Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ο Καμμένος ονειρεύεται νέο ΕΑΜ!!!



Είχαμε σχολιάσει εδώ τις εμμονές του όψιμου αριστερού "εθνοσωτήρα" Δ.Καζάκη, ο οποίος είχε εκφράσει παλιότερα την επιθυμία του για ίδρυση ενός νέου ΕΑΜ.
 Δεν είναι ο μόνος που έχει τέτοιες φαντασιώσεις. Υπάρχει και ο Π.Καμμένος ο οποίος είχε δηλώσει   περίπου τα ίδια πριν ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος του:

 “Να κατέβουμε σε ένα κοινό εκλογικό μέτωπο. Μπορεί να είναι καν μια διακομματική συνεργασία για τις εκλογές. Μπορεί να είναι ένα μέτωπο αντίστασης, ένα νέο ΕΑΜ”.

 Και αν δεν πρέπει να μας ξενίζει το ότι ένας φανατικός κομμουνιστής όπως ο Καζάκης ονειρεύεται ένα νέο ΕΑΜ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον αντιμνημονιακό λαϊκοδεξιό Πάνο Καμμένο. Και αυτός νέο ΕΑΜ ονειρεύεται; Δεν έχει άλλα πρότυπα αντίστασης και καταφεύγει στην υιοθέτηση αριστερών προτύπων; Γιατί δεν μίλησε π.χ. για νέο ΕΔΕΣ; Δεν τον εκφράζει ο ΕΔΕΣ και τον εκφράζει το ΕΑΜ;  Από πού και ως πού;
  
Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι το να μιλάει κανείς σήμερα για ίδρυση νέων ΕΑΜ, νέων ΕΔΕΣ κτλ συνιστά γραφικότητα, διότι άλλο πράγμα είναι η ιστορική ενασχόληση και άλλο πράγμα είναι η κωμικοτραγική επιθυμία αντιγραφής του παρελθόντος. Αν όμως ένας λαϊκοδεξιός επιθυμεί διακαώς να αλιεύσει ιστορικά πρότυπα αντίστασης τότε υπάρχουν πολύ καλύτερα παραδείγματα απ΄το διχαστικό κομμουνιστοκίνητο ΕΑΜ.
  
 Δεν πρέπει να προξενεί βέβαια εντύπωση ότι ο Καμμένος έσπευσε να υιοθετήσει την αριστερή ρητορεία περί ΕΑΜ. Η ασχετοσύνη επί των ιστορικών ζητημάτων και τα συμπλέγματα απέναντι στην αριστερά είναι βασικά χαρακτηριστικά της θλιβερής μεταπολιτευτικής δεξιάς (είτε λαϊκής είτε φιλελεύθερης). Και ο Καμμένος ως γέννημα θρέμμα της δεξιάς παράταξης δεν μπορεί παρά να διέπεται από αυτά.

 Πέραν αυτών, αξίζει να τονιστεί ότι ο Καμμένος κατάγεται από το Γαλαξίδι της Φωκίδας. Αφού λοιπόν δεν έχει ανοίξει κανένα βιβλίο ιστορίας για να μάθει τι ρόλο βάραγε το ΕΑΜ το 1941-44, ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει για το ΕΑΜ τους παλιότερους συντοπίτες και συγχωριανούς του απ’το Γαλαξίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας. 
Υπενθυμίζουμε ότι η Φωκίδα ήταν η κύρια περιοχή δράσης του Συντάγματος 5/42 του Δημήτριου Ψαρρού ο οποίος καταγόταν απ’το Χρισσό της Φωκίδας. Όλη η περιοχή συνεισέφερε ουσιαστικά στον εθνικό αγώνα του 5/42 με στρατολόγηση αντρών και πολύπλευρη ενίσχυσή του, με αποτέλεσμα να θρηνήσει πολλά θύματα απ’την κομμουνιστική θηριωδία. Ειδικότερα η γενέτειρα των Καμμένων, το Γαλαξίδι, υπήρξε εθνικό προπύργιο κατά την Κατοχή.
 
 Απ’ότι φαίνεται όμως, οι όψιμοι εθνοσωτήρες σαν τον Καμμένο μπροστά στις φοβίες τους απέναντι στην αριστερά, δεν σέβονται ούτε τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων τους.. 
 Φυσικά αυτός που δεν σέβεται κάτι τόσο ιερό, δεν θα έχει απολύτως κανέναν ενδοιασμό να επιδείξει αντίστοιχη ασέβεια μετεκλογικά και στην εμπιστοσύνη των πολιτών που τον ψήφισαν....

2 σχόλια:

  1. Ο κος Καμμενος αξιζει πιο θετικα σχολια. Αλλα, εσεις οπως και οι πιο πολλοι Ελληνες βαλατε πλωρη για αυτοκαταστροφη. Ο Κος Πανος Καμμενος ειναι δεξιος αλλα για το καλο της πατριδας του εινα ετοιμος να συνεργαστει και με τον διαβολο. Και εγω το ιδιο θα εκανα αν ημουνα στην θεσι του. Τι αλλη εκλογη εχετε κυριοι? Μηπως προτιματε να σας κυβερνουν οι Γερμανοι? Ακομα και η Αργεντινη μας ειπε δειλους. Δεν εχουμε πια κανενα φιλο να μας υποστηριζει. Ειμαστε περικυκλωμενοι απο εχθρους και εσεις το βιολι βιολακι. Παρακολουθω τον Πανο Καμμενο απο την αρχη και τον ακουσα να μιλα στην βουλη των Ελληνων εναντια στο μνημονιο που εχει κατασπαραξη την Ελλαδα. Ναι, πρεπει να δεχτει ολους οσους τον υποστηριζουν, δεξιους, αριστερους, κεντρικους, τους πανω και τους κατω. Δεν υπαρχουν κομματα πια. Μονο η σωτηρια της Ελλαδας και του εθνους. Αλλα γινεται να μην υπαρξουν αυτοι που θα κανουν πνευμα εναντιον ενος ανθρωπου με ιδανικα? Το εχετε σκεφτη καθολου, κυριοι, τι εχει να γινει αν κερδισουν τες εκλογες (αν σας αφησουν οι Γερμανοι να κανετε εκλογες) οι Πασοκοι μαζι με την ΝΔ???? Τι πατε πισω στο ΕΑΜ? Γιατι δεν πατε πισω στες εκτελεσεις που κανανε οι Γερμνανοι Ναζι στην Ελλαδα? Αυτο δεν το κατακρινετε. Κατακρινετε ομως τον Πανο Καμμενο και τον ονομαζετε σαρκαστικα εθνοσωτηρα γιατι σας πειραζει που προτεινε να συνεργαστη με την αριστερη πλευρα. Εσεις απλουστατα θελετε να τον κατακρινετε γιατι εδειξε κατι αλλο που ολοι εσεις δεν εχετε ακομα χωνεψη. Ο Πανος Καμμενος το εχει καταλαβει οτι η Ελλαδα χανεται, κυριοι, χανεται αλματοδως και εινα καιρος να κανετε ολοι συμμαχια με τον διαβολο εν'αναγκη εφ'οσο εχετε ηδη εγκαταλειψει τον Θεο και ο Θεος εχει εγκαταλειψει εσας. Το εχετε καταλαβει αυτο? Μπηκατε? Η Ελλας αυτη την στιγμη ειναι προτεκτορατο της Γερμανιας και ο σκοπος της Γερμανιας εινα να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την Ελλαδα. Μην κατακρινετε, ενωθητε για το καλο του τοπου, γιατι με τα μυαλα που εχετε αυτη η χωρα που λεγεται Ελλαδα, οσο και να σας φαινεται παραξενο και απιθανο, θα παψη να υπαρχη. Το θελουν οι "μεγαλοι" που μας μισουν θανασιμως και ζητουν την καταστροφη μας με καθε τροπο. Διαβαζω καθημερινως ξενα αρθρα, αρθρα που εσεις δεν εχετε τροπο να τα δητε καν, αρθρα τα οποια με φοβιζουν γιατι ξερω που το πανε τα μεγαλα συμφεροντα. Σταματατε να κατακρινετε αυτους που διχνουν πατριωρισμο και εχουν τες cajones να πολεμουν για τον τοπο τους. Εσεις τι κανετε? Α! ναι, ξεχασα! Ολο και γραφετε και κατατοπιζετε το "κοινο." Ολο λεξεις δηλαδη. Καμια πραξη. Οποιος ομως τολμα να κανει πραξεις και δεν ταιριαζουν αυτες οι πραξεις με τες δικες σας ιδεες εκφραζετε την πικρια και σαρκασμο σας. Το Ελληνικο χουμορ! Η Ελληνικη ζηλεια. Γιατι εσυ και οχι ΕΓΩ??? Αυτο το εγω θα σκοτωση την Ελλαδα, γιατι αν ο Πανος Καμμενος δεν επιτυχη τον σκοπο του για την διασωση της χωρας, εσεις δεν θα εχετε πια τιποτα να πητε γιατι δεν θα υπαρχει Ελλαδα.

    Κατηντησαμε να ντρεπομαστε να λεγομαστε Ελληνες. Φτανει πια. Σταματατε. Υποστηριξετε τον Πανο Καμμενο αν αγαπατε την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση στο προδοτικό καθεστώς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν μπορεί να είναι ένας άνθρωπος γέννημα-θρέμμα της ΝΔ, ο οποίος γλύφει την εξίσου αμαρτωλή προδοτική και ανθελληνική αριστερά.
    Όποιος θέλει να υποστηρίξει τον Καμμένο με γεια του με χαρά του.
    Όποιος θέλει να κάνει προπαγάνδα υπέρ του Καμμένου ας πάει σε άλλο διαδικτυακό τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή