δημοψηφίσματος, πρωτού ξεφύγει η διαφορά υπέρ του BREXIT.

Τώρα όμως υπάρχει ικανός χρόνος ώστε οι επιπτώσεις της προβοκάτσιας να μην είναι τόσο καταλυτικές.
 Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι Άγγλοι είναι ένας λαός πολύ ψύχραιμος, διόλου παρορμητικός, με την ικανότητα να ελέγχει τα συναισθήματά του σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ'το σύνολο των άλλων εθνών.
 Αυτό σημαίνει ότι οι συναισθηματικές επιπτώσεις της προβοκάτσιας αναπόφευκτα θα προσκρούσουν στο τείχος του βρετανικού ρεαλισμού/κυνισμού και θα μετριαστούν σημαντικά.


 Κατά τ'άλλα, Πέμπτη κοντή γιορτή...


 Υ.Γ: Και κάτι τελευταίο: Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο που το βρετανικό δημοψήφισμα διεξάγεται τις ιερές μέρες του θερινού ηλιοστασίου..
Ας ελπίσουμε ότι ο ζωοδότης Ήλιος θα φωτίσει τους Βρετανούς...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου