Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η παρακμή της Δύσης σε μία φωτογραφία και η αναγκαιότητα προσέγγισης της Ανατολής

Ξεπεσμός Made in... Eurovision

Είμαστε σίγουροι πως όταν ο Όσβαλντ Σπέγκλερ έγραφε το μνημειώδες έργο του "Η παρακμή της Δύσης" δεν φανταζόταν πως οι δυτικές κοινωνίες θα έφταναν σε τέτοιο σημείο σήψης όπως αυτό που απεικονίζεται στην παραπάνω φωτογραφία του/της νικητή/τριας στο ετήσιο καραγκιοζιλίκι της γιουροβίζιον.

 Όλα αυτά τα παρακμιακά εκφυλιστικά φαινόμενα που παρατηρούνται στις δυτικές κοινωνίες ενισχύουν την άποψη ότι η κατάσταση σε πολλές από αυτές τις χώρες τείνει να γίνει μη-αναστρέψιμη.
 Η Δύση έχει σαπίσει ηθικά και πνευματικά και δεν αποτελεί παρά μόνο παράδειγμα προς αποφυγή.
 Η υλικοτεχνική της εξέλιξη δεν έχει απολύτως κανένα νόημα εφόσον δεν εδράζεται σε υγιείς βάσεις.

 Η φυσιολογική λαϊκή αντίδραση που υπάρχει και εκδηλώνεται με την στήριξη πατριωτικών/ευρωσκεπτικιστικών/αντιμεταναστευτικών κομμάτων είναι σίγουρα θετική αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι αυτά τα κόμματα θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες.
 Εχουμε πολλούς λόγους να είμαστε επιφυλακτικοί, ειδικά απέναντι σε κόμματα-φωτοβολίδες τύπου Φάρατζ (στην Βρετανία) ή περίεργες περιπτώσεις τύπου Βίλντερς (στην Ολλανδία) κ.α.

 Η κατάσταση αυτή μας οδηγεί με ασφάλεια στο να ισχυριστούμε ότι η Πατρίδα μας θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να απεμπλακεί απ΄τον βούρκο της Δύσης, είτε μιλάμε για τις ΗΠΑ είτε για την Ε.Ε.
 Και στην σημερινή γεωπολιτική συγκυρία, η απομάκρυνση απ 'την Δύση μοιραία συνεπάγεται προσέγγιση της Ανατολής. Όταν μιλάμε για Ανατολή, εννοούμε φυσικά την Ρωσία και όποιους ανατολικοευρωπαϊκούς λαούς δεν διακατέχονται από αντιρωσικά συμπλέγματα (δικαιολογημένα εν μέρει λόγω της σοβιετικής τυραννίας, αλλά αδικαιολόγητα όταν καταντούν αυτοκαταστροφικές εμμονές).
 Κανείς φυσικά δεν ισχυρίζεται ότι οι ανατολικές χώρες έχουν μείνει αλώβητες απ΄την εβραιοκινούμενη νεοταξίτικη πανούκλα. Είναι όμως αναντίρρητο ότι η κατάσταση στις δυτικές χώρες είναι τρισχειρότερη και σε πολλές από αυτές πιθανότατα είναι μη-αναστρέψιμη (π.χ. Ολλανδία). Βάσει αυτής της πραγματικότητας, και χωρίς να υπεισέλθουμε σε γεωπολιτικά ζητήματα, θεωρούμε ότι έχουμε κάθε συμφέρον να στρέψουμε το βλέμμα μας ανατολικά ή -αν θέλουμε να είμαστε ακριβέστεροι γεωγραφικώς και να αποφύγουμε παρεξηγήσεις- βορειο-ανατολικά..


Τελειώνοντας, υπενθυμίζουμε μία φράση που είχε ειπωθεί προς το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από έναν εκπρόσωπο των ηττημένων:
                 "Το μέλλον ανήκει στον λαό της Ανατολής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου