Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μελιγαλάς 1944 - Όταν οι ένοχοι δεν έχουν ζητήσει ούτε ένα συγνώμη, τότε δεν υπάρχει ούτε λήθη ούτε συγχώρεση


 Η σημερινή ανάρτηση δεν θα αναφερθεί στα θλιβερά ιστορικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1944 στην Μεσσηνία. Έχουν ήδη γραφτεί πολλά, υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες, υπάρχουν ακόμη επιζώντες που τα βίωσαν και πολλά άλλα.
 Θα αναφερθούμε στο ζήτημα των σχετικών εκδηλώσεων μνήμης και στην γενικότερη στάση του πολιτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου.

Πολλοί λένε ότι εκδηλώσεις μνήμης σαν αυτή που θα γίνει αύριο στο Μελιγαλά ή σαν αυτή που έγινε πριν από μερικές μέρες στο Βίτσι δεν έχει νόημα να γίνονται πλέον διότι είναι "γιορτές μίσους" που συντηρούν τα εμφυλιοπολεμικά πάθη και δεν ευνοούν την εθνική ομοψυχία σε μία τόσο δύσκολη εποχή όπως η σημερινή.

 Αυτή είναι μία πολύ "πιασάρικη" άποψη που σίγουρα θα βρίσκει σύμφωνο ένα μεγάλο ποσοστό αφελών καλοπροαίρετων συμπατριωτών μας.
Οι εκφέροντες αυτήν όμως αγνοούν -εσκεμμένα- κάτι πολύ σημαντικό:
 Ακόμα και σήμερα, σχεδόν 70 χρόνια μετά τις σφαγές, δεν έχει ακουστεί ούτε ένα ΣΥΓΝΩΜΗ απ΄τα χείλη της επίσημης αριστεράς για τα αίσχη που διέπραξαν τότε οι πολιτικοί τους πρόγονοι. 
 Αντ'αυτού, συνεχίζουν να λοιδωρούν και να υβρίζουν τους σφαγιασθέντες αμάχους. 
Δεν τους φτάνει δηλαδή που τους έσφαξαν, αλλά προσβάλλουν και την μνήμη τους από πάνω.

  Αυτή δεν είναι πρακτική μίσους εκ μέρους της αριστεράς; Προφανώς και ναι. Και εξυπακούεται ότι υπό τις συνθήκες αυτές η όποια συζήτηση για λήθη ή συγχώρεση είναι άνευ ουσίας.
 Δεν είδαμε φυσικά κανέναν από αυτούς τους "υπερευαίσθητους" αστούς που κόπτονται για τις δήθεν "γιορτές μίσους" (από που και ως που ένα μνημόσυνο είναι γιορτή, αυτό μόνο οι ίδιοι το ξέρουν), να στηλιτεύουν την παραπάνω απαράδεκτη, τόσο από εθνικής όσο και από ανθρωπιστικής άποψης, στάση των αριστερών!
 Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

 Φυσικά και φέτος αυτή η μεροληπτική αντιμετώπιση του κατεστημένου συνεχίστηκε και μάλιστα περισσότερο έντονα.
  Η εφημερίδα Real news του κολλεγιόπαιδα μεγαλοδημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου που είναι γνωστός υποστηρικτής της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης, προσφέρει αύριο 15/09/2013 το έργο του Διονύση Χαριτόπουλου "Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων".
 Δηλαδή, ανήμερα της σφαγής του Μελιγαλά μία κεντροδεξιά εφημερίδα προσφέρει μία αγιογραφία του κυρίως υπεύθυνου για αυτήν την σφαγή!
 
Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μία ιστορικά προκλητική αγιογραφία του δηλωσία και αρχισφαγέα Άρη Βελουχιώτη. Πρόσφατα είχαμε κάνει την παρακάτω ανάρτηση όπου παραθέσαμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα που καταδεικνύει την αξιοπιστία του συγγραφέα της:
 http://istoriakatoxis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6.html


 Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η δουλοπρέπεια της μεταπολιτευτικής κεντροδεξιάς απέναντι στους αριστερούς δεν έχει όρια. Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καν αξιολύπητοι.

 Ευτυχώς όμως σε πείσμα του καθεστώτος υπάρχουν οι Έλληνες εθνικιστές που ξέρουν να τιμούν την μνήμη των νεκρών του λαού μας.

 

 Τελειώνουμε με ένα "ποίημα μίσους" (σύμφωνα με την καθεστωτική ορολογία), απ΄τα πολλά που είχαν βγει τότε στην μαρτυρική Μεσσηνία :

    Στου Μελιγαλά την ράχη,
    κάθεται ένα κοριτσάκι
    και κρατά στα δυο της χέρια
    δύο κοφτερά μαχαίρια

    Ένας χίτης την ρωτάει:
    κόρη μου τι περιμένεις;
   
    Περιμένω ένα αντάρτη
    να του βγάλω το 'να μάτι
    που μου πήρε την μαμά μου
    και μου σκότωσε τον μπαμπά μου
  

2 σχόλια:

  1. Δε θελουμε τη συγνωμη τους φιλε μου. Να ξεβρωμισουμε την Πατριδα απο το αληταριο αυτο θελουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιας και το κατεχεις το θεμα, μπορεις να απαντησεις σε αυτους εδω τους καραγκιοζηδες?
    http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=46154

    ΑπάντησηΔιαγραφή