Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Η αριστερολαγνεία του Καμμένου συνεχίζεται...


Είχαμε δει εδώ την φαεινή ιδέα του εθνοσωτήρα Καμμένου για ίδρυση νέου ΕΑΜ.

 Ο κ.Καμμένος επανήλθε δριμύτερος δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Πέραν των απαράδεκτων θέσεων του Τσίπρα για το μεταναστευτικό (για το οποίο ο Καμμένος κρατά πολύ χαμηλούς τόνους) υπενθυμίζουμε την παρακάτω δήλωσή του:

 "Ιστορικό λάθος αντίστοιχου μεγέθους με τα λάθη που έγιναν μετά το αντάρτικο όπου παραδώσανε τα όπλα και χάσαμε την ευκαιρία να δοθεί μια άλλη προοπτική στη χώρα μας"

 Απ'ότι φαίνεται ο Τσίπρας και οι όμοιοί του δεν έχουν χωνέψει ακόμα την ήττα τους και κατηγορούν το ΚΚΕ για την παράδοση των όπλων του ΕΛΑΣ με την συμφωνία της Βάρκιζας το 1945. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι τότε ο ΕΛΑΣ δεν αφοπλίστηκε -όπως όριζε η συμφωνία- απλά παρέδωσε ένα μέρος μόνο του λιγότερου χρήσιμου οπλισμού του.
 Το ερώτημα είναι: Με έναν τέτοιο αδιάλλακτο αριστερό θέλει να συνεργαστεί ο "λαϊκοδεξιός" εθνοσωτήρας Πάνος Καμμένος;
Στην προηγούμενη ανάρτηση για τον Καμμένο, είχαμε τονίσει ότι στον τόπο καταγωγής του, την Φωκίδα, δρούσε κατά την Κατοχή το αντιστασιακό Σύνταγμα 5/42 του Δημήτριου Ψαρρού και είχε σηαμντικά ερείσματα στον ντόπιο πληθυσμό. Περιττό να επαναλάβουμε ότι η συγκεκριμένη αντάρτικη ομάδα διαλύθηκε απ'το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ κα πολλά μέλη της, του Ψαρρού συμπεριλαμβανομένου, κατεσφάγησαν απ'τους κομμουνιστές μετά την αιχμαλωσία τους.

 Ο τότε υπολοχαγός του 5/42 Γιώργος Καϊμάρας στο βιβλίο του "Το χρονικό μιας θυσίας" παρέθετε απ'την σελ.233 και εντεύθεν έναν αλφαβητικό κατάλογο των αγωνιστών της μονάδας:

  Φτάνοντας στην σελίδα 239 , βλέπουμε το όνομα Ευθύμιος Καμμένος:
  

 Με δεδομένη την καταγωγή του Καμμένου, το πιθανότερο (σχεδόν σίγουρο) είναι ότι ο εν λόγω αγωνιστής ήταν κοντινός πρόγονός του. Είναι σίγουρο ότι θα τρίζουν τα κόκκαλά του βλέποντας τον Πάνο Καμμένο να μιλάει για νέο ΕΑΜ και να εκλιπαρεί ανεπιτυχώς την αδιάλλακτη εθνομηδενιστική αριστερά για συνεργασία.. 
 Μία αριστερά που εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες και τις εμμονές της ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη για την σφαγή του Ψαρρού, μια αριστερά που ακόμα θεωρεί λάθος την συμφωνία της Βάρκιζας…


  Και κλείνουμε με την ίδια φράση που είχαμε κλείσει και την προηγούμενη ανάρτηση για τον Καμμένο:
 Απ’ότι φαίνεται όμως, οι όψιμοι εθνοσωτήρες σαν τον Καμμένο μπροστά στις φοβίες τους απέναντι στην αριστερά, δεν σέβονται ούτε τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων τους.. 
 Φυσικά αυτός που δεν σέβεται κάτι τόσο ιερό, δεν θα έχει απολύτως κανέναν ενδοιασμό να επιδείξει αντίστοιχη ασέβεια μετεκλογικά και στην εμπιστοσύνη των πολιτών που τον ψήφισαν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου